Appel blondies van kikkererwten

Appel blondies van kikkererwten

door | nov 24, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 8 reacties

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

Deze appel blondies van kikkererwten zijn eigenlijk licht gekleurde brownies met de smaak van appeltaart :D Elke keer als ik nieuwe recepten voor cakes of koekjes uitprobeer ben ik op zoek naar een voedzaam ingrediënt om toe te voegen en in dit geval zijn dat kikkererwten. Het was het proberen waard. Het resultaat is een super smeuïge blondie met kleine stukjes appel. Zo gemaakt en super lekker. Win win win!

Deze appel blondie is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Ik gebruik appelstroop als zoetmaker. Kijk wanneer je appelstroop koopt goed dat je er een neemt zonder toegevoegde suikers. De blondies zijn heerlijk als tussendoortje, toetje en zelfs als klein ontbijt. Lekker met een bakje kwark erbij of een groene smoothie zoals deze.

 

Dit heb je nodig

  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 60 gr amandelmeel
  • 60 gr havermeel
  • 1 grote of 2 kleine appels – in kleine stukjes 
  • 3 eieren
  • 3 el appelstroop – ik gebruik in dit recept deze appelstroop van Hero
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 handje gemengde rauwe noten – fijn gehakt

 

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante brownie vorm met bakpapier.

Pureer de kikkererwten, voeg de overige ingrediënten (behalve de appel) toe en mix alles tot een beslag.  Proef even en voeg naar smaak nog wat kaneel of appelstroop toe.

Spatel de appel door het beslag en schep het beslag in de vorm. Verdeel de gehakte nootjes erover en schuif de vorm voor een half uur tot drie kwartier in de oven.

 

 

 Appel blondies van kikkererwten, Blondie van amandelmeel, Gezond en lekker eten, Gezond snacken, Gezonde foodblogger recepten, Gezonde recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije blondies, Glutenvrije brownies bakken, Glutenvrije snacks, Hero appelstroop recepten, Recepten met appelstroop

 

http://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=78757002&iu=/4217/3rdparty

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Anniek

    Hoi,

    Kun je ook iets anders ter vervanging van amandelmeel gebruiken om hem notenvrij te maken?

    Antwoord
    • Bo

      Ik vind het persoonlijk altijd erg lastig om amandelmeel te vervangen voor een ander soort meel aangezien dit meel een volle en romige smaak afgeeft. Tevens zorgt het voor een lekkere korrelige structuur. Je kunt dit vervangen door gewoon bloem, maar dit is niet aan te raden :)

      Antwoord
  2. Judith

    Ze komen net de oven uit, ik hoop dat ze nog wat steviger worden tijdens het afkoelen! Smaak is iig heerlijk :)

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Judith, de blondies worden steviger naarmate ze afkoelen. Liefs en geniet ervan.

      Antwoord
  3. Marloes

    Kan het ook met 400gr kikkererwtenMEEL?

    Antwoord
    • Bo

      Ik raad je aan echt kikkererwten te gebruiken, die zorgen er namelijk voor dat de blondies lekker smeuïg worden :) Liefs, Bo

      Antwoord
  4. Pam

    Hoi,
    Zou je deze kunnen invriezen?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Pam, dat kan zeker. Geniet ervan! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.