...

Appeltaart havermout met rozijnen

Appeltaart havermout met rozijnen

door | nov 13, 2014 | Ontbijt, Recepten | 1 reactie

Havermout is iets dat ik echt áltijd in huis heb. En dat is niet voor niets, want naast dat het lekker snel klaar is heeft het ook andere voordelen. Zo bevat havermout veel vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Diezelfde vezels optimaliseren ook je stofwisseling en de werking van je darmen. Zij zorgen voor een zogezegd smeermiddel in je darmen waardoor de spijsvertering beter verloopt. Een ander voordeel is het sneller verbranden van vet door de langzame koolhydraten die erin zitten. Ook niet onbelangrijk. En naast dat is het ook nog een gewoon heel erg lekker. Mits je het maakt met lekker ingrediënten dan want alleen met water alleen is een beetje saai. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven om havermout te bereiden zodat het wél lekker is. Een voorbeeld daarvan is deze heerlijke appeltaart havermout.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 kopjes havermout (ongeveer 10o gram bij elkaar)
  • 4 kopjes amandelmelk
  • 1 appel in kleine blokjes
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 1 handje rozijnen

 

Zo maak je het

Breng in een pannentje de melk samen met de havermout zachtjes aan de kook.

Voeg na 3 minuten de overige ingrediënten toe. Kook alles nog 5 minuutjes door tot de havermout gaar is. Als je hem wat dunner wilt kun je nog wat melk toevoegen. De havermout dikt nog door als je hem van het vuur haalt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Sophie De Brabander

    Ter ere van je (ver)nieuwe site nomineerde ik je voor de Liebster. Ik volg je blog al een tijdje en hou van je creativiteit in de (gezonde) keuken. Je vindt alle info op mijn blog La Sophiette >> http://wp.me/p4sdXz-7V

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *