Ijs slecht voor je? Well not anymore :D Je kunt heel makkelijk zelf binnen een handomdraai een verantwoord en overheerlijk bakje ijs op tafel zetten, zoals dit appeltaart ijs met havermout honing crumble. Zonder geraffineerde suikers, lactose en een ijsmachine! De bananen geven het ijs een super romige textuur en de natuurlijke fruitsuikers uit de appelstroop zorgen voor een energieboost.
Serveer dit gezonde appeltaart ijs als tussendoortje of als dessert en maak hem af met een crunchy crumble van havermout en kaneel. YUM!
Psst.. Dit ijsje is zó gezonde dat je er zelfs mee kunt ontbijten. Just saying.
Dit heb je nodig voor twee personen
Voor het ijs
- 3 bevroren bananen
- 1 el appelstroop – gebruik deze appelstroop van Hero, hier zitten geen toegevoegde suikers in
- snufje kaneel
Voor de crumble en erop
- 50 gram havermout
- 1 el honing
- 1 el kokosvet
- 1/2 theelepel kaneel – of koekkruiden! Ook erg lekker.
- 1 kleine appel
- 2 eetlepels rozijntjes
Zo maak je het
Pureer de bevroren bananen samen met de appelstroop en een snufje kaneel met een blender tot ijs.
Note: ik heb vrijwel altijd een schaaltje bevroren banaan in stukjes in de vriezer staan voor dit soort recepten. Heb je dit niet? Pureer dan gewoon de bananen met appelstroop en kaneel tot puree en laat een uur of twee opstijven in de vriezer. Voila!
Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de havermout 3 minuten. Voeg daarna het kokosvet, honing en een snuf kaneel toe en rooster nog even mee. Schep de crumble op een bord en zet vijf minuten in de koelkast om uit te harden.
Schep bolletjes van het ijs, serveer in twee leuke bakjes en top ze af met stukjes appel, rozijntjes en de crumble.
Genieten!
Aaah dit vind ik echt een geniale nana cream variant! :D Zo goed bedacht om er appelstroop aan toe te voegen en dan met die heerlijke topping, ik ben om!