...

Avocado toast met balsamico champignons

Avocado toast met balsamico champignons

door | jan 17, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega | 7 reacties

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Als Mike en ik ooit samen een restaurant openen dan komt dit broodje zéker op de lunchkaart. De eerste keer dat ik mijn tanden in deze knapperig getoaste broodjes zette was ik verliefd en sindsdien heb ik dit gerecht afgelopen week zeker drie keer als lunch gegeten. Geen grap, zo lekker vond ik het! De combinatie van romige avocado en lente ui met daarop kruidig gebakken champignons, een vleugje knoflook en balsamico is echt fan-tas-tisch.

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Dit heb je nodig voor deze avocado toast met balsamico champignons / twee broodjes, één persoon

  • 2 boterhammen – eventueel glutenvrij
  • 1 avocado
  • 200 gr kastanje champignons
  • sap van een halve citroen
  • 1 lente ui
  • klein teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • optioneel voor erop: verse bieslook en zonnebloempitten 

 

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en toast de boterhammen tien tot vijftien minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Prak ondertussen in een kommetje de avocado. Snijd de lente ui in kleine ringetjes en meng samen met het sap van de halve citroen door het avocadomengsel. Breng op smaak met een snuf peper en zeezout. PS. Ik kocht laatst bij Makro een pakje gerookt zeezout van Maldon. HEEL erg lekker!

Ga verder met de champignons. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en snijd de kastanje champignons in dunne plakjes. Bak de champignons een minuut of vijf en voeg daarna de knoflook en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper. Bak de champignons tot al het vocht verdampt is.

Besmeer de toast met avocado en verdeel de gebakken balsamico champignons erover. Sluit af met verse fijngehakte bieslook en zonnebloempitten.

Eet smakelijk :D

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Hans

    Verrukkulluk…..

    Antwoord
  2. Marieke Vroemen

    Wauw!! Ik ben geen avocado fan, maar wilde dit toch een keer proberen. Echt waar, zo smullen!

    Antwoord
  3. Ann

    Hmmm zeer lekker. Ik heb het gemaakt met Schwarzbrot in de broodrooster. Een echte aanrader.

    Antwoord
  4. Fiet

    Dit ziet er super uit. Ga ik morgen gelijk maken.

    Antwoord
  5. Annelieke

    Heerlijk! Ik heb een pompoen broodje gebruikt en aan de champignons een paar takjes tijm toegevoegd.

    Antwoord
  6. Jose

    Wooooow!!!
    Echt super lkkr! Aanrader om te maken, het is ook zo gemaakt!

    Antwoord
  7. Piet

    Prachtig mondgevoel en super gezond, gebruik zelf zuurdesembrood, fff in broodrooster mmmm👍

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.