Deze appel blondies van kikkererwten zijn eigenlijk licht gekleurde brownies met de smaak van appeltaart :D Elke keer als ik nieuwe recepten voor cakes of koekjes uitprobeer ben ik op zoek naar een voedzaam ingrediënt om toe te voegen en in dit geval zijn dat kikkererwten. Het was het proberen waard. Het resultaat is een super smeuïge blondie met kleine stukjes appel. Zo gemaakt en super lekker. Win win win!
Deze appel blondie is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Ik gebruik appelstroop als zoetmaker. Kijk wanneer je appelstroop koopt goed dat je er een neemt zonder toegevoegde suikers. De blondies zijn heerlijk als tussendoortje, toetje en zelfs als klein ontbijt. Lekker met een bakje kwark erbij of een groene smoothie zoals deze.
Dit heb je nodig
- 400 gr gekookte kikkererwten
- 60 gr amandelmeel
- 60 gr havermeel
- 1 grote of 2 kleine appels – in kleine stukjes
- 3 eieren
- 3 el appelstroop – ik gebruik in dit recept deze appelstroop van Hero
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 handje gemengde rauwe noten – fijn gehakt
Zo maak je hem
Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante brownie vorm met bakpapier.
Pureer de kikkererwten, voeg de overige ingrediënten (behalve de appel) toe en mix alles tot een beslag. Proef even en voeg naar smaak nog wat kaneel of appelstroop toe.
Spatel de appel door het beslag en schep het beslag in de vorm. Verdeel de gehakte nootjes erover en schuif de vorm voor een half uur tot drie kwartier in de oven.
http://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=78757002&iu=/4217/3rdparty
Hoi,
Kun je ook iets anders ter vervanging van amandelmeel gebruiken om hem notenvrij te maken?
Ik vind het persoonlijk altijd erg lastig om amandelmeel te vervangen voor een ander soort meel aangezien dit meel een volle en romige smaak afgeeft. Tevens zorgt het voor een lekkere korrelige structuur. Je kunt dit vervangen door gewoon bloem, maar dit is niet aan te raden :)
Ze komen net de oven uit, ik hoop dat ze nog wat steviger worden tijdens het afkoelen! Smaak is iig heerlijk :)
Hooi Judith, de blondies worden steviger naarmate ze afkoelen. Liefs en geniet ervan.
Kan het ook met 400gr kikkererwtenMEEL?
Ik raad je aan echt kikkererwten te gebruiken, die zorgen er namelijk voor dat de blondies lekker smeuïg worden :) Liefs, Bo
Hoi,
Zou je deze kunnen invriezen?
Hoi Pam, dat kan zeker. Geniet ervan! Liefs, Bo