...

Avocado carpaccio

Avocado carpaccio

door | okt 13, 2018 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. Méga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken. Daar houden we van ;) Serveer deze avocado carpaccio als voorgerecht tijdens een etentje of serveer de twee porties op één groot bord en leg er wat broodjes of toastjes naast. Zo kun je er ook een lekker borrelplateau van maken.

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Dit heb je nodig voor deze avocado carpaccio / 2 personen

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el truffelmayonaise
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • stuk of 10 hazelnoten – fijngehakt
  • stuk of 6 geroosterde amandelen – fijngehakt 
  • 1 passievrucht
  • klein bakje tuinkers

 

Zo maak je het

Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze als carpaccio op twee borden. Lak af met vers citroensap. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren.

Versier de carpaccio’s met truffel mayonaise, gerookt paprikapoeder, granaatappelpitjes, sesamzaad, zonnebloempitten, hazelnoten en amandelen. Sluit af met het vruchtvlees van de passievrucht en wat tuinkers. En een snuf zeezout.

Et voilà, genieten maar!

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Om mooie toefjes van de truffelmayo te maken schep ik de mayonaise eerst in een klein boterhamzakje. Draai die vervolgens dicht, knip het puntje eraf en je hebt een spuitzakje!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *