Artisjok spread met feta en walnoten. Hallo weekend! Daar ben je weer. Kom maar door met de uitgebreide ontbijtjes, goede wijn en lekkere borrelhapjes. Ik ben ontzettend gek op smeersels, dipjes en spreads. Allen die kleurstofrijke kuipjes uit de supermarkt (waar amper de ingrediënten in zitten die ze je beloven op de verpakking) komen mijn huis niet in. Oké, ik ben geen heilige en ik snoep heus wel eens van minder gezonde dingen, maar als het even kan flans ik zelf wat in elkaar. Naast verantwoorden ook nog eens een stúk lekkerder. Ik blij en mijn lichaam ook. Mike zegt altijd tegen me ‘je moet geen flansen zeggen, dat klinkt alsof je iets afraffelt’, maar in dit geval is het echt zo, want men neme een paar ingrediënten, je pureert ze tot een geweldige spread en klaar! Makkelijker kunnen we het niet maken. Smeer deze artisjok spread op kleine toastjes bij de borrel samen en garneer met een walnootje. Dat is een enorm lekkere smaakcombi. Heb je nog wat artisjok spread met over? Smeer dat dan de volgende dag op een cracker samen met een snuf peper. En misschien een paar plakjes avocado..
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze artisjok spread met feta en walnoten
- 240 gr artisjok harten – uit blik
- 100 gr feta
- 50 gr baby spinazie
- 8 blaadjes basilicum
- kleine handje walnoten
Zo maak je het
Pureer de ingrediënten (behalve de walnoten) met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romige spread. Breng op smaak met peper en zout.
En klaar is kees!
Serveer de artisjok spread met kleine toastjes en walnoten. Of neem een bakje mee naar werk als lunch en eet het op een paar crackers met avocado en een snuf extra peper!
0 reacties