Appeldessert met kaneel, bijenpollen en kwark

Appeldessert met kaneel, bijenpollen en kwark

door | mrt 15, 2015 | Desserts, Recepten | 0 Reacties

Gezond dessert met appel, kwark en bijenpollen

Negen van de tien keer heb ik trek in iets zoets na het avondeten. Ik kan mezelf alleen niet meer voorstellen dat ik een bak vanille vla achterover sla. Dat chemische spul komt er bij mij niet meer in. Ik zou het ook veel en veel te zoet vinden als ik het nu zou eten, omdat ik sinds anderhalf jaar (geraffineerd) suikervrij eet. En vla zit bomvol met dat soort suikers. Ik gebruik graag honing of dadelstroop als zoetstof.

Een lekker en gezond dessert is (bijna) niet te koop in de winkel. Gelukkig is het eeeeasy peasy  om zelf iets lekkers in elkaar te flansen. Het grootste geheim is de bordopmaak! Want zeg nou zelf, dit bord ziet er toch aantrekkelijker uit een bakje kwark met fruit? En dat je met twee tellen klaar ben is natuurlijk altijd meegenomen :)

 

Appelcarpaccio met kwark en bijenpollen

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 kleine groene of rode appels
  • 4 flinkt eetlepels kwark (neem gerust volle)
  • 2 el bijenpollen
  • 2 tl honing
  • Snuf kaneel

 

Zo maak je het

Maak de appels goed schoon en snij ze zonder ze te schillen in dunne plakken. Verdeel de plakjes over twee bordjes.

Schep de kwark en de bijenpollen over de appelcarpaccio en top af met honing en kaneel.

 

 

Is magere kwark dan niet beter dan volle kwark? Lees er hier meer over!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.