...

Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten. Hallo weekend! Daar ben je weer. Kom maar door met de uitgebreide ontbijtjes, goede wijn en lekkere borrelhapjes. Ik ben ontzettend gek op smeersels, dipjes en spreads. Allen die kleurstofrijke kuipjes uit de supermarkt (waar amper de ingrediënten in zitten die ze je beloven op de verpakking) komen mijn huis niet in. Oké, ik ben geen heilige en ik snoep heus wel eens van minder gezonde dingen, maar als het even kan flans ik zelf wat in elkaar. Naast verantwoorden ook nog eens een stúk lekkerder. Ik blij en mijn lichaam ook. Mike zegt altijd tegen me ‘je moet geen flansen zeggen, dat klinkt alsof je iets afraffelt’, maar in dit geval is het echt zo, want men neme een paar ingrediënten, je pureert ze tot een geweldige spread en klaar! Makkelijker kunnen we het niet maken. Smeer deze artisjok spread op kleine toastjes bij de borrel samen en garneer met een walnootje. Dat is een enorm lekkere smaakcombi. Heb je nog wat artisjok spread met over? Smeer dat dan de volgende dag op een cracker samen met een snuf peper. En misschien een paar plakjes avocado..

Geniet ervan!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Dit heb je nodig voor deze artisjok spread met feta en walnoten

  • 240 gr artisjok harten – uit blik
  • 100 gr feta
  • 50 gr baby spinazie
  • 8 blaadjes basilicum
  • kleine handje walnoten

 

Zo maak je het

Pureer de ingrediënten (behalve de walnoten) met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romige spread. Breng op smaak met peper en zout.

En klaar is kees!

Serveer de artisjok spread met kleine toastjes en walnoten. Of neem een bakje mee naar werk als lunch en eet het op een paar crackers met avocado en een snuf extra peper!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *