Avocado taquito’s met honing-feta dip

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

Na de taco’s en burrito’s was daar ineens de taquito! Of nou ja ineens. Ze bestaan waarschijnlijk al langer, maar hier bij Beaufood zijn ze nieuw.  Taquito’s zijn knapperige rolletjes gemaakt van mais tortilla’s. Mais: heel belangrijk. Mais tortilla’s zijn net wat dunner dan gewone tortilla’s en daardoor worden ze lekker knapperig. Taquito’s worden vaak gevuld met pittig gehakt of kip, maar ik ging aan de slag met een vegetarische variant gevuld met lente ui en avocado. Ook bakte ik ze knapperig in de oven in plaats van in de frituurpan. Net zo lekker en ook nog eens een stuk gezonder! Maak daar een smaakvol dipje van feta en honing bij en je hebt een mega lekker en origineel borrelhapje. Hebben jullie wel eens van taquito’s gehoord en zo ja, met welke vulling eet je ze het liefst?

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

Dit heb je nodig voor deze avocado taquito’s met honing-feta dip / 8 stuks

  • 2 mais tortilla’s – van 20 cm. Je kunt ook andere tortilla’s gebruiken, maar mais tortilla’s zijn wat dunner en worden dus lekker knapperig in de oven. 
  • 1 grote avocado – liefst niet helemaal rijp. Kun je geen grote avocado vinden? Gebruik dan twee kleintjes.
  •  2 lente uitjes
  • handje verse boerenkool – zo’n 20 gr
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl sesamolie
  • flinke scheut olijfolie
  • optioneel: ik knalde er wat tuinkers over voor de foto, maar dit is geen must ;)

Voor de feta-dip

  • 90 gr feta
  • 60 gr zure room
  • 1 el honing

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil, verwijder de pit en snijd hem in hele kleine blokjes. Snijd de lente ui in kleine ringetjes. Meng de avocado in een kom samen met de boerenkool, lente ui, sesamolie, limoensap en een snuf peper en zout.

Halveer de tortilla’s. Bestrijk de ronde kant met olijfolie en beleg de ‘lange kant’ met het avocadomengsel. Rol de tortilla zo strak mogelijk en halveer hem. Ga zo door tot je 8 rolletjes hebt. Leg ze op de bakplaat en bak de taquito’s 15 minuten of tot ze knapperig en bruin zijn.

Maak ondertussen de honing-feta dip. Voor een luchtige dip mix je de zure room en feta samen met een flinke snuf zwarte peper in je keukenmachine. Schep de dip in een schaaltje en drizzle er honing over.

Serveer de taquito’s direct uit de oven samen met het heerlijke dipje!

Avocado taquito's met honing-feta dip, Gezonde hapjes, Gezond en lekker, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische borrelhapjes, Vegetarische snacks

2 Comments
  1. Hoi Bo,

    Wat ziet dit er heerlijk uit.
    Ik heb even een vraagje, kun je ze ook makkelijk van te voren voor bereiden, zo ja hoe lang van te voren, en hoe lang kan ik ze dan bewaren, en natuurlijk hoe moet ik ze dan bewaren?

    Hoor graag van je.

    Groetjes Monique

    1. Hoi Monique, ze zijn het allerlekkerst wanneer je ze direct na bereiding eet :) Als je ze later serveert heb je kans dat ze een beetje taai worden.. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.