Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel. Voor het bakken mengen we daar versgesneden blokjes appel door, samen met een snuf kaneel en wat rozijnen. Het resultaat is een rijkgevulde en gezonde pannenkoek met de smaak van appeltaart! Echt heer-lijk. Deze voedzame pannenkoek zit bomvol eiwitten en is een supergezonde én lekkere start van je dag.
Appeltaart pannenkoek
Het beslag van de pannenkoek maken we van eitjes en meel. Dit kan volkorenmeel zijn, maar je kunt hiervoor ook havermout (glutenvrij) of speltmeel gebruiken. Deze gezonde pannenkoek is zo al heerlijk om te eten, maar ik vind het altijd lekker om er ook nog wat toppings op te doen. Denk aan noten & zaden granola, een eetlepel notenpasta, stukjes dadel, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Tip: je kunt de appeltaart pannenkoek prima de avond van te voren maken. De volgende ochtend kun je hem koud eten (ook lekker) of warm hem een paar minuutjes op in de oven! Ik maak altijd één grote pannenkoek van het beslag, maar als ik dit recept voor Louen maak dan verdeel ik het beslag soms in kleine hoopjes in de koekenpan, waardoor je vier kleine appeltaart pannenkoekjes krijgt. Heb je er eentje over? Neem dit gezonde pannenkoekje dan mee als tussendoortje voor onderweg!
Heb je deze gezonde ontbijtrecepten ook al gezien?
- Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)
- Gebakken havermout met appel en kaneel uit de oven
- Gezonde rode bieten pannenkoeken
- Glutenvrij appel amandelbroodje
Gezonde appeltaart pannenkoek
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 kleine appel
- ½ tl kaneel
- 1 el rozijnen
- 1 flinke el volkorenmeel - haver of speltmeel kan ook
Toppings
- 2 el granola
- 1 el notenpasta
- 1 tl kokossuiker
Instructies
- Snijd de appel in hele kleine blokjes.
- Klop de eieren los in een kom. Meng de appelblokjes erdoor samen met kaneel, rozijnen en volkorenmeel.
- Verhit een klontje kokosvet, ghee of roomboter in een koekenpan. Schep het beslag in een kleine koekenpan (20 cm) en draai het vuur laag. Laat de zoete omelet 5 minuten zachtjes garen. Draai hem daarna voorzichtig om en bak de andere kant nog 3 minuten.
- Garneer de omelet met granola, een lepel notenpasta en kokossuiker. Optioneel! Je zoete omelet is ook zo al heerlijk.
0 reacties