Basisrecept voor geroosterde pompoen uit de oven

Basisrecept voor geroosterde pompoen uit de oven, Flespompoen oven. Gevulde pompoen recept, Glutenvrije herfst recepten, Glutenvrije etentjes, Glutenvrije hoofdgerecht, Herfst recepten avondeten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblog recepten, Glutenvrije foodbloggers,

Mijn ultieme comfort food tijdens de herfst is geroosterde pompoen uit de oven. Een pompoen zit bomvol vitamines, heeft heerlijk zacht zoet vruchtvlees en je kunt er echt alle kanten mee op. De pompoenen die ik het liefst gebruik zijn de flespompoen en de kabocha. Schillen is niet nodig, het vruchtvlees wordt zo zacht in de oven dat je genoeg hebt aan een lepel bij het eten. Het vruchtvlees kun je gebruiken om puree van te maken (het recept vind je hier) en omdat het zo lekker zoet is kun je het ook verwerken in een cake met boekweit en chocolade. Maar het allerlekkerste vind ik het roosteren van een pompoen en hem daarna afmaken met lekkere toppings. Dit gerecht is perfect om op tafel te zetten met een etentje. Geen vaat, weinig handelingen en het ziet er super gezellig uit zo’n halve pompoen bedekt met lekkere ingrediënten op een bord.

Hieronder vind je het basis recept voor geroosterde pompoen uit de oven en onderaan deze pagina een aantal heerlijke topping ideeën. Vegetarisch, geitenkaas, geroosterde noten, verse kruiden, je kunt eindeloos variëren. Mis ik een lekkere combi? Let me know :D

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 flespompoen
  • scheut olijfolie
  • 1 tl chinees vijfkruiden poeder

 

Basisrecept voor geroosterde pompoen uit de oven, Flespompoen oven. Gevulde pompoen recept, Glutenvrije herfst recepten, Glutenvrije etentjes, Glutenvrije hoofdgerecht, Herfst recepten avondeten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblog recepten, Glutenvrije foodbloggers,

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten (dit kan ook achteraf als de pompoenen zacht zijn) en leg ze op de ovenplaat.

Klop de olijfolie en vijfkruiden poeder door elkaar en smeer de pompoen er mee in. Zet de plaat circa drie kwartier in het midden van de oven. Prik af en toe in het vruchtvlees om te kijken of het zacht is. Een grote pompoen zal wat meer oventijd nodig hebben.

 

Basisrecept voor geroosterde pompoen uit de oven, Flespompoen oven. Gevulde pompoen recept, Glutenvrije herfst recepten, Glutenvrije etentjes, Glutenvrije hoofdgerecht, Herfst recepten avondeten, Gezond en lekker eten, Gezonde foodblog recepten, Glutenvrije foodbloggers,

 

Serveer tips

Leg op ieder bord een pompoen helft en maak af met de volgende toppings:

 

Feta, verse salie, rucola en geroosterde amandelen

Geitenkaas, gehakte hazelnoten, bulghur en sesamolie

Creme fraiche, gebakken kipfilet haasjes, paprika poeder en rode ui

Milde blauwe schimmelkaas, rucola, stukjes zachte dadel en walnoot olie


Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.