...

Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème 

Auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème 

door | jul 12, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Auberginerolletjes met feta-spinaziecrème 

Wist je dat een aubergine een vrucht is en geen groente? Hij wordt echter wel tot de groenten gerekend. Het is niet de állergezondste groente die er bestaat, maar hij bevat wel veel vezels die je lichaam helpen andere voedingsstoffen beter op te nemen. En diezelfde vezels zorgen ook nog eens voor een verzadigd gevoel.

Een aubergine heeft een vrij neutrale smaak waardoor je hem met veel andere smaken kunt combineren. Ik deed er eens wat anders mee en maakte er rolletjes van, gevuld met een crème van feta en spinazie. En ook dit gerecht tover je zoals je van mij gewend bent zo op tafel! Het is ook een perfect gerechtje voor wanneer je voor meerdere mensen kookt. Verdubbel het recept, neem een grote ovenschaal (of vier kleintjes) en maak er een lekkere salade bij :)

 

Dit heb je nodig voor deze auberginerolletjes uit de oven met feta-spinaziecrème / twee personen (6 rolletjes)

  • 1 grote aubergine
  • 100 gr feta
  • 2 handen verse spinazie
  • Snuf zwarte peper
  • 1 el honing
  • een handje walnoten

Voor de saus

  • 140 gr tomatenpuree
  • teentje knoflook

 

Auberginerolletjes met feta-spinaziecrème 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Hak de spinazie fijn. Voeg de peper en de feta toe en kneed alles goed door met je handen. Kneed net zo lang tot je een soort deeg krijgt.

Was de aubergine en snij hem in dunne plakken. Neem een plak en leg een theelepel van het feta-spinaziemengsel op het uiteinde.  Leg er een paar walnoten op en rol op. Ga door tot je alle plakken hebt opgerold.

Pers de knoflook fijn en roer dit door de tomatenpuree samen met een scheutje water. Verdeel de saus over twee ovenschaaltjes en leg de rolletjes erin. Smeer op elke rol een beetje honing.

Zet de schaaltjes voor 20 minuten in de oven.

Als je geen kleine ovenschaaltjes hebt kun je natuurlijk ook gewoon een grote gebruiken. En wat te doen met de overgebleven spinazie? Daar kun je een lekkere salade van maken voor bij de aubergine rolletjes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *