Salade met avocado, tonijn en artisjok

Avocadosalade met tonijn en artisjok

I love tuna! En jullie? Het liefst verse, maar mijn portemonnee kijkt me altijd een beetje treurig aan na het kopen van een verse tonijnfilet. En tonijn uit blik is dan een goedkopere optie. Ik vraag me alleen altijd af of ik nou beter de tonijn in olie of in water kan nemen.. Ik zocht het uit!

Tonijn in water bevat veel minder (verzadigde) vetten dan tonijn in olie en is dus beter voor als je aan de lijn bent. Daarentegen is hij wel wat droger. Ik vind de tonijn in olie persoonlijk te vet en daarom gebruik ik liever tonijn in water. Na het uitlekken breng ik hem dan zelf op smaak met een goede olijfolie. En dit keer maak ik er een heerlijke salade van met artisjokharten en een avocado.

 

Nodig voor een persoon

  • 150 gr tonijn (in water)
  • 1 avocado
  • 4 artisjokharten
  • 1 flinke hand botersla of een andere slasoort naar keuze
  • 1 rood uitje
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • Snuf zeezout
  • 4 zongedroogde tomaatjes

 

Avocadosalade met tonijn en artisjok

 

Zo maak je het

Laat de tonijn uitlekken. Schil de avocado en snij deze in stukken. Doe dit ook met de artisjokharten. Snipper als laatste de ui.

Leg de sla in een diep bord en verdeel de rest van de ingredienten erover. Breng je salade op smaak met een snuf zeezout en de olijfolie.

 

Eet deze salade als lunch of als licht avondmaal (anderhalf uur) voordat je gaat sporten

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Net dit recept gemaakt en geproefd, heerlijk! Ik heb tonijn in blik gebruikt en dus geen olijfolie meer toegevoegd. Voor de smaak nog een beetje balsamicoazijn en nog een snufje peper. Dit recept houden we erin.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.