Aziatische salade met pinda dressing

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Ik houd wel van een flinke portie groenten tijdens de lunch. Het geeft me energie en ik zit er lekker lang vol van. Maar geen saaie salades voor mij! Ik wil een beetje bite, héél veel smaak en het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn. Kortom: deze Aziatische salade met pinda dressing is helemaal top! Voor dit soort salades maak ik graag gebruik van kant en klaar gesneden groentes. Dressings maak ik wel altijd zelf. Ik heb echt een hekel aan kant en klare dressings met chemische smaakjes. Dit sausje van onder andere pinda en honing is echt super lekker (al zeg ik het zelf) dus maak er vooral een dubbele portie van!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Aziatische salade met pinda dressing / 1 persoon

  • 75 gr rode kool – kant en klaar gesneden 
  • 75 gr wortel – kant en klaar gesneden 
  • 100 gr tuinerwten – gekookt, uit pot
  • 1/4 komkommer
  • 20 gr pecannoten
  • 50 gr mango
  • 1 lente ui
  • klein handje verse koriander – de blaadjes
  • optioneel: 1/4 rode peper

Voor de pinda dressing

  • 1/2 el pindakaas
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing – voor een vegan salade gebruik je ahornsiroop 
  • 1 tl sesamolie

 

Zo maak je het

Begin met de dressing. Meng de ingrediënten in een klein kommetje. Proef  even en voeg naar smaak nog wat sojasaus of een snufje zout toe.

Neem je deze salade mee naar school of werk? Verzamel de ingrediënten dan in een boterhamzakje. Wanneer je de salade wil eten schud of knijp je even in het zakje, knip een hoekje open en breng je salade ermee op smaak. Voilà!

I looove kant en klaar gesneden groenten wanneer het gaat om makkelijk en gezonde salades. Gebruik je dit niet, snijd de wortel en rode kool dan fijn. Snijd ook de komkommer en mango in kleine blokjes. Verzamel deze ingrediënten samen met de tuinbonen in een grote kom.

Breng de salade op smaak met de dressing en maak hem af met ringetjes lente ui, gehakte pecannoten en koriander. Voeg ringetjes verse peper toe als je van een beetje pit houdt.

Eet smakelijk!

Aziatische salade met pinda dressing , Gezonde lunch recepten, lunchen zonder brood, Beaufood recepten, Koolhydraatarme lunchen, Glutenvrije lunchen, Gezonde salades, Gezonde foodblogs

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!