Bloemkool-prei soep met paprika olie

Bloemkool-prei soep met paprika olie, Külbiskernöl recepten, Gezonde en lekkere soepen, Recepten pompoenpitolie, Beaufood recepten, Recepten met bloemkool

Wat kan een simpele en gezonde soep toch lekker zijn. De zomer is nog maar net afgelopen en ik krijg alweer helemaal zin in soepen en rode wijn! Van de week had ik zin in een klein voorafje en maakte ik een eenvoudige soep van bloemkool en prei. Zoooo lekker was ie! Ik maakte zoals altijd iets te veel dus ik had voor de volgende dag gelijk een lekker soepje voor bij de lunch, samen met een haverbroodje met geitenkaas.

Om de soep een beetje pit te geven maakte ik er een paprikaolie bij. Sinds ik gerookt paprikapoeder heb ontdekt gebruik ik eigenlijk nooit meer gewone paprikapoeder. Gerookt paprikapoeder is een wereld van de verschil met gewone paprikapoeder en is een stuk smaakvoller. De pittige variant vind ik het lekkerst :D

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkool-prei soep met paprika olie / vier personen

  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kruiden bouillon
  • 75 ml kokosmelk
  • handje verse peterselie

Voor de paprika olie

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprika poeder – pittige variant 

 

Bloemkool-prei soep met paprika olie, Külbiskernöl recepten, Gezonde en lekkere soepen, Recepten pompoenpitolie, Beaufood recepten, Recepten met bloemkool

 

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de prei in ringen en pers de knoflook uit.

Verhit in een grote pan een scheutje olie en fruit hierin de prei en knoflook even aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schenk er 1.5 liter water bij. Roer de bouillon erdoor en breng alles aan de kook. Laat de soep afgedekt zo’n 15 tot 20 minuutjes koken.

Schenk in de laatste vijf minuten de kokosmelk erbij en kook dit even mee. Pureer alles vervolgens met een staafmixer tot soep.

Maak de paprika olie door de ingrediënten door elkaar te mengen. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en sluit af met de paprika olie en wat verse peterselie.

 

Heb je heel toevallig kürbiskernöl, oftewel pompoenpitolie, in huis? Dit is ook waanzinnig lekker door deze soep. Ik kocht vorige week een fles in Oostenrijk en ik ben FAN! Ze druppelden het daar in een gerecht over een geitenkaasje dat combineerde zó lekker. En zo ook in deze bloemkoolsoep

 

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.