Avocado toast met balsamico champignons

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Als Mike en ik ooit samen een restaurant openen dan komt dit broodje zéker op de lunchkaart. De eerste keer dat ik mijn tanden in deze knapperig getoaste broodjes zette was ik verliefd en sindsdien heb ik dit gerecht afgelopen week zeker drie keer als lunch gegeten. Geen grap, zo lekker vond ik het! De combinatie van romige avocado en lente ui met daarop kruidig gebakken champignons, een vleugje knoflook en balsamico is echt fan-tas-tisch.

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Dit heb je nodig voor deze avocado toast met balsamico champignons / twee broodjes, één persoon

  • 2 boterhammen – eventueel glutenvrij
  • 1 avocado
  • 200 gr kastanje champignons
  • sap van een halve citroen
  • 1 lente ui
  • klein teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • optioneel voor erop: verse bieslook en zonnebloempitten 

 

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en toast de boterhammen tien tot vijftien minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Prak ondertussen in een kommetje de avocado. Snijd de lente ui in kleine ringetjes en meng samen met het sap van de halve citroen door het avocadomengsel. Breng op smaak met een snuf peper en zeezout. PS. Ik kocht laatst bij Makro een pakje gerookt zeezout van Maldon. HEEL erg lekker!

Ga verder met de champignons. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en snijd de kastanje champignons in dunne plakjes. Bak de champignons een minuut of vijf en voeg daarna de knoflook en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper. Bak de champignons tot al het vocht verdampt is.

Besmeer de toast met avocado en verdeel de gebakken balsamico champignons erover. Sluit af met verse fijngehakte bieslook en zonnebloempitten.

Eet smakelijk :D

Avocado toast met balsamico champignons, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Gezond broodbeleg, Vegan broodbeleg

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!