Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

door | jun 10, 2016 | Desserts, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

Ijs slecht voor je? Well not anymore :D Je kunt heel makkelijk zelf binnen een handomdraai een verantwoord en overheerlijk bakje ijs op tafel zetten, zoals dit appeltaart ijs met havermout honing crumble. Zonder geraffineerde suikers, lactose en een ijsmachine! De bananen geven het ijs een super romige textuur en de natuurlijke fruitsuikers uit de appelstroop zorgen voor een energieboost.

Serveer dit gezonde appeltaart ijs als tussendoortje of als dessert en maak hem af met een crunchy crumble van havermout en kaneel. YUM!

 

Psst.. Dit ijsje is zó gezonde dat je er zelfs mee kunt ontbijten. Just saying.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor het ijs

  • 3 bevroren bananen
  • 1 el appelstroop – gebruik deze appelstroop van Hero, hier zitten geen toegevoegde suikers in
  • snufje kaneel

Voor de crumble en erop

  • 50 gram havermout
  • 1 el honing
  • 1 el kokosvet
  • 1/2 theelepel kaneel – of koekkruiden! Ook erg lekker.
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels rozijntjes

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

 

Appeltaart ijs met havermout honing crumble

 

Zo maak je het

Pureer de bevroren bananen samen met de appelstroop en een snufje kaneel met een blender tot ijs.

Note: ik heb vrijwel altijd een schaaltje bevroren banaan in stukjes in de vriezer staan voor dit soort recepten. Heb je dit niet? Pureer dan gewoon de bananen met appelstroop en kaneel tot puree en laat een uur of twee opstijven in de vriezer. Voila!

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de havermout 3 minuten. Voeg daarna het kokosvet, honing en een snuf kaneel toe en rooster nog even mee. Schep de crumble op een bord en zet vijf minuten in de koelkast om uit te harden.

Schep bolletjes van het ijs, serveer in twee leuke bakjes en top ze af met stukjes appel, rozijntjes en de crumble.

Genieten!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Charelle

    Aaah dit vind ik echt een geniale nana cream variant! :D Zo goed bedacht om er appelstroop aan toe te voegen en dan met die heerlijke topping, ik ben om!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.