Appel-kaneel loempia’s met honingdip

Appel-kaneel loempia's met honing dip

Afgelopen week maakte ik lemongrass loempia’s met kip en zoals altijd hield ik een paar vellen over. Ik vond het zonde om weg te gooien dus ik keek de keuken rond, vond een appel en besloot er appel-kaneel loempia’s van te maken. En lekker dat ze waren! Ik maakte er zes en vier daarvan aten we meteen op. Maak er een honing dip bij en je hebt binnen no time  een te heerlijk hapje op tafel staan. Lekker als tussendoortje, maar ook als dessert (met een klein bolletje vanille ijs..) of bij een feestelijk ontbijt.

Natuurlijk frituur je deze loempia’s niet in een frituurpan of olie, maar bak je ze lekker gezond af in de oven. Je kunt een voorraadje maken en invriezen zodat je altijd een lekker hapje binnen handbereik hebt. Dit zou ik zelf ook zeker doen als ik een grote vriezer had in plaats van een waar net een zak doperwten in past, maar het is even niet anders ;) Op naar een grotere vriezer en een mega voorraad van deze zoete loempia’s!

 

Dit heb je nodig voor deze appel-kaneel loempia’s met honingdip / 6 stuks

  • 6 ontdooide loempiavellen – ik neem er altijd een paar extra voor als er een scheurt
  • 1 grote appel
  • snuf kaneel
  • 1 ei
  • 3 grote zachte dadels in kleine stukjes
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl honing

 

Appel-kaneel loempia's met honing dip

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een kopje en zet aan de kant.

Was de appel en snijd hem in heel kleine blokjes. Breng op smaak met kaneel, een theelepel honing en de dadels.

Neem een loempia vel en beleg hem met de appel zoals op onderstaande foto. Rol op tot een loempia en plak het laatste stukje vast met een beetje ei. Scheurt het als je hem oprolt? Leg dan twee loempia vellen op elkaar.

Ga door tot je 6 loempia’s hebt. Bestrijk de bovenkant lichtjes met ei en strooi er wat kaneel overheen. Ze in de oven voor 10 tot 15 minuutjes of tot de loempia’s knapperig genoeg zijn.

Eet de loempia’s direct op, zo zijn ze het knapperigst! Meng in een schaaltje de yoghurt met de honing en serveer dit er als dip bij. Je kunt ze ook bewaren in de koelkast, maar houd er dan rekening mee dat ze wat slap kunnen worden. Niet minder lekker ;)

 

Appel-kaneel loempia's met honing dip

 

12 Comments
  1. Hoihoi, lekker recept. toch nog een vraagje. Kan je dit ook van te voren maken (ochtend) en later in de oven doen (na het hoofdrecht) om ze knapperig te houden

    1. Zeker! Je kunt de loempia’s ’s ochtends maken en ze pas na het hoofdgerecht afbakken. Bewaar ze in de tussentijd wel in een afgesloten bakje om uitdrogen te voorkomen. Geniet ervan!

    1. Loempia vellen zijn op zich zijn geen gezonde voeding, maar ongefrituurd en met de juiste ingrediënten kun je er een super verantwoorde snack mee maken. Liefs en geniet ervan!

    1. Je hebt verschillende soorten vellen die je kunt gebruiken om loempia’s mee te maken en filo deeg is daar een van. Zeer geschikt dus voor dit recept. Geniet ervan en fijn weekend!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!