...

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Al tijden was ik op zoek naar een makkelijk recept voor een glutenvrije biscuitbodem met niet al teveel ingrediënten. You know me ;) Ik houd het graag makkelijk. Ik vond een glutenvrije mais cake en besloot daar een bodem van te maken, in plaats van een tulband zoals in het oorspronkelijke recept. Het resultaat was een luchtige en glutenvrije biscuit bodem, YES! Van maar drie ingrediënten. Hij is wel wat aan de droge kant (note to self: voeg de volgende keer wat kokosvet toe), maar die heerlijke laag mascarpone en stoofpeertjes erop maken dat helemaal goed.

Even over die stoofpeertjes. Die maakte ik een paar dagen geleden als kerstrecept en het was de allereerste keer dat ik zelf stoofpeertjes maken. Zeker niet de laatste keer, want ze zijn echt mega lekker geworden. In plaats van rode wijn stoofde ik ze in champagne en vlierbloesemsiroop. Mocht je champagne een te duur grapje vinden, dan kun je ook gewoon cava gebruiken. In het recept hieronder vertel ik je waarom je de stoofpeertjes zelf moet maken en zeker geen kant en klare..

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Dit heb je nodig voor deze biscuit taart met champagne stoofpeertjes / 8 personen

Voor de glutenvrije biscuit taart

  • 120 gr maismeel
  • 3 eieren
  • 30 gr agavesiroop – honing kan ook

Voor erop

  • 4 champagne stoofpeertjes
  • 250 gr mascarpone
  • 25 gr amandelen – Fijngehakt
  • 4 el stoofpeertjes siroop – Indien je de stoofpeertjes niet zelf hebt gemaakt, heb je daar dus ook geen siroop van over. Vervang deze siroop dan door bijvoorbeeld ahornsiroop.

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem
Zo maak je het

Maak de stoofpeertjes volgens dit recept. Doen hoor, dit is echt zoveel lekkerder dan kant en klare stoofpeertjes. Je houdt er ook nog eens een heerlijke siroop aan over voor over deze taart. Het is een kwestie van peertjes schillen en twee uurtjes laten stoven in een pan. Peanuts.

Zijn de stoofpeertjes klaar? Dan kunnen we beginnen met de taart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een taartvorm (van zo’n 23 cm) met bakpapier en vet de randen in.

Mix in een grote kom de eieren samen met de agavesiroop luchtig. Ik deed dit met een handmixer en was hier zo’n drie tot vier minuten zoet mee. Mix daarna het maismeel erdoor. Probeer niet langer dan een paar seconden te mixen, zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.

Laat de taart even afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm. Roer de mascarpone goed door zodat het geheel wat luchtiger wordt. Smeer de taart in met mascarpone.

Halveer vier peertjes en verwijder de pitten. Snijd elke halve peer vier tot vijf keer in en leg de peren in waaiervorm op de taart. Sluit af met fijngehakte amandelen en een scheut stoofpeertjessiroop dat over is van de stoofperen. Ook lekker voor erop: pure chocolade snippers, kleine blaadjes munt, eetbare glitters, maak er een feestje van!

Biscuit taart met champagne stoofpeertjes, Gezonde taart, Glutenvrije verjaardagstaart, Beaufood recepten, Glutenvrije blogs, Originele taarten, Glutenvrije biscuit bodem

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. corinne

    Je schrijft in je verhaal er boven dat je de volgende keer wat kokosvet toe moet voegen.
    Hoe veel zou je dan toevoegen? Gezien dit verder niet in je recept vermeld staat?
    Ik wil de biscuit bodem graag maken voor een stapeltaart te maken. Dus wil er 2 of 3 bakken.
    Nog tips?

    Antwoord
    • Bo

      Klopt! Ik hebt dit niet in het recept vermeld omdat ik dit nog niet het uitgeprobeerd. Vandaar de ‘note to self’ voor een volgende keer ;) Ik denk dat ik de volgende keer dat ik de bodem maar twee eetlepels kokosvet toevoeg. Maar nogmaals, ik weet dus nog niet hoe dat uitpakt. Liefs!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *