Appel blondies van kikkererwten

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

Deze appel blondies van kikkererwten zijn eigenlijk licht gekleurde brownies met de smaak van appeltaart :D Elke keer als ik nieuwe recepten voor cakes of koekjes uitprobeer ben ik op zoek naar een voedzaam ingrediënt om toe te voegen en in dit geval zijn dat kikkererwten. Het was het proberen waard. Het resultaat is een super smeuïge blondie met kleine stukjes appel. Zo gemaakt en super lekker. Win win win!

Deze appel blondie is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Ik gebruik appelstroop als zoetmaker. Kijk wanneer je appelstroop koopt goed dat je er een neemt zonder toegevoegde suikers. De blondies zijn heerlijk als tussendoortje, toetje en zelfs als klein ontbijt. Lekker met een bakje kwark erbij of een groene smoothie zoals deze.

 

Dit heb je nodig

  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 60 gr amandelmeel
  • 60 gr havermeel
  • 1 grote of 2 kleine appels – in kleine stukjes 
  • 3 eieren
  • 3 el appelstroop – ik gebruik in dit recept deze appelstroop van Hero
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 handje gemengde rauwe noten – fijn gehakt

 

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante brownie vorm met bakpapier.

Pureer de kikkererwten, voeg de overige ingrediënten (behalve de appel) toe en mix alles tot een beslag.  Proef even en voeg naar smaak nog wat kaneel of appelstroop toe.

Spatel de appel door het beslag en schep het beslag in de vorm. Verdeel de gehakte nootjes erover en schuif de vorm voor een half uur tot drie kwartier in de oven.

 

 

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

 

http://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=78757002&iu=/4217/3rdparty

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
    1. Ik vind het persoonlijk altijd erg lastig om amandelmeel te vervangen voor een ander soort meel aangezien dit meel een volle en romige smaak afgeeft. Tevens zorgt het voor een lekkere korrelige structuur. Je kunt dit vervangen door gewoon bloem, maar dit is niet aan te raden :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.