Ik lieg niet als ik zeg dat ik bijna elke avond wat anders eet. ‘S avonds probeer ik vaak dingen uit ter inspiratie voor nieuwe recepten en het kan zomaar zijn dat er de ene avond soto ajam (Indonesische soep) op tafel staat en de volgende avond een donut van sushirijst met zalm sashimi. De laatste tijd heb ik echter steeds vaker zin in een simpel AVG’tje. Misschien komt dat door het Hollandse weer van de afgelopen dagen, wie weet. Daarom staat er vandaag een Beaufood AVG’tje voor je klaar met verse kabeljauw, kruidig gebakken zoete aardappeltjes en spinazie a la crème. De vis en aardappeltjes bereid je eenvoudig in de oven dus je hebt weinig vaat. Houd ik van!
Dit heb je nodig voor dit Beaufood AVG’tje: kabeljauw en spinazie a la crème / 2 personen
- 160 gr kabeljauwfilet
- 400 gr zoete aardappel
- 300 gr verse spinazie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 50 ml room
- handje verse peterselie
- 1 el Marrokkaanse kruiden voor stoofgroenten – Ik gok dat je dit niet zomaar in huis hebt, maar ik kocht laatst een potje en ik vind het echt zó lekker. Door een dressing, over gebakken aardappeltjes of als dipsaus met yoghurt en mayo. Het potje is van Euroma en is verkrijgbaar bij de supermarkt. Geen zin om de kruiden te kopen? De mix bestaat uit korianderpoeder, kaneel en gemberpoeder. Heb je dit in huis, dan zou je de mix dus ook zelf kunnen maken!

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier of zilverfolie.
Was de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze in een kom met een scheut olijfolie en de Marrokkaanse kruiden. Voeg ook een snuf zout toe. Verdeel over de ovenplaat en zorg dat er een stukje vrijblijft voor de kabeljauwfilets. Bak de aardappels 25 minuten in de oven.
Verhit een scheutje olie in een hoge pan. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit ze even aan. Voeg de spinazie toe en bak tot alles geslonken is. Voeg de room toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een romige crème. Voeg een snuf zout (of een scheutje sojasaus) naar smaak toe.
Strooi een snuf peper en over de kabeljauwfilets en bak ze in de laatste 8 tot 10 minuten oventijd van de aardappeltjes mee op de bakplaat.
Verdeel de spinazie a la crème over twee borden en sluit af met gebakken aardappels, kabeljauw en verse peterselie.
Geniet ervan!
Heerlijk! Bij gebrek aan verse kabeljauw heb ik voor zalm gekozen. Gelukkig ook een hele goede keuze gebleken. Moest zelf het kruidenmengsel maken en dat ga ik vaker gebruiken, echt heel lekker!
Ook heerlijk, zalm! En wat leuk om te horen dat je het kruidenmengsel zelf hebt gemaakt. Ik ben ook echt fan van deze combi. Liefs!