Aziatische salade met pinda dressing

Aziatische salade met pinda dressing

door | jan 17, 2019 | Lunch, Recepten, Vega | 4 reacties

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Ik houd wel van een flinke portie groenten tijdens de lunch. Het geeft me energie en ik zit er lekker lang vol van. Maar geen saaie salades voor mij! Ik wil een beetje bite, héél veel smaak en het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn. Kortom: deze Aziatische salade met pinda dressing is helemaal top! Voor dit soort salades maak ik graag gebruik van kant en klaar gesneden groentes. Dressings maak ik wel altijd zelf. Ik heb echt een hekel aan kant en klare dressings met chemische smaakjes. Dit sausje van onder andere pinda en honing is echt super lekker (al zeg ik het zelf) dus maak er vooral een dubbele portie van!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Aziatische salade met pinda dressing / 1 persoon

  • 75 gr rode kool – kant en klaar gesneden 
  • 75 gr wortel – kant en klaar gesneden 
  • 100 gr tuinerwten – gekookt, uit pot
  • 1/4 komkommer
  • 20 gr pecannoten
  • 50 gr mango
  • 1 lente ui
  • klein handje verse koriander – de blaadjes
  • optioneel: 1/4 rode peper

Voor de pinda dressing

  • 1/2 el pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing – voor een vegan salade gebruik je ahornsiroop 
  • 1 tl sesamolie

 

Zo maak je het

Begin met de dressing. Meng de ingrediënten in een klein kommetje. Proef  even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of een snufje zout toe.

Neem je deze salade mee naar school of werk? Verzamel de ingrediënten dan in een boterhamzakje. Wanneer je de salade wil eten schud of knijp je even in het zakje, knip een hoekje open en breng je salade ermee op smaak. Voilà!

I looove kant en klaar gesneden groenten wanneer het gaat om makkelijk en gezonde salades. Gebruik je dit niet, snijd de wortel en rode kool dan fijn. Snijd ook de komkommer en mango in kleine blokjes. Verzamel deze ingrediënten samen met de tuinbonen in een grote kom.

Breng de salade op smaak met de dressing en maak hem af met ringetjes lente ui, gehakte pecannoten en koriander. Voeg ringetjes verse peper toe als je van een beetje pit houdt.

Eet smakelijk!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Bodile

    Wat fijn dat je er bij hebt geschreven hoe je het makkelijk mee kan nemen
    Echt heel handig bedankt

    Antwoord
  2. Ilse Van Den Berg

    Lekkerrrrr!
    En om plastic te voorkomen: alles voor de dressing in een klein glazen (jam)potje doen. Goed schudden en je dressing is én goed gemixt én klaar om mee te nemen naar werk

    Antwoord
  3. Els

    Super lekker, vandaag maar weer gemaakt en als luch mee naar werk genomen en aan collega’s doorgegeven

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief van jou :D Fijn dat het je smaakte. Volgende weer staan we nog meer nieuwe lunchsalades op het menu!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *