Heb je een stelletje rijpe bananen in de fruitschaal liggen die hun beste tijd wel hebben gehad? Zelfs als ze bijna zwart zijn kun je daar een héérlijke cake mee bakken. Sterker nog, het is zelfs juist beter als ze overrijp zijn, want dan zijn ze lekker zoet. Al kun je deze cake natuurlijk ook gewoon maken met niet-overrijpe bananen. In dat geval voeg je gewoon wat meer honing toe. Oh, en mokka boontjes! Je weet wel, die mokka chocolaatjes in de vorm van koffieboontjes. De gesmolten chocolade stukjes in het beslag maken de cake echt helemaal af. Verder is deze bananencake lekker voedzaam en is hij enkel en alleen gezoet met banaan en een kleine hoeveelheid honing.
Geniet ervan!
Serveertip: snijd een dikke plak van deze bananencake met mokka boontjes af en drizzle er een lepel notenpasta over
Dit heb je nodig voor deze bananen cake met mokka boontjes
- 4 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gr havermout
- 100 gr bloem
- 2 flinke el honing
- 60 gr gesmolten kokosolie
- 1.5 tl bakingsoda
- flinke tl kaneel
- 75 gr mokka koffie boontjes
- klein snufje zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
Prak of pureer de bananen in een beslagkom. Roer de honing, eieren en het gesmolten kokosvet erdoor.
Voeg de havermout, bloem, kaneel, bakingsoda en een snufje zout toe aan de kom. Spatel totdat je een egaal beslag hebt. Roer als laatst de mokka boontjes erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
Bak de bananencake 50 – 55 minuten in het midden van de oven.
Is hij klaar? Laat de cake dan even afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster. Je kunt deze cake maximaal vier dagen afgesloten bewaren. Of (dit doe ik vaak) snijd hem in dikke plakken en vries een paar plakken los van elkaar in voor een later moment :D
Hallo . Eindelijk n echt lekker recept! Heerlijk! Die maak ik zeker vaker!
Heerlijk, het beste bananencake recept! Maak de cake wekelijks.
Groet Marja
Dr beste en lekkerste die ik tot nu toe gemaakt heb.
Wat leuk om te horen!:)