...

Biefstuk met haricots verts en truffelpuree

Biefstuk met haricots verts en truffelpuree

door | dec 22, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Biefstuk met haricots verts en truffelpuree

De tijd gaat ZO ontzettend snel! Twee weken geleden dacht ik nog ‘ik ga bijnaaa aan de slag met alle kerstrecepten, menu’s, blogs etc’ en nu is dit alweer het allerlaatste kerstrecept.. En een hele lekkere! Eentje die ik ook gewoon heel vaak eet als het geen kerst is. Dit recept voor biefstuk met haricots verts en truffelpuree is trouwens onderdeel van een kerstmenu wat ik maakte en dit menu kun je hier vinden.

Vandaag is echt een ontzéttend drukke dag trouwens. Niet dat ik de hele dag van hot naar her moet vliegen, maar er zijn zoveel kleine dingen die ik moet doen. Ik maak elke dag (ja echt) een to do list en die lijst is vandaag nogal lang. Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken omdat ik op zo’n manier overzicht creëer in mijn hoofd. Benieuwd hoe mijn lijstje er voor vandaag uit ziet?

 


 

een 1/2 liter groentesap drinken (om EINDELIJK van die verkoudheid af te komen)
– mailtjes beantwoorden 
een vlog editen
blog voor vandaag typen (biefstuk met truffelpuree)
– blog voor morgen klaar zetten
inpakpapier kopen
cadeautjes kopen 1e kerstdag
gedicht schrijven
– boodschappen doen met papa voor kerstavond (en bedenken wat we gaan eten)
– steengril regelen 
– kleding klaarleggen en wassen voor 1e en 2e kerstdag
– cheesecake bakken voor morgen 
– yoga
– huisje opruimen en versieren (want ik ben morgen jarig jaaa!)

Volgens mij was dit het zo’n beetje.. Gelukkig zijn de winkels vandaag extra lang open ;) Maar even terug naar het recept, want dit is echt een topper voor op je kersttafel!

 

Biefstuk met haricots verts en truffelpuree

 

Nodig voor twee personen

  • 2 biefstukjes
  • 150 haricots verts
  • 100 gr shiitakes
  • een kleine knolselderij – ongeveer 700 gr
  • teentje knoflook – geperst
  • 1 el truffeltapenade – truffelolie kan ook maar daar is de smaak wat minder sterk van
  • klontje roomboter om in te bakken

 

Zo maak je het

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Vul een pan met water, schil en snij de knolselderij in kleine stukken en kook in een minuut of 15 zacht. Giet het vocht af en pureer de knolselderij daarna of prak hem (in mijn geval, omdat mijn staafmixer het begaf) met een vork tot puree. Breng alles op smaak met de truffeltapenade en wat zout & peper. Doe een deksel op de pan zodat de puree warm blijft.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstukken gaar. Ik bak ze meestal 2 a 3 minuten per kant zodat ze medium rare zijn, maar dit ligt een beetje aan de dikte van de biefstukken. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze even rusten.

Was ondertussen de haricots verts. Verhit nog wat boter (of olie) in de koekenpan en bak ze op hoog vuur in 3 minuten gaar samen met de shiitakes en de knoflook. Strooi er een snufje peper over.

Neem twee borden en verdeel hier de puree, haricots verts en biefstukken over. Je kunt de opmaak van de borden op de foto als voorbeeld nemen.

 

Vaak hoor ik dat er een sausje bij biefstuk hoort. Ik vind dit zelf niet altijd nodig, maar soms maak ik er een lekker knoflooksausje bij. Pers hiervoor een klein teentje knoflook uit en meng dit met 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt en een klein snufje oregano

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *