Appel kaneel yoghurttaart

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Wat krijg je als je zin hebt in kwarktaart en appeltaart? Juist, een appel kwarktaart! Of beter gezegd appel yoghurttaart, want ik maakte de vulling van appel, kaneel en volle romige yoghurt. De taart heeft een voedzame koekbodem van havermout en amandelmeel. Hij is gezoet met honing en dadels en je zou er zelfs een stukje van als ontbijt kunnen eten..

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Dit heb je nodig voor deze appel kaneel yoghurttaart / 6 tot 8 personen

Voor de bodem

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g havermout
  • 30 gr kokosvet
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 250 gr volle Griekse yoghurt
  • 4 gr agar agar – 2 afgestreken tl
  • 1 grote appels
  • 3 dadels
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • honing naar smaak

 

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met de bodem. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in. Smelt het kokosvet en kneed alle ingrediënten, plus een snuf zout, voor de bodem met de hand tot een soepele deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje (twee eetlepels) water of havermelk toe.

Bekleed de bodem en de randen van de vorm met deeg en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de appel in blokjes en ontpit de dadels. Kook de appelblokjes, dadels, kaneel en honing in een klein laagje water (net zoveel zodat alles net onder staat), zo’n vijf minuten in een kleine pan. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer en roer er de helft van de agar agar erdoor met een garde.

Meng in een ander pannetje de andere theelepel agar agar met drie eetlepels water als roerende aan de kook en schep de volle Griekse yoghurt erbij. Roer de vanille erdoor en laat het geheel twee minuten zacht koken.

Schenk het yoghurtmengsel in de taartvorm en vervolgens het appelmengsel. Roer een paar keer zodat je een mooie marmering krijgt. Laat de taart minimaal twee uur opstijven.

Genieten maar!

Houd je wat van het appelmengsel over? Serveer dat dan bij de taart als extra topping

Appel kaneel yoghurttaart, Gezonde taarten, Glutenvrije kwarktaart, Gezonde recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije taarten

9 Comments
  1. Bij de ingredienten voor de bodem staat kokosolie. Bij het maken van de bodem staat smelt het kokosvet. Wat moet het nu zijn?

    1. Kokosolie is hetzelfde als kokosvet (maar dan gesmolten) dus ik haal die nog wel eens door elkaar. Ik heb het voor de duidelijkheid even aangepast :D

  2. Hallo Bo, is het de bedoeling dat hier een recept bij staat? Hij klinkt heel erg lekker namelijk (en gezond, = win-win) maar ik zie alleen maar een foto en de optie om een reactie achter te laten. Ik ben wel benieuwd naar het recept eigenlijk :)

    1. Hoi Judith! Ik heb geen idee waar je het over hebt :) In dit artikel staan een aantal foto’s, de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze? Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.