Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Artisjok-geitenkaas spread met walnoten

Hello weekend! Daar ben je weer. Kom maar op met de wijn, uitgebreide ontbijtjes en lekkere borrelhapjes. Ik ben ontzettend gek op smeersels, dipjes en spreads, maar die kleurstofrijke bakjes waar amper de ingrediënten in zitten die ze beloven op de verpakking komen mijn lichaam niet in. Oké, ik ben geen heilige en ik snoep heus wel eens van minder gezonde dingen maar als het even kan flans ik zelf wat in elkaar zodat ik verantwoord kan genieten van iets lekkers. Ik blij en mijn lichaam ook. Mike zegt altijd ‘je moet geen flansen zeggen, dat klinkt alsof je iets afraffelt’. Maar in dit geval is het echt zo, want men neme een paar ingrediënten, je pureert ze tot een geweldige spread en klaar! Simple as it should be. 

Smeer de artisjok-geitenkaas spread op kleine toastjes bij de borrel samen met een walnootje. En denk erom dat je de walnoot niet stiekem weglaat! Juist deze smaakcombinatie is heeel lekker. Heb je nog wat over? Smeer dat dan de volgende dag op een cracker samen met een snuf peper. En misschien wat avocado..

 

Dit heb je nodig:

  • 240 gr artisjok harten – uit blik
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr baby spinazie
  • 8 blaadjes basillicum
  • handje walnoten

 

Zo maak je het

Pureer de ingrediënten (behalve de walnoten) met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Zo. Klaar!

 

Serveer deze spread/dip/anything met kleine toastjes en walnoten. Of neem een bakje mee naar werk als lunch en eet het op een paar crackers met avocado en een snuf extra peper

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.