Ik houd wel van een flinke portie groenten tijdens de lunch. Het geeft me energie en ik zit er lekker lang vol van. Maar geen saaie salades voor mij! Ik wil een beetje bite, héél veel smaak en het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn. Kortom: deze Aziatische salade met pinda dressing is helemaal top! Voor dit soort salades maak ik graag gebruik van kant en klaar gesneden groentes. Dressings maak ik wel altijd zelf. Ik heb echt een hekel aan kant en klare dressings met chemische smaakjes. Dit sausje van onder andere pinda en honing is echt super lekker (al zeg ik het zelf) dus maak er vooral een dubbele portie van!
Dit heb je nodig voor deze Aziatische salade met pinda dressing / 1 persoon
- 75 gr rode kool – kant en klaar gesneden
- 75 gr wortel – kant en klaar gesneden
- 100 gr tuinerwten – gekookt, uit pot
- 1/4 komkommer
- 20 gr pecannoten
- 50 gr mango
- 1 lente ui
- klein handje verse koriander – de blaadjes
- optioneel: 1/4 rode peper
Voor de pinda dressing
- 1/2 el pindakaas
- 2 el rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1 el honing – voor een vegan salade gebruik je ahornsiroop
- 1 tl sesamolie
Zo maak je het
Begin met de dressing. Meng de ingrediënten in een klein kommetje. Proef even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of een snufje zout toe.
Neem je deze salade mee naar school of werk? Verzamel de ingrediënten dan in een boterhamzakje. Wanneer je de salade wil eten schud of knijp je even in het zakje, knip een hoekje open en breng je salade ermee op smaak. Voilà!
I looove kant en klaar gesneden groenten wanneer het gaat om makkelijk en gezonde salades. Gebruik je dit niet, snijd de wortel en rode kool dan fijn. Snijd ook de komkommer en mango in kleine blokjes. Verzamel deze ingrediënten samen met de tuinbonen in een grote kom.
Breng de salade op smaak met de dressing en maak hem af met ringetjes lente ui, gehakte pecannoten en koriander. Voeg ringetjes verse peper toe als je van een beetje pit houdt.
Eet smakelijk!
Wat fijn dat je er bij hebt geschreven hoe je het makkelijk mee kan nemen
Echt heel handig bedankt
Lekkerrrrr!
En om plastic te voorkomen: alles voor de dressing in een klein glazen (jam)potje doen. Goed schudden en je dressing is én goed gemixt én klaar om mee te nemen naar werk
Super lekker, vandaag maar weer gemaakt en als luch mee naar werk genomen en aan collega’s doorgegeven
Wat lief van jou :D Fijn dat het je smaakte. Volgende weer staan we nog meer nieuwe lunchsalades op het menu!