...

Bloemkool-prei soep met paprika olie

Bloemkool-prei soep met paprika olie

door | sep 26, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten | 2 reacties

Bloemkool-prei soep met paprika olie, Külbiskernöl recepten, Gezonde en lekkere soepen, Recepten pompoenpitolie, Beaufood recepten, Recepten met bloemkool

Wat kan een simpele en gezonde soep toch lekker zijn. De zomer is nog maar net afgelopen en ik krijg alweer helemaal zin in soepen en rode wijn! Van de week had ik zin in een klein voorafje en maakte ik een eenvoudige soep van bloemkool en prei. Zoooo lekker was ie! Ik maakte zoals altijd iets te veel dus ik had voor de volgende dag gelijk een lekker soepje voor bij de lunch, samen met een haverbroodje met geitenkaas.

Om de soep een beetje pit te geven maakte ik er een paprikaolie bij. Sinds ik gerookt paprikapoeder heb ontdekt gebruik ik eigenlijk nooit meer gewone paprikapoeder. Gerookt paprikapoeder is een wereld van de verschil met gewone paprikapoeder en is een stuk smaakvoller. De pittige variant vind ik het lekkerst :D

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkool-prei soep met paprika olie / vier personen

 • 1 bloemkool
 • 1 prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel kruiden bouillon
 • 75 ml kokosmelk
 • handje verse peterselie

Voor de paprika olie

 • 1 el olijfolie
 • 1 tl gerookt paprika poeder – pittige variant 

 

Bloemkool-prei soep met paprika olie, Külbiskernöl recepten, Gezonde en lekkere soepen, Recepten pompoenpitolie, Beaufood recepten, Recepten met bloemkool

 

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de prei in ringen en pers de knoflook uit.

Verhit in een grote pan een scheutje olie en fruit hierin de prei en knoflook even aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schenk er 1.5 liter water bij. Roer de bouillon erdoor en breng alles aan de kook. Laat de soep afgedekt zo’n 15 tot 20 minuutjes koken.

Schenk in de laatste vijf minuten de kokosmelk erbij en kook dit even mee. Pureer alles vervolgens met een staafmixer tot soep.

Maak de paprika olie door de ingrediënten door elkaar te mengen. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en sluit af met de paprika olie en wat verse peterselie.

 

Heb je heel toevallig kürbiskernöl, oftewel pompoenpitolie, in huis? Dit is ook waanzinnig lekker door deze soep. Ik kocht vorige week een fles in Oostenrijk en ik ben FAN! Ze druppelden het daar in een gerecht over een geitenkaasje dat combineerde zó lekker. En zo ook in deze bloemkoolsoep

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Rosanne

  Wat lijkt dit me een onwijs lekker recept! En wat een mooi schaaltje, waar is die van? :) Liefs!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *