Havermout is iets dat ik echt áltijd in huis heb. En dat is niet voor niets, want naast dat het lekker snel klaar is heeft het ook andere voordelen. Zo bevat havermout veel vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Diezelfde vezels optimaliseren ook je stofwisseling en de werking van je darmen. Zij zorgen voor een zogezegd smeermiddel in je darmen waardoor de spijsvertering beter verloopt. Een ander voordeel is het sneller verbranden van vet door de langzame koolhydraten die erin zitten. Ook niet onbelangrijk. En naast dat is het ook nog een gewoon heel erg lekker. Mits je het maakt met lekker ingrediënten dan want alleen met water alleen is een beetje saai. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven om havermout te bereiden zodat het wél lekker is. Een voorbeeld daarvan is deze heerlijke appeltaart havermout.
Dit heb je nodig voor twee personen
- 2 kopjes havermout (ongeveer 10o gram bij elkaar)
- 4 kopjes amandelmelk
- 1 appel in kleine blokjes
- 1 el kaneel
- 1 el honing
- 1 handje rozijnen
Zo maak je het
Breng in een pannentje de melk samen met de havermout zachtjes aan de kook.
Voeg na 3 minuten de overige ingrediënten toe. Kook alles nog 5 minuutjes door tot de havermout gaar is. Als je hem wat dunner wilt kun je nog wat melk toevoegen. De havermout dikt nog door als je hem van het vuur haalt.
Ter ere van je (ver)nieuwe site nomineerde ik je voor de Liebster. Ik volg je blog al een tijdje en hou van je creativiteit in de (gezonde) keuken. Je vindt alle info op mijn blog La Sophiette >> http://wp.me/p4sdXz-7V