...

Banaan uit de pan met honing en kaneel

Banaan uit de pan met honing en kaneel

door | nov 30, 2017 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Banaan uit de pan met honing en kaneel, Gezonde ontbijtrecepten, Glutenvrije ontbijtjes, Slanke ontbijtjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Banaan grillen, Ontbijtrecepten banaan

Ik vind het heeerlijk om te ontbijten met banaan. Liefst in een kommetje romige havermout, maar zelfs bij mij komt de havermout me af en toe de neus uit. Gelukkig kun je nog heel veel meer lekkere dingen doen met banaan! Zoals hem halveren en even bakken in een grillpan samen met wat honing en snuf kaneel. Ik bedacht dit gerechtje ter plekke, maar o wat was dit lekker.. Dit staat morgenochtend sowieso weer op het menu. Maak het af met een klokker yoghurt, gehakte hazelnoten en je hebt een mega lekker én voedzaam ontbijtje.

 

Dit heb je nodig voor deze banaan uit de pan met honing en kaneel / één persoon

  • 1 banaan
  • snuf kaneel
  • 1 el honing
  • 2 el hazelnoten
  • 1 el gedroogde cranberry’s
  • 100 gr yoghurt – ik nam kokosyoghurt

 

Banaan uit de pan met honing en kaneel, Gezonde ontbijtrecepten, Glutenvrije ontbijtjes, Slanke ontbijtjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Banaan grillen, Ontbijtrecepten banaan

Banaan uit de pan met honing en kaneel, Gezonde ontbijtrecepten, Glutenvrije ontbijtjes, Slanke ontbijtjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Banaan grillen, Ontbijtrecepten banaan

 

Zo maak je het

Hak de hazelnoten grof.

Verhit een klontje kokosvet in een grillpan. Pel de schil van de banaan en halveer hem. Bak de banaan aan beide kanten één minuut. Doe een snuf kaneel en een eetlepel honing over de bananen wanneer je ze hebt omgedraaid.

Leg de bananen op een bord en maak af met yoghurt, gehakte hazelnoten, de cranberry’s en nog een extra snufje kaneel.

Genieten!

 

Extra lekker voor erover: een paar scheppen van deze homemade karamel zeezout granola..

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Suzanne Beckers

    Het lekkerste ontbijt ever!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *