...

Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten. Hallo weekend! Daar ben je weer. Kom maar door met de uitgebreide ontbijtjes, goede wijn en lekkere borrelhapjes. Ik ben ontzettend gek op smeersels, dipjes en spreads. Allen die kleurstofrijke kuipjes uit de supermarkt (waar amper de ingrediënten in zitten die ze je beloven op de verpakking) komen mijn huis niet in. Oké, ik ben geen heilige en ik snoep heus wel eens van minder gezonde dingen, maar als het even kan flans ik zelf wat in elkaar. Naast verantwoorden ook nog eens een stúk lekkerder. Ik blij en mijn lichaam ook. Mike zegt altijd tegen me ‘je moet geen flansen zeggen, dat klinkt alsof je iets afraffelt’, maar in dit geval is het echt zo, want men neme een paar ingrediënten, je pureert ze tot een geweldige spread en klaar! Makkelijker kunnen we het niet maken. Smeer deze artisjok spread op kleine toastjes bij de borrel samen en garneer met een walnootje. Dat is een enorm lekkere smaakcombi. Heb je nog wat artisjok spread met over? Smeer dat dan de volgende dag op een cracker samen met een snuf peper. En misschien een paar plakjes avocado..

Geniet ervan!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Dit heb je nodig voor deze artisjok spread met feta en walnoten

  • 240 gr artisjok harten – uit blik
  • 100 gr feta
  • 50 gr baby spinazie
  • 8 blaadjes basilicum
  • kleine handje walnoten

 

Zo maak je het

Pureer de ingrediënten (behalve de walnoten) met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romige spread. Breng op smaak met peper en zout.

En klaar is kees!

Serveer de artisjok spread met kleine toastjes en walnoten. Of neem een bakje mee naar werk als lunch en eet het op een paar crackers met avocado en een snuf extra peper!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *