Salade met tonijn, avocado en artisjok. Ik ben gék op tonijn. En jullie? Het liefst verse tonijn, maar mijn portemonnee kijkt me altijd een beetje treurig aan na het kopen van een verse tonijnfilet. En tonijn uit blik is dan een goedkopere optie. Ik vraag me alleen altijd af of ik nou beter de tonijn in olie of in water kan nemen.. Ik zocht het uit! Tonijn in water bevat véél minder (verzadigde en vaak slechte) vetten, dan tonijn in olie. Daarentegen is hij wel wat droger. Persoonlijk ga ik liever voor tonijn in water, die ik na het uitlekken zelf op smaak breng met een goede extra vierge olijfolie. Olijfolie bevat in tegenstelling tot zonnebloemolie wél goede vetten. Combineer de tonijn met artisjok, avocado, zongedroogde tomaatjes en je hebt een heerlijke en voedzame salade!
Dit heb je nodig voor deze salade met avocado, tonijn en artisjok / 1 persoon
- 150 gr tonijn uit blik (in water)
- 1 avocado
- 4 artisjokharten
- 1 flinke hand botersla – of een andere slasoort naar keuze
- 1/2 rode ui
- 4 zongedroogde tomaatjes
- scheut extra vierge olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 tl honing
Zo maak je het
Laat de tonijn uitlekken en breng hem daarna op smaak met een kleine scheutje extra vierge olijfolie.
Schil de avocado en snijd hem in partjes. Doe dit ook met de artisjokharten en snipper als laatst de ui.
Maak een dressing van olijfolie, appelazijn en honing. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Leg de sla in een diep bord en verdeel de rest van de ingrediënten en de dressing erover.
Net dit recept gemaakt en geproefd, heerlijk! Ik heb tonijn in blik gebruikt en dus geen olijfolie meer toegevoegd. Voor de smaak nog een beetje balsamicoazijn en nog een snufje peper. Dit recept houden we erin.
Hoi Bo,
Dit recept wil ik deze week echt gaan proeven. Neem je artisjokhart uit blik? Hoor het graag!
Heb er zin in ;D
Hoi Nicole, ik gebruik inderdaad artisjok uit pot! Liefs en eet smakelijk