...

Arepa’s met guacamole en geitenkaas

Arepa’s met guacamole en geitenkaas

door | dec 4, 2018 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Arepa's met guacamole en geitenkaas, Gezond lunchen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Beaufood recepten, Arepa recept

Ennnn de arepa gekte continues! Ik heb onwijs veel leuke reacties gehad op deze broodjes gemaakt van maismeel. Drie weken geleden had ik nog nooit van arepa’s gehoord en nu zijn ze niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik serveerde ze laatst warm uit de oven tijdens een etentje en liet iedereen een eigen arepa vullen. De tafel stond vol schaaltjes gegrilde groenten, guacamole, lente ui, gebakken kippendij en bonen. Één groot succes. Gister at ik er eentje als lunch gevuld met guacamole, geitenkaas en bonen. Ook heel erg lekker! Dat verdiend een plekje op de blog. Hieronder je het recept.

Arepa's met guacamole en geitenkaas, Gezond lunchen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Beaufood recepten, Arepa recept

Arepa's met guacamole en geitenkaas, Gezond lunchen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Beaufood recepten, Arepa recept

 

Dit heb je nodig voor deze arepa’s met guacamole en geitenkaas / 2 personen

  • 4 arepa’s – hier vind je het recept voor arepa’s
  • 400 gr zwarte bonen – uit pot
  • 150 gr harde geitenkaas
  • dressing voor de bonen: 2 el appelazijn, 1 el olijfolie, snuf peper & zout

Voor de guacamole

  • 1 grote avocado
  • 1 rood uitje
  • 2 tomaten
  • sap van 1/2 limoen
  • scheutje tabasco – voor een beetje pit

 

Zo maak je het

Maak de arepa’s volgens deze bereidingswijze.

Maak terwijl de arepa’s in de oven zitten de guacamole. Haal de avocado’s uit de schil en prak in een kommetje fijn met een vork. Als het vruchtvlees nog wat hard is (je weet het maar nooit met die krengen) kun je er ook blokjes van snijden. Snijd de tomaat klein en snipper de ui. Meng de tomaat, avocado en rode ui samen met het limoensap. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout, peper en een drupje tabasco.

Snijd de geitenkaas in blokjes.

Giet de zwarte bonen af en spoel na met water. Breng de bonen in een kom op smaak met azijn, olijfolie en een snuf peper en zout.

Snijd de arepa’s bijna helemaal open en vul ze met bonen, guacamole en geitenkaas.

Eet smakelijk!

Arepa's met guacamole en geitenkaas, Gezond lunchen, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Beaufood recepten, Arepa recept

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *