...

Aziatische salade met pinda dressing

Aziatische salade met pinda dressing

door | jan 17, 2019 | Lunch, Recepten, Vega | 7 reacties

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Ik houd wel van een flinke portie groenten tijdens de lunch. Het geeft me energie en ik zit er lekker lang vol van. Maar geen saaie salades voor mij! Ik wil een beetje bite, héél veel smaak en het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn. Kortom: deze Aziatische salade met pinda dressing is helemaal top! Voor dit soort salades maak ik graag gebruik van kant en klaar gesneden groentes. Dressings maak ik wel altijd zelf. Ik heb echt een hekel aan kant en klare dressings met chemische smaakjes. Dit sausje van onder andere pinda en honing is echt super lekker (al zeg ik het zelf) dus maak er vooral een dubbele portie van!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Aziatische salade met pinda dressing / 1 persoon

  • 75 gr rode kool – kant en klaar gesneden 
  • 75 gr wortel – kant en klaar gesneden 
  • 100 gr tuinerwten – gekookt, uit pot
  • 1/4 komkommer
  • 20 gr pecannoten
  • 50 gr mango
  • 1 lente ui
  • klein handje verse koriander – de blaadjes
  • optioneel: 1/4 rode peper

Voor de pinda dressing

  • 1/2 el pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing – voor een vegan salade gebruik je ahornsiroop 
  • 1 tl sesamolie

 

Zo maak je het

Begin met de dressing. Meng de ingrediënten in een klein kommetje. Proef  even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of een snufje zout toe.

Neem je deze salade mee naar school of werk? Verzamel de ingrediënten dan in een boterhamzakje. Wanneer je de salade wil eten schud of knijp je even in het zakje, knip een hoekje open en breng je salade ermee op smaak. Voilà!

I looove kant en klaar gesneden groenten wanneer het gaat om makkelijk en gezonde salades. Gebruik je dit niet, snijd de wortel en rode kool dan fijn. Snijd ook de komkommer en mango in kleine blokjes. Verzamel deze ingrediënten samen met de tuinbonen in een grote kom.

Breng de salade op smaak met de dressing en maak hem af met ringetjes lente ui, gehakte pecannoten en koriander. Voeg ringetjes verse peper toe als je van een beetje pit houdt.

Eet smakelijk!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Marloes

    Nog een keer geprobeerd. Heb de rijstazijn vervangen door Mirin. Beetje gekookt voor de alcohol en sambal toegevoegd. Nu is hij heerlijk!

    Antwoord
    • Bo

      Fijn te horen :D

      Antwoord
  2. Marloes

    De dressing geprobeerd te maken, paar keer maar ik vind hem echt niet lekker. De rijstazijn overheerst.

    Antwoord
  3. Bodile

    Wat fijn dat je er bij hebt geschreven hoe je het makkelijk mee kan nemen
    Echt heel handig bedankt

    Antwoord
  4. Ilse Van Den Berg

    Lekkerrrrr!
    En om plastic te voorkomen: alles voor de dressing in een klein glazen (jam)potje doen. Goed schudden en je dressing is én goed gemixt én klaar om mee te nemen naar werk

    Antwoord
  5. Els

    Super lekker, vandaag maar weer gemaakt en als luch mee naar werk genomen en aan collega’s doorgegeven

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief van jou :D Fijn dat het je smaakte. Volgende weer staan we nog meer nieuwe lunchsalades op het menu!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *