...

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

door | jan 30, 2023 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

appeltaart-pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel. Voor het bakken mengen we daar versgesneden blokjes appel door, samen met een snuf kaneel en wat rozijnen. Het resultaat is een rijkgevulde en gezonde pannenkoek met de smaak van appeltaart! Echt heer-lijk. Deze voedzame pannenkoek zit bomvol eiwitten en is een supergezonde én lekkere start van je dag. 

appeltaart-pannenkoek

appeltaart-pannenkoek

Appeltaart pannenkoek 

Het beslag van de pannenkoek maken we van eitjes en meel. Dit kan volkorenmeel zijn, maar je kunt hiervoor ook havermout (glutenvrij) of speltmeel gebruiken. Deze gezonde pannenkoek is zo al heerlijk om te eten, maar ik vind het altijd lekker om er ook nog wat toppings op te doen. Denk aan noten & zaden granola, een eetlepel notenpasta, stukjes dadel, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Tip: je kunt de appeltaart pannenkoek prima de avond van te voren maken. De volgende ochtend kun je hem koud eten (ook lekker) of warm hem een paar minuutjes op in de oven! Ik maak altijd één grote pannenkoek van het beslag, maar als ik dit recept voor Louen maak dan verdeel ik het beslag soms in kleine hoopjes in de koekenpan, waardoor je vier kleine appeltaart pannenkoekjes krijgt. Heb je er eentje over? Neem dit gezonde pannenkoekje dan mee als tussendoortje voor onderweg!

appeltaart-pannenkoek

Heb je deze gezonde ontbijtrecepten ook al gezien?

appeltaart-pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek! Dit voedzame ontbijt zit bomvol eiwitten en is een supergezonde én lekkere start van je dag.
4.34 van 3 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Baktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 kleine appel
  • ½ tl kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 1 flinke el volkorenmeel - haver of speltmeel kan ook

Toppings

  • 2 el granola
  • 1 el notenpasta
  • 1 tl kokossuiker

Instructies
 

  • Snijd de appel in hele kleine blokjes.
  • Klop de eieren los in een kom. Meng de appelblokjes erdoor samen met kaneel, rozijnen en volkorenmeel.
  • Verhit een klontje kokosvet, ghee of roomboter in een koekenpan. Schep het beslag in een kleine koekenpan (20 cm) en draai het vuur laag. Laat de zoete omelet 5 minuten zachtjes garen. Draai hem daarna voorzichtig om en bak de andere kant nog 3 minuten.
  • Garneer de omelet met granola, een lepel notenpasta en kokossuiker. Optioneel! Je zoete omelet is ook zo al heerlijk.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

appeltaart-pannenkoek

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept