Appeldessert met kaneel, bijenpollen en kwark

Gezond dessert met appel, kwark en bijenpollen

Negen van de tien keer heb ik trek in iets zoets na het avondeten. Ik kan mezelf alleen niet meer voorstellen dat ik een bak vanille vla achterover sla. Dat chemische spul komt er bij mij niet meer in. Ik zou het ook veel en veel te zoet vinden als ik het nu zou eten, omdat ik sinds anderhalf jaar (geraffineerd) suikervrij eet. En vla zit bomvol met dat soort suikers. Ik gebruik graag honing of dadelstroop als zoetstof.

Een lekker en gezond dessert is (bijna) niet te koop in de winkel. Gelukkig is het eeeeasy peasy  om zelf iets lekkers in elkaar te flansen. Het grootste geheim is de bordopmaak! Want zeg nou zelf, dit bord ziet er toch aantrekkelijker uit een bakje kwark met fruit? En dat je met twee tellen klaar ben is natuurlijk altijd meegenomen :)

 

Appelcarpaccio met kwark en bijenpollen

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 kleine groene of rode appels
  • 4 flinkt eetlepels kwark (neem gerust volle)
  • 2 el bijenpollen
  • 2 tl honing
  • Snuf kaneel

 

Zo maak je het

Maak de appels goed schoon en snij ze zonder ze te schillen in dunne plakken. Verdeel de plakjes over twee bordjes.

Schep de kwark en de bijenpollen over de appelcarpaccio en top af met honing en kaneel.

 

 

Is magere kwark dan niet beter dan volle kwark? Lees er hier meer over!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.