Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Ijs slecht voor je? Well not anymore :D Je kunt heel makkelijk zelf binnen een handomdraai een verantwoord en overheerlijk bakje ijs op tafel zetten, zoals dit appeltaart ijs met havermout honing crumble. Zonder geraffineerde suikers, lactose en een ijsmachine! De bananen geven het ijs een super romige textuur en de natuurlijke fruitsuikers uit de appelstroop zorgen voor een energieboost.

Serveer dit gezonde appeltaart ijs als tussendoortje of als dessert en maak hem af met een crunchy crumble van havermout en kaneel. YUM!

 

Psst.. Dit ijsje is zó gezonde dat je er zelfs mee kunt ontbijten. Just saying.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor het ijs

  • 3 bevroren bananen
  • 1 el appelstroop – gebruik deze appelstroop van Hero, hier zitten geen toegevoegde suikers in
  • snufje kaneel

Voor de crumble en erop

  • 50 gram havermout
  • 1 el honing
  • 1 el kokosvet
  • 1/2 theelepel kaneel – of koekkruiden! Ook erg lekker.
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels rozijntjes

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

Zo maak je het

Pureer de bevroren bananen samen met de appelstroop en een snufje kaneel met een blender tot ijs.

Note: ik heb vrijwel altijd een schaaltje bevroren banaan in stukjes in de vriezer staan voor dit soort recepten. Heb je dit niet? Pureer dan gewoon de bananen met appelstroop en kaneel tot puree en laat een uur of twee opstijven in de vriezer. Voila!

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de havermout 3 minuten. Voeg daarna het kokosvet, honing en een snuf kaneel toe en rooster nog even mee. Schep de crumble op een bord en zet vijf minuten in de koelkast om uit te harden.

Schep bolletjes van het ijs, serveer in twee leuke bakjes en top ze af met stukjes appel, rozijntjes en de crumble.

Genieten!

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!