...

Salade met avocado, tonijn en artisjok

Salade met avocado, tonijn en artisjok

door | mei 26, 2015 | Lunch, Recepten, Vis | 3 reacties

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Salade met tonijn, avocado en artisjok. Ik ben gék op tonijn. En jullie? Het liefst verse tonijn, maar mijn portemonnee kijkt me altijd een beetje treurig aan na het kopen van een verse tonijnfilet. En tonijn uit blik is dan een goedkopere optie. Ik vraag me alleen altijd af of ik nou beter de tonijn in olie of in water kan nemen.. Ik zocht het uit! Tonijn in water bevat véél minder (verzadigde en vaak slechte) vetten, dan tonijn in olie. Daarentegen is hij wel wat droger. Persoonlijk ga ik liever voor tonijn in water, die ik na het uitlekken zelf op smaak breng met een goede extra vierge olijfolie. Olijfolie bevat in tegenstelling tot zonnebloemolie wél goede vetten. Combineer de tonijn met artisjok, avocado, zongedroogde tomaatjes en je hebt een heerlijke en voedzame salade!

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Dit heb je nodig voor deze salade met avocado, tonijn en artisjok / 1 persoon

 • 150 gr tonijn uit blik (in water)
 • 1 avocado
 • 4 artisjokharten
 • 1 flinke hand botersla – of een andere slasoort naar keuze
 • 1/2 rode ui
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • scheut extra vierge olijfolie
 • 1 el appelazijn 
 • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Laat de tonijn uitlekken en breng hem daarna op smaak met een kleine scheutje extra vierge olijfolie.

Schil de avocado en snijd hem in partjes. Doe dit ook met de artisjokharten en snipper als laatst de ui.

Maak een dressing van olijfolie, appelazijn en honing. Breng op smaak met een snuf peper en zout. 

Leg de sla in een diep bord en verdeel de rest van de ingrediënten en de dressing erover. 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Marja

  Net dit recept gemaakt en geproefd, heerlijk! Ik heb tonijn in blik gebruikt en dus geen olijfolie meer toegevoegd. Voor de smaak nog een beetje balsamicoazijn en nog een snufje peper. Dit recept houden we erin.

  Antwoord
 2. Nicole

  Hoi Bo,
  Dit recept wil ik deze week echt gaan proeven. Neem je artisjokhart uit blik? Hoor het graag!
  Heb er zin in ;D

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Nicole, ik gebruik inderdaad artisjok uit pot! Liefs en eet smakelijk

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *