...

Bietensoep met zure room en peterselie

Bietensoep met zure room en peterselie

door | feb 19, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Bietensoep met zure room en peterselie, Gezonde soep recepten, Gezond avondeten, Soep van biet, Glutenvrij avondeten, Lunchen zonder brood, Lekkere en gezonde soep recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Deze bietensoep met zure room en peterselie is een echte eyecatcher door haar dieprode kleur. Bietjes zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten en zijn enorm gezond voor je. Samen met tomaten en verse kruiden maar je er binnen een handomdraai een heerlijke en gezonde soep van!

 

Nodig voor vier kommen bietensoep met zure room en peterselie

  • 600 gram rauwe bietjes
  • 240 gram gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 5 cm verse gember, geraspt
  • Snuf chilipeper
  • Snuf zeezout
  • 4 tl zure room
  • Een handje verse peterselie
  • Scheutje olijfolie

 

2

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de bietjes in ongeveer 10 a 15 minuten zacht. Snij de bietjes eventueel eerst in kwarten.

Warm in een andere pan een scheut olijfolie op en fruit hierin de knoflook en gember even aan. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en bak mee.

Voeg een liter water aan de tomaten toe en giet de bietjes af. Hou een klein bietje achter de hand en schep de rest bij de tomaten.

Pureer alles met een staafmixer tot een soep. Je kunt nog wat water toevoegen als je hem te dik vindt.

Snij het overgebleven bietje in dunne reepjes en schep deze door de soep. Dit geeft hem een lekkere bite. Breng daarna de soep op smaak met chili peper en zout.

Schep de soep in diepe borden en schep een theelepel zure room in elk bord. Top af met verse peterselie.

 

Tip: heb je een portie over? Neem dit dan de volgende dag mee als lunch. Koud is de soep ook erg lekker!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *