...

Avocado stamppot met Oosterse garnalen en rucola

Avocado stamppot met Oosterse garnalen en rucola

door | nov 24, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 2 reacties

Avocado stamppot met Oosterse garnalen en rucola

Ik kijk naar buiten, ik sla sjaal nummer drie om mijn hals en denk aan.. Stamppotjes! Alleen heb ik niet zin in een standaard pot.. Dus probeerde ik er een uit met avocado, zoete aardappel en Oosterse garnalen. En dat was echt zo lekker!

Het jammere van deze donkere dagen is dat ik na vieren al geen mooi licht meer heb om goede foto’s te maken. Ik weet dat er speciale belichting en van die mini uitklapbare studio’s bestaan voor dit soort problemen, maar eerlijk gezegd vind ik het ieeets te veel moeite om dat allemaal in elkaar te zetten voordat ik ga eten. Helemaal als ik sterf van de honger. Dus wat doe je dan? Juist. Dubbele porties maken en bij de eerstvolgende zonnestraal je camera erbij pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd wel iets lekkers hebt om mee te nemen als lunch of tussendoortje. Positive thinking :) 

Ik heb in dit recept gekozen voor garnalen maar ik denk dat gerookte zalm er ook heeel lekker bij is..

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 2 grote zoete aardappels
 • 250 gr reuzengarnalen – uit de diepvries
 • 2 handen rucola
 • 1 grote avocado – of ieder een voor de avocado lovers
 • scheutje soja saus
 • 1/2 verse rode peper
 • 1 tl kokosvet om in te bakken

 

Zo maak je het

Was de aardappels (schil ze niet) en kook ze zacht in een pan water.

Ontdooi de garnalen. Dit kan op een snelle manier door ze in een vergiet even te spoelen met water. Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de garnalen gaar. Breng op smaak met een scheutje soja saus en wat versgesneden rode peper.

Prak de aardappels fijn. Raar maar waar, ik heb als foodie niet eens zo’n fijne stamper maar het kan dus ook gewoon met een vork :) Snij vervolgens de avocado in stukjes of plakken en breng de rucola eventueel op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Verdeel alles over twee borden, sluit af met de gamba’s en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Oh My Pie

  Hmm, wat een heerlijk gerecht! Deze sla ik op! Dankjewel voor het delen van dit leuke idee :).

  Liefs,
  Marike

  Antwoord
  • Bo

   Heel graag gedaan Marike! PS. ik vind jouw website echt fan tas tisch :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *