Bang bang bloemkool

Bang bang bloemkool

door | okt 16, 2018 | Hartige hapjes, Vega, Voor erbij | 5 reacties

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Ik at laatst een gerecht genaamd: bang bang garnalen. Heer-lijk! Garnalen in een krokant jasje met een fris en lichtpittig dipje. Maar hoe komt dit gerecht aan deze naam? Op Google kwam ik er niet helemaal uit dus mocht jij het antwoord weten, laat mij dat dan zeker even weten hieronder in de comments.. Hoewel ik gek ben op garnalen besloot ik er een vegetarische versie van te maken met bloemkool. Een probeerseltje dus. Ik had er niet heel veel vertrouwen in, maar bij de eerste hap was ik verkocht. Het is een méga lekker hapje geworden dat zacht is aan de binnenkant en crunchy aan de buitenkant. De zelfgemaakte dip van sriracha en limoen maakt deze bang bang bloemkool helemaal af. Je kunt dit gerecht als hapje bij de borrel serveren (i promise, ze zullen in de smaak vallen!), maar bijvoorbeeld ook als avondeten in taco’s of tortilla’s met ijsbergsla en lente ui..

 

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze bang bang bloemkool / 2 personen

  • 450 gr bloemkool – in roosjes 
  • 2 eieren
  • 50 gr bloem
  • 70 gr panko – tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Je vindt het vaak in het schap bij de nori vellen en sushisrijst
  • Topping: 1 lente ui, 1/2 rode peper, klein bosje koriander
  • optioneel: olijfolie spray

Voor de dip

  • 3 el mayonaise
  • 1 el sriracha
  • 1 tl honing
  • sap van 1 limoen

 

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de bloemkool in roosjes. Check de foto hierboven om te zien hoe groot je ze ongeveer moet snijden. Spoel de roosjes in een grote kom met water.

Zet drie schaaltjes klaar. Kluts in de ene twee eieren. Doe in het tweede schaaltje de bloem en meng hier een flinke snuf peper en zout doorheen. Vul het derde schaaltje met panko.

Haal een bloemkoolroosje uit de kom water (het roosje is dus nog nat) en wentel door de bloem. Klop overtollig bloem eraf. Wentel vervolgens door het geklutste ei en daarna door de pankokruimels. Leg het bloemkoolroosje op de bakplaat en ga verder tot alle roosjes bedekt zijn met bloem, ei en panko.

Bak de bang bang bloemkool 15 minuten in het midden van de oven. Haal ze er daarna uit en draai de roosjes om. Spray er eventueel wat olijfolie over voor extra knapperigheid. Schuif de plaat voor nog tien minuten in de oven, tot dat de roosjes knapperig en goudbruin zijn.

Maak ondertussen de saus door de ingrediënten te mengen. Snijd de lente ui en rode peper in kleine ringetjes.

Serveer de bang bang bloemkool direct uit de oven en drizzle er wat van die heerlijke dip over. Serveer de rest er apart bij. Maak af met lente ui, rode ui en koriander.

Genieten maar!

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Laatst liet ik op Instagram in een story zien dat ik artisjok met een lekkere dip zat te eten. Nou - dat heb ik geweten, mijn inbox stroomde vól met vragen. De vraag die het meest werd gesteld: hoe maak je artisjok klaar? Dat begrijp ik wel, want zo'n artisjok ziet er...

Lees meer
Orzosalade met gebakken honing-feta

Orzosalade met gebakken honing-feta

Orzosalade - als er één gerecht goed op je dit-moet-ik-deze-zomer-proeven-lijstje past, dan is het deze wel. Hij is fris, heeft een goede bite, ligt niet te zwaar op de maag, is goed vooraf klaar te maken en bevat allemaal lekkere kruiden die je - met een beetje...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Harriet

    Ziet er heerlijk uit! Is er ook een alternatief product panko?

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou voor het allerbeste resultaat echt panko gebruiken. Dit is steeds vaker gewoon te koop in het sushischap van de supermarkt! Ik heb tot nu toe nog geen gezondere variant gevonden :)

      Antwoord
  2. Lies

    Geweldig Bo!! Had havermout door wat broodkruim gedaan echt super lekker. Nu willen de kids wel bloemkool?

    Antwoord
    • Bo

      Oh dat is een leuke tip :D Thanks voor het delen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.