Beaufood AVG’tje: aardappeltjes & zalm uit de oven

Beaufood AVG'tje: aardappeltjes & zalm uit de oven, AVG recepten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zalm uit de oven, Recept simpele dille saus, Gezond avondeten

Ik moet jullie bekennen dat het standaard AVG’tje als avondeten ver te zoeken is bij mij thuis. Ik kies liever voor ovenschotels, wraps, eenpansgerechten of een gezonde pasta met veel groenten. Maar zo op zijn tijd kan ik een bord aardappeltjes, groenten en vlees (in mijn geval een lekker visje) best waarderen en omdat het een van de meest gegeten Nederlandse gerechten is heb ik vandaag een smaakvol én gezond AVG’tje voor je. Aardappeltjes uit de oven, gebakken snijbonen en verse zalm. Met daarbij een snelle homemade dillesaus om het af te maken.

TIP! Houd je nog wat snijboontjes over? Bewaar deze dan als lunch voor de volgende dag. Je maakt een heerlijke en gezonde salade door een flinke hand veldsla samen met snijbonen, avocado in blokjes, ringetjes rode ui en twee eetlepels gekookte tonijn te mengen. Heb je niet genoeg aan een salade als lunch? Voeg er dan kikkererwten, bonen of linzen aan toe. Wedden dat je lekker lang vol zit?

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 verse zalmfilets –  zonder vel
  • 300 gr gemengde aardappeltjes
  • 300 gr snijbonen
  • scheutje walnootolie
  • 1 tl gedroogde peterselie

voor het dille sausje

  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 el water
  • snuf zout

 

Beaufood AVG'tje: aardappeltjes & zalm uit de oven, AVG recepten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zalm uit de oven, Recept simpele dille saus, Gezond avondeten

Beaufood AVG'tje: aardappeltjes & zalm uit de oven, AVG recepten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zalm uit de oven, Recept simpele dille saus, Gezond avondeten

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de ovenplaat met een stuk bakpapier.

Spoel de aardappels schoon, droog ze af en halveer ze. Verspreid de aardappeltjes over de ovenplaat. Schenk er een beetje olijfolie over en breng op smaak met een snuf zout. Schuif de aardappeltjes voor drie kwartier in het midden van de oven.

Ga verder met de dillesaus. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje door elkaar en zet hem daarna aan de kant.

Snijd de uiteinden van de snijbonen eraf en snijd de bonen daarna in dunne reepjes.

Neem een kleine ovenschaal en smeer de bodem in met een drupje olijfolie. Hierdoor blijven de zalmfilets straks niet plakken. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrooi ze met een snuf peper en zout.

Check ondertussen de aardappeltjes even. Zijn ze bijna gaar, zacht en goudbruin? Verlaag de temperatuur van de oven dan naar 175 graden. Zet de zalmfilets bij de aardappeltjes (ik zette de ovenschaal een verdieping hoger maar je kunt de aardappeltjes ook aan de kant schuiven en de ovenschaal ernaast zetten) en bak de zalm in 10 minuutjes gaar. Ik vind het altijd lekker als de binnenkant nog wat roze is. Voor een doorbakken zalm laat je hem een vijf minuten langer in de oven staan.

Verhit wanneer de zalm in de oven zit een scheutje walnootolie in een koekenpan en roerbak hierin de snijbonen in 8 minuten gaar. Schep de boontjes regelmatig om en voeg in de laatste minuten een theelepel gedroogde peterselie toe.

Verdeel de snijbonen over twee borden en schep de aardappeltjes en de zalm erbij. Sluit af met het dille sausje en eet smakelijk!

 

Beaufood AVG'tje: aardappeltjes & zalm uit de oven, AVG recepten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zalm uit de oven, Recept simpele dille saus, Gezond avondeten

Beaufood AVG'tje: aardappeltjes & zalm uit de oven, AVG recepten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zalm uit de oven, Recept simpele dille saus, Gezond avondeten

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!