...

Appel-kaneel loempia’s met honingdip

Appel-kaneel loempia’s met honingdip

Appel-kaneel loempia's met honing dip

Afgelopen week maakte ik lemongrass loempia’s met kip en zoals altijd hield ik een paar vellen over. Ik vond het zonde om weg te gooien dus ik keek de keuken rond, vond een appel en besloot er appel-kaneel loempia’s van te maken. En lekker dat ze waren! Ik maakte er zes en vier daarvan aten we meteen op. Maak er een honing dip bij en je hebt binnen no time  een te heerlijk hapje op tafel staan. Lekker als tussendoortje, maar ook als dessert (met een klein bolletje vanille ijs..) of bij een feestelijk ontbijt.

Natuurlijk frituur je deze loempia’s niet in een frituurpan of olie, maar bak je ze lekker gezond af in de oven. Je kunt een voorraadje maken en invriezen zodat je altijd een lekker hapje binnen handbereik hebt. Dit zou ik zelf ook zeker doen als ik een grote vriezer had in plaats van een waar net een zak doperwten in past, maar het is even niet anders ;) Op naar een grotere vriezer en een mega voorraad van deze zoete loempia’s!

 

Dit heb je nodig voor deze appel-kaneel loempia’s met honingdip / 6 stuks

  • 6 ontdooide loempiavellen – ik neem er altijd een paar extra voor als er een scheurt
  • 1 grote appel
  • snuf kaneel
  • 1 ei
  • 3 grote zachte dadels in kleine stukjes
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl honing

 

Appel-kaneel loempia's met honing dip

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een kopje en zet aan de kant.

Was de appel en snijd hem in heel kleine blokjes. Breng op smaak met kaneel, een theelepel honing en de dadels.

Neem een loempia vel en beleg hem met de appel zoals op onderstaande foto. Rol op tot een loempia en plak het laatste stukje vast met een beetje ei. Scheurt het als je hem oprolt? Leg dan twee loempia vellen op elkaar.

Ga door tot je 6 loempia’s hebt. Bestrijk de bovenkant lichtjes met ei en strooi er wat kaneel overheen. Ze in de oven voor 10 tot 15 minuutjes of tot de loempia’s knapperig genoeg zijn.

Eet de loempia’s direct op, zo zijn ze het knapperigst! Meng in een schaaltje de yoghurt met de honing en serveer dit er als dip bij. Je kunt ze ook bewaren in de koelkast, maar houd er dan rekening mee dat ze wat slap kunnen worden. Niet minder lekker ;)

 

Appel-kaneel loempia's met honing dip

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

11 Comments

11 Reacties

  1. Nikki Becker

    Hoihoi, lekker recept. toch nog een vraagje. Kan je dit ook van te voren maken (ochtend) en later in de oven doen (na het hoofdrecht) om ze knapperig te houden

    Antwoord
    • Bo

      Zeker! Je kunt de loempia’s ‘s ochtends maken en ze pas na het hoofdgerecht afbakken. Bewaar ze in de tussentijd wel in een afgesloten bakje om uitdrogen te voorkomen. Geniet ervan!

      Antwoord
  2. Emily

    Kan je dit ook met rijstvellen?

    Antwoord
    • Bo

      De structuur zal niet hetzelfde zijn, maar ik denk het wel! Nog nooit geprobeerd eigenlijk.. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen :)

      Antwoord
    • Bo

      Bedankt Jonna :D

      Antwoord
  3. Noortje

    Hi! Ziet er heerlijk uit! Zijn loempia vellen dus niet slecht voor de lijn?

    Antwoord
    • Bo

      Loempia vellen zijn op zich zijn geen gezonde voeding, maar ongefrituurd en met de juiste ingrediënten kun je er een super verantwoorde snack mee maken. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
  4. Laura

    Geniaal bedacht!! Zondag gelijk proberen :)

    Antwoord
  5. Goudje

    Hoi, klinkt goed! Kan dit ook met filodeeg, of bedoel je dit met loempiavellen?

    Antwoord
    • Bo

      Je hebt verschillende soorten vellen die je kunt gebruiken om loempia’s mee te maken en filo deeg is daar een van. Zeer geschikt dus voor dit recept. Geniet ervan en fijn weekend!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *