...

Appeltaart havermout met rozijnen

Appeltaart havermout met rozijnen

door | nov 13, 2014 | Ontbijt, Recepten | 1 reactie

Havermout is iets dat ik echt áltijd in huis heb. En dat is niet voor niets, want naast dat het lekker snel klaar is heeft het ook andere voordelen. Zo bevat havermout veel vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Diezelfde vezels optimaliseren ook je stofwisseling en de werking van je darmen. Zij zorgen voor een zogezegd smeermiddel in je darmen waardoor de spijsvertering beter verloopt. Een ander voordeel is het sneller verbranden van vet door de langzame koolhydraten die erin zitten. Ook niet onbelangrijk. En naast dat is het ook nog een gewoon heel erg lekker. Mits je het maakt met lekker ingrediënten dan want alleen met water alleen is een beetje saai. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven om havermout te bereiden zodat het wél lekker is. Een voorbeeld daarvan is deze heerlijke appeltaart havermout.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 kopjes havermout (ongeveer 10o gram bij elkaar)
  • 4 kopjes amandelmelk
  • 1 appel in kleine blokjes
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 1 handje rozijnen

 

Zo maak je het

Breng in een pannentje de melk samen met de havermout zachtjes aan de kook.

Voeg na 3 minuten de overige ingrediënten toe. Kook alles nog 5 minuutjes door tot de havermout gaar is. Als je hem wat dunner wilt kun je nog wat melk toevoegen. De havermout dikt nog door als je hem van het vuur haalt.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer
Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree. Wat een winner zeg! Zó ontzettend rijk van smaak. Het is herfst en we zitten tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Geen betere tijd van het jaar om hier te...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Sophie De Brabander

    Ter ere van je (ver)nieuwe site nomineerde ik je voor de Liebster. Ik volg je blog al een tijdje en hou van je creativiteit in de (gezonde) keuken. Je vindt alle info op mijn blog La Sophiette >> http://wp.me/p4sdXz-7V

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *