...

Appeldessert met kaneel, bijenpollen en kwark

Appeldessert met kaneel, bijenpollen en kwark

door | mrt 15, 2015 | Desserts, Recepten | 0 Reacties

Gezond dessert met appel, kwark en bijenpollen

Negen van de tien keer heb ik trek in iets zoets na het avondeten. Ik kan mezelf alleen niet meer voorstellen dat ik een bak vanille vla achterover sla. Dat chemische spul komt er bij mij niet meer in. Ik zou het ook veel en veel te zoet vinden als ik het nu zou eten, omdat ik sinds anderhalf jaar (geraffineerd) suikervrij eet. En vla zit bomvol met dat soort suikers. Ik gebruik graag honing of dadelstroop als zoetstof.

Een lekker en gezond dessert is (bijna) niet te koop in de winkel. Gelukkig is het eeeeasy peasy  om zelf iets lekkers in elkaar te flansen. Het grootste geheim is de bordopmaak! Want zeg nou zelf, dit bord ziet er toch aantrekkelijker uit een bakje kwark met fruit? En dat je met twee tellen klaar ben is natuurlijk altijd meegenomen :)

 

Appelcarpaccio met kwark en bijenpollen

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 kleine groene of rode appels
  • 4 flinkt eetlepels kwark (neem gerust volle)
  • 2 el bijenpollen
  • 2 tl honing
  • Snuf kaneel

 

Zo maak je het

Maak de appels goed schoon en snij ze zonder ze te schillen in dunne plakken. Verdeel de plakjes over twee bordjes.

Schep de kwark en de bijenpollen over de appelcarpaccio en top af met honing en kaneel.

 

 

Is magere kwark dan niet beter dan volle kwark? Lees er hier meer over!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *