...

Curry bloemkool steak van de barbecue

Curry bloemkool steak van de barbecue

door | mei 30, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

bloemkool-steak-barbecue

Vegetarisch barbecueën is écht niet moeilijk. Serieus, ik kan dit niet vaak genoeg zeggen. Nog steeds denken veel mensen dat de BBQ gelijkstaat aan stokjes saté, zompige hamburgers en kilo’s spareribs (inclusief marinade everywhere). Maar het is 2022 – álles kan op de barbecue. Aardappel, groente, fruit. Alles. Juist als je een beter verder denkt dan de bekende weg, is barbecueën heel verrassend. De afgelopen weken heb ik me weer helemaal uitgeleefd in de buitenkeuken (lees: het hoekje tuin waar de BBQ staat). Ik maakte onder andere deze bloemkool steaks op de barbecue! Simpel als wat: een bloemkool in plakken snijden, insmeren met een lekker sausje (ik maakte een mix van pittige rode currypasta en zoete ahornsiroop) en aan beide kanten een paar minuten roosteren op de barbecue. Oh en deze steaks zijn zelfs vegan!

bloemkool-steak-barbecue

bloemkool-steak-barbecue

Bloemkool steaks van de barbecue

Ehm Bo, steaks? Jazeker! Oké, toegegeven: het is een beetje een trend om alles wat los en vast zit te bestempelen als ‘steak’. Maar ik vind het in dit geval ook gewoon echt passend. Het zijn dikke plakken, je bakt ze aan beide kanten een beetje bruin, aan de binnenkant worden ze een beetje zacht, ze zijn helemaal barbecue-proof en ze smaken tot slot ook nog eens lekker rokerig. Zoals het hoort. Natuurlijk is het niet alsof je een echte rundvleessteak eet (dat zou wat zijn), maar het is een leuk idee dat je ook de vegetariërs in je gezelschap een mooi stuk van de barbecue kunt voorschotelen. Toch? Overigens weet ik zeker dat óók de niet-vega’s dit kunnen waarderen: de bloemkool heeft een hele fijne volle en rokerige smaak door de barbecue en is lekker pittig door de currypasta. De pinda’s erbij maken het he-le-maal af. 

Meer vegetarische barbecuerecepten?

I got you! De recepten hieronder zijn vegetarisch en stuk voor stuk verrukkelijk.

bloemkool-steak-barbecue

Dit heb je nodig voor deze curry bloemkool steak van de barbecue / 4 personen

  • 1 grote bloemkool 
  • 70 gr rode curry pasta 
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ahornsiroop – of honing
  • 3 el peterselie – fijngehakt
  • 4 el gehakte pinda’s

 

Zo maak je het

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 170 – 180 graden. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. Snijd met een scherp mes vier dikke plakken van zo’n 3 centimeter dik van de bloemkool.

Meng de currypasta met de olijfolie en ahornsiroop. Smeer de plakken bloemkool aan beide kanten in met de pasta.

Rooster de bloemkool steaks 4 minuten per kant op de barbecue.

Serveer de geroosterde bloemkool met gehakte pinda’s en peterselie.

bloemkool-steak-barbecue

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Albèrt Verstegen

    Wat een onwijs lekker idee, we gaan het meteen proberen. Met rode curry, heel slim. We zijn er nu al dol op en we moeten het nog proberen. Wel een vraagje: wat zit er nou in het bakje op de photo bij de steaks. We hebben het niet in de tekst kunnen vinden.

    Antwoord
    • Bo

      Ahornsiroop!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.