Ik vind het heeerlijk om te ontbijten met banaan. Liefst in een kommetje romige havermout, maar zelfs bij mij komt de havermout me af en toe de neus uit. Gelukkig kun je nog heel veel meer lekkere dingen doen met banaan! Zoals hem halveren en even bakken in een grillpan samen met wat honing en snuf kaneel. Ik bedacht dit gerechtje ter plekke, maar o wat was dit lekker.. Dit staat morgenochtend sowieso weer op het menu. Maak het af met een klokker yoghurt, gehakte hazelnoten en je hebt een mega lekker én voedzaam ontbijtje.
Dit heb je nodig voor deze banaan uit de pan met honing en kaneel / één persoon
- 1 banaan
- snuf kaneel
- 1 el honing
- 2 el hazelnoten
- 1 el gedroogde cranberry’s
- 100 gr yoghurt – ik nam kokosyoghurt
Zo maak je het
Hak de hazelnoten grof.
Verhit een klontje kokosvet in een grillpan. Pel de schil van de banaan en halveer hem. Bak de banaan aan beide kanten één minuut. Doe een snuf kaneel en een eetlepel honing over de bananen wanneer je ze hebt omgedraaid.
Leg de bananen op een bord en maak af met yoghurt, gehakte hazelnoten, de cranberry’s en nog een extra snufje kaneel.
Genieten!
Extra lekker voor erover: een paar scheppen van deze homemade karamel zeezout granola..
Het lekkerste ontbijt ever!!