Typische gevalletje dit van restjes ingrediënten bij elkaar scharrelen met als resultaat deze goddelijke aubergines uit de oven met halloumi crumble. Ik zit een beetje in mijn ahornsiroop-fase en ik gooi het letterijk overal doorheen en zo ook over deze aubergines voordat ze de oven in gaan. Hierdoor karameliseren ze een beetje en dat is zo lekker! Voor een beetje pit voeg je ook wat sriracha toe. Ik eet daarnaast 80% van de tijd vegetarisch en eigenlijk wordt dat steeds meer. Alleen in restaurants of tijdens etentjes kies ik voor een goed stukje vlees of verse vis. Om dit gerecht toch een beetje de bite van vlees te geven bedacht ik deze halloumi crumble. Halloumi is een heerlijk zoutig kaasje dat zich perfect laat bakken. Samen met gehakte pecannoten maak je hier een té lekkere crumble van. Maak de geroosterde aubergines af met avocado, een peterselie-sausje en smullen maar!
Dit heb je nodig voor deze aubergine uit de oven met halloumi crumble / twee personen
- 2 aubergines
- 150 gr halloumi
- klein bosje verse peterselie
- 1 avocado
- 1 el pijnboompitten
- klein handje pecannoten
- 2 lente uien
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl sriracha
- 2 el olijfolie
Voor het peterselie-sausje
- 4 el kwark
- 1 teentje knoflook
- 4 el gehakte verse peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en kerf het vruchtvlees kruislings in met een mes zoals op de foto. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel ahornsiroop, een snuf zeezout en een theelepel sriracha. Voeg gerust meer sriracha toe als je wel van een beetje pit houdt. Leg de aubergines op een ovenplaat met het vruchtvlees naar boven en bestrijk ze met de marinade.
Bak de aubergines 20 tot 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen het peterselie sausje. Pers de knoflook uit en meng alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Rooster de pijnboompitten en snijd de avocado in plakjes. Snijd ook de lente ui in kleine ringetjes.
Snijd de halloumi in kleine blokjes. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan samen met een eetlepel ahornsiroop en een snuf zeezout. Als je het lekker vindt kun je ook hier nog wat sriracha door doen om de boel een beetje op te spicen. Doe de halloumi in de pan en bak op medium voor twee tot drie minuten. Bak de halloumi niet te lang! Hierdoor kan hij droog worden.
Hak de pecannoten en schep dit door de halloumi crumble.
Haal de aubergines uit de oven. Verdeel ze over twee grote borden en garneer met de halloumi crumble, pijnboompitten, avocado, lente ui, overige peterselie en het peterselie-sausje.
Genieten!
Wat een geweldig heerlijk gerecht/recept!
Hi beau! Vanuit australie, we hebben genoten van je recept!! De groetjes aan je moeder! Marieke en Jeroen
Ahhh wat leuk om te horen :D Zal ik doen!
Dank voor dit recept, het was heerlijk!!
Hay Bo,
Heb je misschien een alternatief voor de halloumi?
Groetjes Muk
Waar ben je naar op zoek? Een ander soort kaas blijft niet zo goed in model als halloumi. Je zou de halloumi ook kunnen vervangen door stukjes kipfilet, maar dan is dit gerecht alleen niet meer vegetarisch :) Tempeh is ook ook nog een idee!