...

Curry bloemkool steak van de barbecue

Curry bloemkool steak van de barbecue

door | mei 30, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

bloemkool-steak-barbecue

Vegetarisch barbecueën is écht niet moeilijk. Serieus, ik kan dit niet vaak genoeg zeggen. Nog steeds denken veel mensen dat de BBQ gelijkstaat aan stokjes saté, zompige hamburgers en kilo’s spareribs (inclusief marinade everywhere). Maar het is 2022 – álles kan op de barbecue. Aardappel, groente, fruit. Alles. Juist als je een beter verder denkt dan de bekende weg, is barbecueën heel verrassend. De afgelopen weken heb ik me weer helemaal uitgeleefd in de buitenkeuken (lees: het hoekje tuin waar de BBQ staat). Ik maakte onder andere deze bloemkool steaks op de barbecue! Simpel als wat: een bloemkool in plakken snijden, insmeren met een lekker sausje (ik maakte een mix van pittige rode currypasta en zoete ahornsiroop) en aan beide kanten een paar minuten roosteren op de barbecue. Oh en deze steaks zijn zelfs vegan!

bloemkool-steak-barbecue

bloemkool-steak-barbecue

Bloemkool steaks van de barbecue

Ehm Bo, steaks? Jazeker! Oké, toegegeven: het is een beetje een trend om alles wat los en vast zit te bestempelen als ‘steak’. Maar ik vind het in dit geval ook gewoon echt passend. Het zijn dikke plakken, je bakt ze aan beide kanten een beetje bruin, aan de binnenkant worden ze een beetje zacht, ze zijn helemaal barbecue-proof en ze smaken tot slot ook nog eens lekker rokerig. Zoals het hoort. Natuurlijk is het niet alsof je een echte rundvleessteak eet (dat zou wat zijn), maar het is een leuk idee dat je ook de vegetariërs in je gezelschap een mooi stuk van de barbecue kunt voorschotelen. Toch? Overigens weet ik zeker dat óók de niet-vega’s dit kunnen waarderen: de bloemkool heeft een hele fijne volle en rokerige smaak door de barbecue en is lekker pittig door de currypasta. De pinda’s erbij maken het he-le-maal af. 

Meer vegetarische barbecuerecepten?

I got you! De recepten hieronder zijn vegetarisch en stuk voor stuk verrukkelijk.

bloemkool-steak-barbecue

Dit heb je nodig voor deze curry bloemkool steak van de barbecue / 4 personen

  • 1 grote bloemkool 
  • 70 gr rode curry pasta 
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ahornsiroop – of honing
  • 3 el peterselie – fijngehakt
  • 4 el gehakte pinda’s

 

Zo maak je het

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 170 – 180 graden. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. Snijd met een scherp mes vier dikke plakken van zo’n 3 centimeter dik van de bloemkool.

Meng de currypasta met de olijfolie en ahornsiroop. Smeer de plakken bloemkool aan beide kanten in met de pasta.

Rooster de bloemkool steaks 4 minuten per kant op de barbecue.

Serveer de geroosterde bloemkool met gehakte pinda’s en peterselie.

bloemkool-steak-barbecue

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Albèrt Verstegen

    Wat een onwijs lekker idee, we gaan het meteen proberen. Met rode curry, heel slim. We zijn er nu al dol op en we moeten het nog proberen. Wel een vraagje: wat zit er nou in het bakje op de photo bij de steaks. We hebben het niet in de tekst kunnen vinden.

    Antwoord
    • Bo

      Ahornsiroop!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *