Bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto

Als foodblogger ben ik elk jaar belachelijk vroeg bezig met het bedenken van lekkere kerstrecepten. Aan de andere kant, de pepernoten lagen ook al vanaf oktober in de winkels en dan begint het bij mij ook vanzelf te kriebelen. Kerst, Sinterklaas, Oud & Nieuw, ik ben er gek op! Ik houd van de zomer, maar qua eten is de wintertijd wel echt mijn ding. Dit jaar vierde ik voor het eerst Thanksgiving (altijd al eens willen doen) en kookte ik samen met Mike een vijfgangendiner voor vrienden bij ons thuis. Op tweede kerstdag geef ik wederom een etentje voor vrienden en familie dus je hoort het al, een maand vol lekker eten! En dat vraagt om de nodige inspiratie voor lekkere recepten. Recepten die verrassen, niet al te moeilijk zijn en vooral heel erg smaakvol.

Mijn grote liefde truffel

Een ingrediënt dat standaard voorkomt in mijn menu is truffel. Truffeltapenade, truffelpesto, truffelmayo. Toen ik in de horeca werkte en voor het eerst pasta met truffelroomsaus at was ik om. Toen Saclà mij vroeg om een kerstrecept te maken was ik daarom ook erg blij dat er een potje pesto met zwarte truffel tussen zat ;) Dat ik overigens nog nooit had gezien, terwijl het al die tijd gewoon te koop was bij de Albert Heijn. Ik besloot er een lekker hapje mee te maken (met lievelingsingrediënt nummer twee: geitenkaas), dat je kunt serveren als amuse bij een diner of als hapje bij de borrel. Het is onwijs eenvoudig te maken, maar zó lekker! Zo zie je maar weer, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een heerlijk hapje op tafel te zetten.

 

Saclà

Leuk weetje: Saclà werd opgericht in 1939 met als doel groenten uit Italië op een zo goed mogelijke manier te conserveren. Ze groeiden uit tot een mooi bedrijf waardoor hun assortiment vandaag de dag niet alleen in Italië verkrijgbaar is, maar wereldwijd en dus ook in Nederland. Het authentiek Italiaanse assortiment bestaat o.a. uit pesto’s, antipasti, tafelzuren en olijven. Alle producten worden gemaakt in Italië en in tegenstelling tot veel soortgelijke producenten gebruiken zij alleen verse ingrediënten in plaats van ingevroren. Een nieuw product in hun assortiment is de gegrilde courgette in olie die ik combineerde met geitenkaas, pesto met zwarte truffel op een fluffy bladerdeegtaartje. JUM! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

 

Dit heb je nodig voor deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto / 16 stuks

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 65 gr geitenkaas
  • 1 potje pesto met zwarte truffel – van Saclà
  • 1 potje gegrilde courgette – van Saclà
  • klein bosje verse dragon

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Verwijder de velletjes van de ontdooide plakken bladerdeeg en snijd in vieren. Leg ze op de ovenplaat. Laat de gegrilde courgette uitlekken en leg op elke bladerdeegje een plakje courgette. Schuif de plaat voor 15 tot 20 minuten in de oven.

Haal de ovenplaat uit de oven en lepel over elk hapje wat truffelpesto naar smaak. Ik gebruikte zo’n 1/3 theelepel. Verdeel vervolgens de geitenkaas over de hapjes en sluit af met verse dragon.

Easy peasy toch? Geniet ervan!

 

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto, Gezonde borrelhapjes geitenkaas, Leuke hapjes kerst, Hapje met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Beaufood kerstrecepten, Leuke hapjes oven

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto, Gezonde borrelhapjes geitenkaas, Leuke hapjes kerst, Hapje met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Beaufood kerstrecepten, Leuke hapjes oven

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto, Gezonde borrelhapjes geitenkaas, Leuke hapjes kerst, Hapje met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Beaufood kerstrecepten, Leuke hapjes oven

 

Psst. Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Saclà.

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
      1. Dit hapje wil ik zeker eens proberen, ziet er super lekker uit. Ik ben namelijk ook dol op de truffelpesto van Sacla. Bij ons in België is deze echter sinds kort niet meer te verkrijgen. Enig idee waar je deze nog kan vinden?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.