...

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

door | jun 10, 2016 | Desserts, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Ijs slecht voor je? Well not anymore :D Je kunt heel makkelijk zelf binnen een handomdraai een verantwoord en overheerlijk bakje ijs op tafel zetten, zoals dit appeltaart ijs met havermout honing crumble. Zonder geraffineerde suikers, lactose en een ijsmachine! De bananen geven het ijs een super romige textuur en de natuurlijke fruitsuikers uit de appelstroop zorgen voor een energieboost.

Serveer dit gezonde appeltaart ijs als tussendoortje of als dessert en maak hem af met een crunchy crumble van havermout en kaneel. YUM!

 

Psst.. Dit ijsje is zó gezonde dat je er zelfs mee kunt ontbijten. Just saying.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor het ijs

  • 3 bevroren bananen
  • 1 el appelstroop – gebruik deze appelstroop van Hero, hier zitten geen toegevoegde suikers in
  • snufje kaneel

Voor de crumble en erop

  • 50 gram havermout
  • 1 el honing
  • 1 el kokosvet
  • 1/2 theelepel kaneel – of koekkruiden! Ook erg lekker.
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels rozijntjes

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

Zo maak je het

Pureer de bevroren bananen samen met de appelstroop en een snufje kaneel met een blender tot ijs.

Note: ik heb vrijwel altijd een schaaltje bevroren banaan in stukjes in de vriezer staan voor dit soort recepten. Heb je dit niet? Pureer dan gewoon de bananen met appelstroop en kaneel tot puree en laat een uur of twee opstijven in de vriezer. Voila!

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de havermout 3 minuten. Voeg daarna het kokosvet, honing en een snuf kaneel toe en rooster nog even mee. Schep de crumble op een bord en zet vijf minuten in de koelkast om uit te harden.

Schep bolletjes van het ijs, serveer in twee leuke bakjes en top ze af met stukjes appel, rozijntjes en de crumble.

Genieten!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Charelle

    Aaah dit vind ik echt een geniale nana cream variant! :D Zo goed bedacht om er appelstroop aan toe te voegen en dan met die heerlijke topping, ik ben om!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *