Bang bang bloemkool

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Ik at laatst een gerecht genaamd: bang bang garnalen. Heer-lijk! Garnalen in een krokant jasje met een fris en lichtpittig dipje. Maar hoe komt dit gerecht aan deze naam? Op Google kwam ik er niet helemaal uit dus mocht jij het antwoord weten, laat mij dat dan zeker even weten hieronder in de comments.. Hoewel ik gek ben op garnalen besloot ik er een vegetarische versie van te maken met bloemkool. Een probeerseltje dus. Ik had er niet heel veel vertrouwen in, maar bij de eerste hap was ik verkocht. Het is een méga lekker hapje geworden dat zacht is aan de binnenkant en crunchy aan de buitenkant. De zelfgemaakte dip van sriracha en limoen maakt deze bang bang bloemkool helemaal af. Je kunt dit gerecht als hapje bij de borrel serveren (i promise, ze zullen in de smaak vallen!), maar bijvoorbeeld ook als avondeten in taco’s of tortilla’s met ijsbergsla en lente ui..

 

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze bang bang bloemkool / 2 personen

  • 450 gr bloemkool – in roosjes 
  • 2 eieren
  • 50 gr bloem
  • 70 gr panko – tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Je vindt het vaak in het schap bij de nori vellen en sushisrijst
  • Topping: 1 lente ui, 1/2 rode peper, klein bosje koriander
  • optioneel: olijfolie spray

Voor de dip

  • 3 el mayonaise
  • 1 el sriracha
  • 1 tl honing
  • sap van 1 limoen

 

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de bloemkool in roosjes. Check de foto hierboven om te zien hoe groot je ze ongeveer moet snijden. Spoel de roosjes in een grote kom met water.

Zet drie schaaltjes klaar. Kluts in de ene twee eieren. Doe in het tweede schaaltje de bloem en meng hier een flinke snuf peper en zout doorheen. Vul het derde schaaltje met panko.

Haal een bloemkoolroosje uit de kom water (het roosje is dus nog nat) en wentel door de bloem. Klop overtollig bloem eraf. Wentel vervolgens door het geklutste ei en daarna door de pankokruimels. Leg het bloemkoolroosje op de bakplaat en ga verder tot alle roosjes bedekt zijn met bloem, ei en panko.

Bak de bang bang bloemkool 15 minuten in het midden van de oven. Haal ze er daarna uit en draai de roosjes om. Spray er eventueel wat olijfolie over voor extra knapperigheid. Schuif de plaat voor nog tien minuten in de oven, tot dat de roosjes knapperig en goudbruin zijn.

Maak ondertussen de saus door de ingrediënten te mengen. Snijd de lente ui en rode peper in kleine ringetjes.

Serveer de bang bang bloemkool direct uit de oven en drizzle er wat van die heerlijke dip over. Serveer de rest er apart bij. Maak af met lente ui, rode ui en koriander.

Genieten maar!

Bang bang bloemkool, Vegetarische bang bang, Bloemkool recepten, Gezonde borrelhapjes, Gezonde verjaardagshapjes, Borrelhapjes groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL