Normaal maak ik mijn ontbijt crumbles vaak met appel of rood diepvriesfruit, maar ik besloot er eens banaan in te knallen en lékker dat dat was! Het werd een heerlijk romig, warm ontbijtje met een koekjesachtige smaak. Deze vegan crumble maak je van krokante muesli zonder toegevoegde suikers. Ik gebruikte een muesli mix met granen, noten en zaden, maar je kunt ieder soort muesli gebruiken. Kijk wel even goed dat er geen bergen suikers in verstopt zitten. Dat zou zonde zijn van je gezonde ontbijtje ;)
Dit heb je nodig voor deze banaan muesli ontbijtcrumble / twee personen
- 2 bananen
- 150 gr muesli – suikervrij en eventueel met noten en zaden
- 30 gr amandelmeel
- zaadjes van 3 groene kardemompeulen
- 2 el kokosvet
- flinke snuf kaneel
- 1 tl agavesiroop – of naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een grote kom de muesli samen met amadelmeel, kaneel, kardemomzaadjes, agavesiroop en kokosvet. Kneed het geheel met de hand tot een korrelig geheel. Het wordt geen samenhangend deeg en dat is ook precies de bedoeling ;)
Snijd de banaan in kleine plakjes en meng dit door het kruimelmengsel. Schep alles over in een ovenschaal (ik gebruik hiervoor een kleine ovenschaal van zo’n 12 centimeter).
Bak de banaan muesli crumble 20 minuten in het midden van de oven. Serveer direct. Eventueel met een klodder (plantaardige) yoghurt!
Eet smakelijk :D
Hi Bo,
Klinkt weer zálig. Kan ik het amandelmeel gewoon door havermeel vervangen of heb je een andere suggestie?
Alvast bedankt,
Groetjes!
Amandelmeel geeft wel net dat lekkere koeksmaakje, maar wanneer je er allergisch voor bent dan kun je gewoon havermeel gebruiken :) Of boekweitkorrels voor een lekkere crunch!