Salade met avocado, tonijn en artisjok

Salade met avocado, tonijn en artisjok

door | mei 26, 2015 | Lunch, Recepten, Vis | 3 reacties

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Salade met tonijn, avocado en artisjok. Ik ben gék op tonijn. En jullie? Het liefst verse tonijn, maar mijn portemonnee kijkt me altijd een beetje treurig aan na het kopen van een verse tonijnfilet. En tonijn uit blik is dan een goedkopere optie. Ik vraag me alleen altijd af of ik nou beter de tonijn in olie of in water kan nemen.. Ik zocht het uit! Tonijn in water bevat véél minder (verzadigde en vaak slechte) vetten, dan tonijn in olie. Daarentegen is hij wel wat droger. Persoonlijk ga ik liever voor tonijn in water, die ik na het uitlekken zelf op smaak breng met een goede extra vierge olijfolie. Olijfolie bevat in tegenstelling tot zonnebloemolie wél goede vetten. Combineer de tonijn met artisjok, avocado, zongedroogde tomaatjes en je hebt een heerlijke en voedzame salade!

Avocadosalade met tonijn en artisjok

Dit heb je nodig voor deze salade met avocado, tonijn en artisjok / 1 persoon

 • 150 gr tonijn uit blik (in water)
 • 1 avocado
 • 4 artisjokharten
 • 1 flinke hand botersla – of een andere slasoort naar keuze
 • 1/2 rode ui
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • scheut extra vierge olijfolie
 • 1 el appelazijn 
 • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Laat de tonijn uitlekken en breng hem daarna op smaak met een kleine scheutje extra vierge olijfolie.

Schil de avocado en snijd hem in partjes. Doe dit ook met de artisjokharten en snipper als laatst de ui.

Maak een dressing van olijfolie, appelazijn en honing. Breng op smaak met een snuf peper en zout. 

Leg de sla in een diep bord en verdeel de rest van de ingrediënten en de dressing erover. 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Marja

  Net dit recept gemaakt en geproefd, heerlijk! Ik heb tonijn in blik gebruikt en dus geen olijfolie meer toegevoegd. Voor de smaak nog een beetje balsamicoazijn en nog een snufje peper. Dit recept houden we erin.

  Antwoord
 2. Nicole

  Hoi Bo,
  Dit recept wil ik deze week echt gaan proeven. Neem je artisjokhart uit blik? Hoor het graag!
  Heb er zin in ;D

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Nicole, ik gebruik inderdaad artisjok uit pot! Liefs en eet smakelijk

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.