Avocado carpaccio

Avocado carpaccio

door | okt 13, 2018 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. Méga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken. Daar houden we van ;) Serveer deze avocado carpaccio als voorgerecht tijdens een etentje of serveer de twee porties op één groot bord en leg er wat broodjes of toastjes naast. Zo kun je er ook een lekker borrelplateau van maken.

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Dit heb je nodig voor deze avocado carpaccio / 2 personen

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el truffelmayonaise
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • stuk of 10 hazelnoten – fijngehakt
  • stuk of 6 geroosterde amandelen – fijngehakt 
  • 1 passievrucht
  • klein bakje tuinkers

 

Zo maak je het

Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze als carpaccio op twee borden. Lak af met vers citroensap. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren.

Versier de carpaccio’s met truffel mayonaise, gerookt paprikapoeder, granaatappelpitjes, sesamzaad, zonnebloempitten, hazelnoten en amandelen. Sluit af met het vruchtvlees van de passievrucht en wat tuinkers. En een snuf zeezout.

Et voilà, genieten maar!

Avocado carpaccio, Gezonde voorgerechten, Vegetarische voorgerechten, Beaufood recepten, Vegetarische carpaccio, Originele voorgerechten, Gezonde voorgerechten kerst

Om mooie toefjes van de truffelmayo te maken schep ik de mayonaise eerst in een klein boterhamzakje. Draai die vervolgens dicht, knip het puntje eraf en je hebt een spuitzakje!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *