Al tijden was ik op zoek naar een makkelijk recept voor een glutenvrije biscuitbodem met niet al teveel ingrediënten. You know me ;) Ik houd het graag makkelijk. Ik vond een glutenvrije mais cake en besloot daar een bodem van te maken, in plaats van een tulband zoals in het oorspronkelijke recept. Het resultaat was een luchtige en glutenvrije biscuit bodem, YES! Van maar drie ingrediënten. Hij is wel wat aan de droge kant (note to self: voeg de volgende keer wat kokosvet toe), maar die heerlijke laag mascarpone en stoofpeertjes erop maken dat helemaal goed.
Even over die stoofpeertjes. Die maakte ik een paar dagen geleden als kerstrecept en het was de allereerste keer dat ik zelf stoofpeertjes maken. Zeker niet de laatste keer, want ze zijn echt mega lekker geworden. In plaats van rode wijn stoofde ik ze in champagne en vlierbloesemsiroop. Mocht je champagne een te duur grapje vinden, dan kun je ook gewoon cava gebruiken. In het recept hieronder vertel ik je waarom je de stoofpeertjes zelf moet maken en zeker geen kant en klare..
Dit heb je nodig voor deze biscuit taart met champagne stoofpeertjes / 8 personen
Voor de glutenvrije biscuit taart
- 120 gr maismeel
- 3 eieren
- 30 gr agavesiroop – honing kan ook
Voor erop
- 4 champagne stoofpeertjes
- 250 gr mascarpone
- 25 gr amandelen – Fijngehakt
- 4 el stoofpeertjes siroop – Indien je de stoofpeertjes niet zelf hebt gemaakt, heb je daar dus ook geen siroop van over. Vervang deze siroop dan door bijvoorbeeld ahornsiroop.

Zo maak je het
Maak de stoofpeertjes volgens dit recept. Doen hoor, dit is echt zoveel lekkerder dan kant en klare stoofpeertjes. Je houdt er ook nog eens een heerlijke siroop aan over voor over deze taart. Het is een kwestie van peertjes schillen en twee uurtjes laten stoven in een pan. Peanuts.
Zijn de stoofpeertjes klaar? Dan kunnen we beginnen met de taart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een taartvorm (van zo’n 23 cm) met bakpapier en vet de randen in.
Mix in een grote kom de eieren samen met de agavesiroop luchtig. Ik deed dit met een handmixer en was hier zo’n drie tot vier minuten zoet mee. Mix daarna het maismeel erdoor. Probeer niet langer dan een paar seconden te mixen, zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
Laat de taart even afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm. Roer de mascarpone goed door zodat het geheel wat luchtiger wordt. Smeer de taart in met mascarpone.
Halveer vier peertjes en verwijder de pitten. Snijd elke halve peer vier tot vijf keer in en leg de peren in waaiervorm op de taart. Sluit af met fijngehakte amandelen en een scheut stoofpeertjessiroop dat over is van de stoofperen. Ook lekker voor erop: pure chocolade snippers, kleine blaadjes munt, eetbare glitters, maak er een feestje van!
Je schrijft in je verhaal er boven dat je de volgende keer wat kokosvet toe moet voegen.
Hoe veel zou je dan toevoegen? Gezien dit verder niet in je recept vermeld staat?
Ik wil de biscuit bodem graag maken voor een stapeltaart te maken. Dus wil er 2 of 3 bakken.
Nog tips?
Klopt! Ik hebt dit niet in het recept vermeld omdat ik dit nog niet het uitgeprobeerd. Vandaar de ‘note to self’ voor een volgende keer ;) Ik denk dat ik de volgende keer dat ik de bodem maar twee eetlepels kokosvet toevoeg. Maar nogmaals, ik weet dus nog niet hoe dat uitpakt. Liefs!