...

Appel kaneel yoghurttaart

Appel kaneel yoghurttaart

door | mrt 3, 2019 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 19 reacties

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Wat krijg je als je zin hebt in kwarktaart en appeltaart? Juist, een appel kwarktaart! Of beter gezegd appel yoghurttaart, want ik maakte de vulling van appel, kaneel en volle romige yoghurt. De taart heeft een voedzame koekbodem van havermout en amandelmeel. Hij is gezoet met honing en dadels en je zou er zelfs een stukje van als ontbijt kunnen eten..

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Dit heb je nodig voor deze appel kaneel yoghurttaart / 6 tot 8 personen

Voor de bodem

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g havermout
  • 30 gr kokosvet
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 250 gr volle Griekse yoghurt
  • 4 gr agar agar – 2 afgestreken tl
  • 1 grote appels
  • 3 dadels
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • honing naar smaak

 

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met de bodem. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in. Smelt het kokosvet en kneed alle ingrediënten, plus een snuf zout, voor de bodem met de hand tot een soepele deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje (twee eetlepels) water of havermelk toe.

Bekleed de bodem en de randen van de vorm met deeg en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de appel in blokjes en ontpit de dadels. Kook de appelblokjes, dadels, kaneel en honing in een klein laagje water (net zoveel zodat alles net onder staat), zo’n vijf minuten in een kleine pan. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer en roer er de helft van de agar agar erdoor met een garde.

Meng in een ander pannetje de andere theelepel agar agar met drie eetlepels water als roerende aan de kook en schep de volle Griekse yoghurt erbij. Roer de vanille erdoor en laat het geheel twee minuten zacht koken.

Schenk het yoghurtmengsel in de taartvorm en vervolgens het appelmengsel. Roer een paar keer zodat je een mooie marmering krijgt. Laat de taart minimaal twee uur opstijven.

Genieten maar!

Houd je wat van het appelmengsel over? Serveer dat dan bij de taart als extra topping

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

19 Comments

19 Reacties

  1. Rachel

    He,
    Dit ziet er heerlijk uit!
    Zou je ook stukken kunnen invriezen of word dit niet lekker?

    Groetjes, Rachel

    Antwoord
    • Bo

      Dit kan in principe wel, maar daardoor kan de bodem iets zompig worden na het ontdooien :)

      Antwoord
  2. MJ

    Ik heb niets gekookt, maar wel heel fijn gemaakt en laten opstijven met een paar blaadjes gelatine. Veel gezonder!

    Antwoord
  3. Lia

    Dat ziet er heerlijk uit.
    Kan het amandelmeel worden vervangen door ander meel? Ik ben nl. allergisch voor amandelen.

    Antwoord
  4. Karine

    Geweldig, super makkelijk met een groot resultaat.

    Antwoord
  5. Annemieke

    Hallo Bo, Ik ben niet zo’n fan van griekse yoghurt maar mss in dit gerecht wel, maar zou je dit ook kunnen vervangen door skyr?

    Antwoord
  6. Els

    Kan je agar agar vervangen door gelatine?

    Antwoord
    • Miranda

      Agar agar is hoeveel blaadjes gelatine?

      Antwoord
      • Mil

        Op de verpakking van de gelatine staat meestal hoeveel blaadjes nodig zijn per liter vloeistof die je stijf wilt maken.

        Antwoord
  7. Suzan

    Dit ziet er super lekker uit, die wil ik gaan maken. Maar kun je agar agar ook vervangen door gelatine en zo ja hoeveel?

    Antwoord
  8. Marja

    Is dit koolhydraad arm?
    En hoeveel koolhydraden p 100 gram cake?

    Antwoord
    • Bo

      Ik tel helaas geen koolhydraten Marja dus hier kan ik je helaas niet bij helpen :)

      Antwoord
  9. Annie

    Bij de ingredienten voor de bodem staat kokosolie. Bij het maken van de bodem staat smelt het kokosvet. Wat moet het nu zijn?

    Antwoord
    • Bo

      Kokosolie is hetzelfde als kokosvet (maar dan gesmolten) dus ik haal die nog wel eens door elkaar. Ik heb het voor de duidelijkheid even aangepast :D

      Antwoord
  10. Judith

    Hallo Bo, is het de bedoeling dat hier een recept bij staat? Hij klinkt heel erg lekker namelijk (en gezond, = win-win) maar ik zie alleen maar een foto en de optie om een reactie achter te laten. Ik ben wel benieuwd naar het recept eigenlijk :)

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Judith! Ik heb geen idee waar je het over hebt :) In dit artikel staan een aantal foto’s, de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze? Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *