...

Avocado carpaccio

Avocado carpaccio

door | okt 13, 2018 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. Méga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken. Daar houden we van ;) Serveer deze avocado carpaccio als voorgerecht tijdens een etentje of serveer de twee porties op één groot bord en leg er wat broodjes of toastjes naast. Zo kun je er ook een lekker borrelplateau van maken.

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Dit heb je nodig voor deze avocado carpaccio / 2 personen

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el truffelmayonaise
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • stuk of 10 hazelnoten – fijngehakt
  • stuk of 6 geroosterde amandelen – fijngehakt 
  • 1 passievrucht
  • klein bakje tuinkers

 

Zo maak je het

Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze als carpaccio op twee borden. Lak af met vers citroensap. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren.

Versier de carpaccio’s met truffel mayonaise, gerookt paprikapoeder, granaatappelpitjes, sesamzaad, zonnebloempitten, hazelnoten en amandelen. Sluit af met het vruchtvlees van de passievrucht en wat tuinkers. En een snuf zeezout.

Et voilà, genieten maar!

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Om mooie toefjes van de truffelmayo te maken schep ik de mayonaise eerst in een klein boterhamzakje. Draai die vervolgens dicht, knip het puntje eraf en je hebt een spuitzakje!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *