Banaan muesli ontbijtcrumble

Banaan muesli ontbijtcrumble, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Vegan ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijt banaan recepten

Normaal maak ik mijn ontbijt crumbles vaak met appel of rood diepvriesfruit, maar ik besloot er eens banaan in te knallen en lékker dat dat was! Het werd een heerlijk romig, warm ontbijtje met een koekjesachtige smaak. Deze vegan crumble maak je van krokante muesli zonder toegevoegde suikers. Ik gebruikte een muesli mix met granen, noten en zaden, maar je kunt ieder soort muesli gebruiken. Kijk wel even goed dat er geen bergen suikers in verstopt zitten. Dat zou zonde zijn van je gezonde ontbijtje ;)

Banaan muesli ontbijtcrumble, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Vegan ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijt banaan recepten

Dit heb je nodig voor deze banaan muesli ontbijtcrumble / twee personen

  • 2 bananen
  • 150 gr muesli – suikervrij en eventueel met noten en zaden
  • 30 gr amandelmeel
  • zaadjes van 3 groene kardemompeulen
  • 2 el kokosvet
  • flinke snuf kaneel
  • 1 tl agavesiroop – of naar smaak 

 

Banaan muesli ontbijtcrumble, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Vegan ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijt banaan recepten
Door het toevoegen van kardemomzaadjes krijgt je crumble een heerlijk fris smaakje!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote kom de muesli samen met amadelmeel, kaneel, kardemomzaadjes, agavesiroop en kokosvet. Kneed het geheel met de hand tot een korrelig geheel. Het wordt geen samenhangend deeg en dat is ook precies de bedoeling ;)

Snijd de banaan in kleine plakjes en meng dit door het kruimelmengsel. Schep alles over in een ovenschaal (ik gebruik hiervoor een kleine ovenschaal van zo’n 12 centimeter).

Bak de banaan muesli crumble 20 minuten in het midden van de oven. Serveer direct. Eventueel met een klodder (plantaardige) yoghurt!

Eet smakelijk :D

Banaan muesli crumble, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Vegan ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Ontbijt banaan recepten

2 Comments
  1. Hi Bo,
    Klinkt weer zálig. Kan ik het amandelmeel gewoon door havermeel vervangen of heb je een andere suggestie?
    Alvast bedankt,
    Groetjes!

    1. Amandelmeel geeft wel net dat lekkere koeksmaakje, maar wanneer je er allergisch voor bent dan kun je gewoon havermeel gebruiken :) Of boekweitkorrels voor een lekkere crunch!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!