Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. Méga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken. Daar houden we van ;) Serveer deze avocado carpaccio als voorgerecht tijdens een etentje of serveer de twee porties op één groot bord en leg er wat broodjes of toastjes naast. Zo kun je er ook een lekker borrelplateau van maken.
Dit heb je nodig voor deze avocado carpaccio / 2 personen
- 2 grote avocado’s
- sap van 1/2 citroen
- 1 el truffelmayonaise
- snuf gerookt paprikapoeder
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 el sesamzaad
- 1 tl sesamzaad
- 1 el zonnebloempitten
- stuk of 10 hazelnoten – fijngehakt
- stuk of 6 geroosterde amandelen – fijngehakt
- 1 passievrucht
- klein bakje tuinkers
Zo maak je het
Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze als carpaccio op twee borden. Lak af met vers citroensap. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren.
Versier de carpaccio’s met truffel mayonaise, gerookt paprikapoeder, granaatappelpitjes, sesamzaad, zonnebloempitten, hazelnoten en amandelen. Sluit af met het vruchtvlees van de passievrucht en wat tuinkers. En een snuf zeezout.
Et voilà, genieten maar!
Om mooie toefjes van de truffelmayo te maken schep ik de mayonaise eerst in een klein boterhamzakje. Draai die vervolgens dicht, knip het puntje eraf en je hebt een spuitzakje!
0 reacties