Avocado carpaccio

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. Méga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken. Daar houden we van ;) Serveer deze avocado carpaccio als voorgerecht tijdens een etentje of serveer de twee porties op één groot bord en leg er wat broodjes of toastjes naast. Zo kun je er ook een lekker borrelplateau van maken.

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Dit heb je nodig voor deze avocado carpaccio / 2 personen

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el truffelmayonaise
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • stuk of 10 hazelnoten – fijngehakt
  • stuk of 6 geroosterde amandelen – fijngehakt 
  • 1 passievrucht
  • klein bakje tuinkers

 

Zo maak je het

Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze als carpaccio op twee borden. Lak af met vers citroensap. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren.

Versier de carpaccio’s met truffel mayonaise, gerookt paprikapoeder, granaatappelpitjes, sesamzaad, zonnebloempitten, hazelnoten en amandelen. Sluit af met het vruchtvlees van de passievrucht en wat tuinkers. En een snuf zeezout.

Et voilà, genieten maar!

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Om mooie toefjes van de truffelmayo te maken schep ik de mayonaise eerst in een klein boterhamzakje. Draai die vervolgens dicht, knip het puntje eraf en je hebt een spuitzakje!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!