...

Salade met avocado, tonijn en artisjok

Salade met avocado, tonijn en artisjok

door | mei 26, 2015 | Lunch, Recepten, Vis | 3 reacties

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Salade met tonijn, avocado en artisjok. Ik ben gék op tonijn. En jullie? Het liefst verse tonijn, maar mijn portemonnee kijkt me altijd een beetje treurig aan na het kopen van een verse tonijnfilet. En tonijn uit blik is dan een goedkopere optie. Ik vraag me alleen altijd af of ik nou beter de tonijn in olie of in water kan nemen.. Ik zocht het uit! Tonijn in water bevat véél minder (verzadigde en vaak slechte) vetten, dan tonijn in olie. Daarentegen is hij wel wat droger. Persoonlijk ga ik liever voor tonijn in water, die ik na het uitlekken zelf op smaak breng met een goede extra vierge olijfolie. Olijfolie bevat in tegenstelling tot zonnebloemolie wél goede vetten. Combineer de tonijn met artisjok, avocado, zongedroogde tomaatjes en je hebt een heerlijke en voedzame salade!

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Dit heb je nodig voor deze salade met avocado, tonijn en artisjok / 1 persoon

  • 150 gr tonijn uit blik (in water)
  • 1 avocado
  • 4 artisjokharten
  • 1 flinke hand botersla – of een andere slasoort naar keuze
  • 1/2 rode ui
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • scheut extra vierge olijfolie
  • 1 el appelazijn 
  • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Laat de tonijn uitlekken en breng hem daarna op smaak met een kleine scheutje extra vierge olijfolie.

Schil de avocado en snijd hem in partjes. Doe dit ook met de artisjokharten en snipper als laatst de ui.

Maak een dressing van olijfolie, appelazijn en honing. Breng op smaak met een snuf peper en zout. 

Leg de sla in een diep bord en verdeel de rest van de ingrediënten en de dressing erover. 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Marja

    Net dit recept gemaakt en geproefd, heerlijk! Ik heb tonijn in blik gebruikt en dus geen olijfolie meer toegevoegd. Voor de smaak nog een beetje balsamicoazijn en nog een snufje peper. Dit recept houden we erin.

    Antwoord
  2. Nicole

    Hoi Bo,
    Dit recept wil ik deze week echt gaan proeven. Neem je artisjokhart uit blik? Hoor het graag!
    Heb er zin in ;D

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Nicole, ik gebruik inderdaad artisjok uit pot! Liefs en eet smakelijk

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *