...

Avocado toast met balsamico champignons

Avocado toast met balsamico champignons

door | jan 17, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega | 11 reacties

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Als Mike en ik ooit samen een restaurant openen dan komt dit broodje zéker op de lunchkaart. De eerste keer dat ik mijn tanden in deze knapperig getoaste broodjes zette was ik verliefd en sindsdien heb ik dit gerecht afgelopen week zeker drie keer als lunch gegeten. Geen grap, zo lekker vond ik het! De combinatie van romige avocado en lente ui met daarop kruidig gebakken champignons, een vleugje knoflook en balsamico is echt fan-tas-tisch.

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Dit heb je nodig voor deze avocado toast met balsamico champignons / twee broodjes, één persoon

  • 2 boterhammen – eventueel glutenvrij
  • 1 avocado
  • 200 gr kastanje champignons
  • sap van een halve citroen
  • 1 lente ui
  • klein teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • optioneel voor erop: verse bieslook en zonnebloempitten 

 

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en toast de boterhammen tien tot vijftien minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Prak ondertussen in een kommetje de avocado. Snijd de lente ui in kleine ringetjes en meng samen met het sap van de halve citroen door het avocadomengsel. Breng op smaak met een snuf peper en zeezout. PS. Ik kocht laatst bij Makro een pakje gerookt zeezout van Maldon. HEEL erg lekker!

Ga verder met de champignons. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en snijd de kastanje champignons in dunne plakjes. Bak de champignons een minuut of vijf en voeg daarna de knoflook en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper. Bak de champignons tot al het vocht verdampt is.

Besmeer de toast met avocado en verdeel de gebakken balsamico champignons erover. Sluit af met verse fijngehakte bieslook en zonnebloempitten.

Eet smakelijk :D

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

11 Comments

11 Reacties

  1. Zorica Pesak

    Beau,
    ik volg jou recepten zelfs uit Praag,waar ik woon.Het zijn heel fijne recepjes.
    Ik wens jou nog gellukkig jaar,en succes met jou mooie werk.

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor je lieve bericht! Jij ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar :)

      Antwoord
  2. Milldred

    Zo lekker! Echt een aanrader.

    Antwoord
  3. Hans

    Verrukkulluk…..

    Antwoord
  4. Marieke Vroemen

    Wauw!! Ik ben geen avocado fan, maar wilde dit toch een keer proberen. Echt waar, zo smullen!

    Antwoord
  5. Ann

    Hmmm zeer lekker. Ik heb het gemaakt met Schwarzbrot in de broodrooster. Een echte aanrader.

    Antwoord
  6. Fiet

    Dit ziet er super uit. Ga ik morgen gelijk maken.

    Antwoord
  7. Annelieke

    Heerlijk! Ik heb een pompoen broodje gebruikt en aan de champignons een paar takjes tijm toegevoegd.

    Antwoord
  8. Jose

    Wooooow!!!
    Echt super lkkr! Aanrader om te maken, het is ook zo gemaakt!

    Antwoord
  9. Piet

    Prachtig mondgevoel en super gezond, gebruik zelf zuurdesembrood, fff in broodrooster mmmm👍

    Antwoord
    • Annette

      Ik heb de avocadotoast met balsamico champignons gemaakt, erg lekker. Had er nog een handje rucolasla, aangemaakt met hele goede olijfolie bij gelegd. Maakte het nog meer af. Ga dit zeker vaker eten. Had het op zuurdesembrood gelegd.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *