Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Artisjok spread met feta en walnoten. Hallo weekend! Daar ben je weer. Kom maar door met de uitgebreide ontbijtjes, goede wijn en lekkere borrelhapjes. Ik ben ontzettend gek op smeersels, dipjes en spreads. Allen die kleurstofrijke kuipjes uit de supermarkt (waar amper de ingrediënten in zitten die ze je beloven op de verpakking) komen mijn huis niet in. Oké, ik ben geen heilige en ik snoep heus wel eens van minder gezonde dingen, maar als het even kan flans ik zelf wat in elkaar. Naast verantwoorden ook nog eens een stúk lekkerder. Ik blij en mijn lichaam ook. Mike zegt altijd tegen me ‘je moet geen flansen zeggen, dat klinkt alsof je iets afraffelt’, maar in dit geval is het echt zo, want men neme een paar ingrediënten, je pureert ze tot een geweldige spread en klaar! Makkelijker kunnen we het niet maken. Smeer deze artisjok spread op kleine toastjes bij de borrel samen en garneer met een walnootje. Dat is een enorm lekkere smaakcombi. Heb je nog wat artisjok spread met over? Smeer dat dan de volgende dag op een cracker samen met een snuf peper. En misschien een paar plakjes avocado..

Geniet ervan!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Dit heb je nodig voor deze artisjok spread met feta en walnoten

  • 240 gr artisjok harten – uit blik
  • 100 gr feta
  • 50 gr baby spinazie
  • 8 blaadjes basilicum
  • kleine handje walnoten

 

Zo maak je het

Pureer de ingrediënten (behalve de walnoten) met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romige spread. Breng op smaak met peper en zout.

En klaar is kees!

Serveer de artisjok spread met kleine toastjes en walnoten. Of neem een bakje mee naar werk als lunch en eet het op een paar crackers met avocado en een snuf extra peper!

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.