Aziatische zalmtartaar met avocadocrème

Aziatische zalmtartaar met avocadocrème, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten vis, Voorgerechten zalm, Makkelijke voorgerechten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Avocado voorafjes

Het werd weer eens tijd voor een nieuw recept in de categorie voorafjes. Vrijdag verraste ik een vriendin met een driegangen diner en op het menu stond deze Aziatische zalmtartaar met avocadocrème. Als ik een etentje geef vind ik het heerlijk om te experimenteren en houd ik eigenlijk nooit recepten aan. Negen van de tien keer pakt dat goed uit, zoals met deze tartaar, maar soms ook niet. Zo maakte ik een grote pan paella als hoofdgerecht met daarin amandelschelpen. Ik wilde eigenlijk vongoles of kokkels on top, maar die waren uitverkocht dus ging ik voor deze grote variant. Het jammere is dat ze echt NIET te eten waren. Haha.. Dat ligt waarschijnlijk aan mij want ik las er veel goeds over op internet maar bij mij resulteerde het vruchtvlees in de schelpen in snotterige en leerachtige hapjes. Blegh. Heb jij ervaring met amandelschelpen? Vertel me er alles over! Hoe maak ik deze krengen het best klaar? Gelukkig was deze zalmtartaar wel een succes. Er zit knapperige biet doorheen, verse zalm en een super zachte crème van avocado. Maak hem vooral een paar uur van te voren zodat de smaken van de tartaar goed kunnen intrekken. Wanneer je etentje begint hoef je alleen nog maar de borden op te maken. Handig!

Aziatische zalmtartaar met avocadocrème, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten vis, Voorgerechten zalm, Makkelijke voorgerechten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Avocado voorafjes

Aziatische zalmtartaar met avocadocrème, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten vis, Voorgerechten zalm, Makkelijke voorgerechten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Avocado voorafjes

Dit heb je nodig voor deze Aziatische zalmtartaar met avocadocrème / twee personen

Voor de zalmtartaar

  • 300 gr verse zalmfilet – met de nadruk op vers!
  • 1 grote rode biet
  • 2 lente uitjes
  • sap van 1/2 citroen
  • bakje vene cress – indien je dit niet vinden gebruik je bijvoorbeeld een pluk kiemen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 tot 3 el dumplingsaus

Voor de avocadocrème

  • 1 grote avocado – of twee kleintjes 
  • 1 flinke el crème fraîche
  • sap van 1/4 citroen

 

De smaakmaker in dit recept voor de tartaar is dumplingsaus. Ja daar is ie weer! Ik gebruikte hem ook in deze poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel. Je koopt al een flesje bij de toko voor 2,- en ik vind deze dressingachtige saus echt góddelijk. Je breng er salades mee op smaak, dipt er springrolls in, dumplings of je marineert er zalm in. Genoeg redenen om een flesje aan te schaffen. Ik kocht hem bij Amazing Oriental, maar hij is ook verkrijgbaar bij andere toko’s. Geen zin om ervoor op pad te gaan? Je kunt de saus semi namaken met sojasaus, rijstazijn en een drupje sesamolie.

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel, Gezond avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme recepten, Gezonde poke bowls, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Snijd de zalm in flinter dunne blokjes. Schil de biet en snijd ook deze in héle kleine blokjes. Was je handen daarna direct om roze handen tijdens het etentje te voorkomen ;) Snijd ook de lente uien klein.

Verzamel de zalm, biet en lente ui in een grote kom en breng op smaak met een snuf zeezout, citroensap en de dumplingsaus. Dek de schaal af en laat de smaken even intrekken.

Maak ondertussen de avocadocrème door de avocado, crème fraîche en het citroensap te pureren tot een egale crème. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap en een snuf zout toe.

Leg een klodder avocadocrème aan het uiteinde van een bord. Veeg met de bolle kant van een lepel uit tot een streep. Leg daarop een kookring en schep daar de helft van de zalmtartaar in. Druk aan en verwijder voorzichtig de ring. Doe hetzelfde bij de tweede tartaar.

Bestrooi de helft van de tartaar met sesamzaadjes (mag ook over de hele tartaar, maar de helft staat gewoon mooier haha) en garneer met blaadjes cress.

Et voilà!

Aziatische zalmtartaar met avocadocrème, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten vis, Voorgerechten zalm, Makkelijke voorgerechten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Avocado voorafjes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL