Ennnn de arepa gekte continues! Ik heb onwijs veel leuke reacties gehad op deze broodjes gemaakt van maismeel. Drie weken geleden had ik nog nooit van arepa’s gehoord en nu zijn ze niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik serveerde ze laatst warm uit de oven tijdens een etentje en liet iedereen een eigen arepa vullen. De tafel stond vol schaaltjes gegrilde groenten, guacamole, lente ui, gebakken kippendij en bonen. Één groot succes. Gister at ik er eentje als lunch gevuld met guacamole, geitenkaas en bonen. Ook heel erg lekker! Dat verdiend een plekje op de blog. Hieronder je het recept.
Dit heb je nodig voor deze arepa’s met guacamole en geitenkaas / 2 personen
- 4 arepa’s – hier vind je het recept voor arepa’s
- 400 gr zwarte bonen – uit pot
- 150 gr harde geitenkaas
- dressing voor de bonen: 2 el appelazijn, 1 el olijfolie, snuf peper & zout
Voor de guacamole
- 1 grote avocado
- 1 rood uitje
- 2 tomaten
- sap van 1/2 limoen
- scheutje tabasco – voor een beetje pit
Zo maak je het
Maak de arepa’s volgens deze bereidingswijze.
Maak terwijl de arepa’s in de oven zitten de guacamole. Haal de avocado’s uit de schil en prak in een kommetje fijn met een vork. Als het vruchtvlees nog wat hard is (je weet het maar nooit met die krengen) kun je er ook blokjes van snijden. Snijd de tomaat klein en snipper de ui. Meng de tomaat, avocado en rode ui samen met het limoensap. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout, peper en een drupje tabasco.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Giet de zwarte bonen af en spoel na met water. Breng de bonen in een kom op smaak met azijn, olijfolie en een snuf peper en zout.
Snijd de arepa’s bijna helemaal open en vul ze met bonen, guacamole en geitenkaas.
Eet smakelijk!
0 reacties