Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème 

Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème 

door | jul 12, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Auberginerolletjes met feta-spinaziecrème 

Wist je dat een aubergine een vrucht is en geen groente? Hij wordt echter wel tot de groenten gerekend. Het is niet de állergezondste groente die er bestaat, maar hij bevat wel veel vezels die je lichaam helpen andere voedingsstoffen beter op te nemen. En diezelfde vezels zorgen ook nog eens voor een verzadigd gevoel.

Een aubergine heeft een vrij neutrale smaak waardoor je hem met veel andere smaken kunt combineren. Ik deed er eens wat anders mee en maakte er rolletjes van, gevuld met een crème van feta en spinazie. En ook dit gerecht tover je zoals je van mij gewend bent zo op tafel! Het is ook een perfect gerechtje voor wanneer je voor meerdere mensen kookt. Verdubbel het recept, neem een grote ovenschaal (of vier kleintjes) en maak er een lekkere salade bij :)

 

Dit heb je nodig voor deze auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème / twee personen (6 rolletjes)

  • 1 grote aubergine
  • 100 gr feta
  • 2 handen verse spinazie
  • Snuf zwarte peper
  • 1 el honing
  • een handje walnoten

Voor de saus

  • 140 gr tomatenpuree
  • teentje knoflook

 

Auberginerolletjes met feta-spinaziecrème 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Hak de spinazie fijn. Voeg de peper en de feta toe en kneed alles goed door met je handen. Kneed net zo lang tot je een soort deeg krijgt.

Was de aubergine en snij hem in dunne plakken. Neem een plak en leg een theelepel van het feta-spinaziemengsel op het uiteinde.  Leg er een paar walnoten op en rol op. Ga door tot je alle plakken hebt opgerold.

Pers de knoflook fijn en roer dit door de tomatenpuree samen met een scheutje water. Verdeel de saus over twee ovenschaaltjes en leg de rolletjes erin. Smeer op elke rol een beetje honing.

Zet de schaaltjes voor 20 minuten in de oven.

Als je geen kleine ovenschaaltjes hebt kun je natuurlijk ook gewoon een grote gebruiken. En wat te doen met de overgebleven spinazie? Daar kun je een lekkere salade van maken voor bij de aubergine rolletjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.