...

Amandelpasta met vanille

Amandelpasta met vanille

door | mrt 6, 2017 | Lunch, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Wie er wel eens zelf pasta van noten maakt weet hoe super lekker een pot home made nutbutter is. En hoe makkelijk! Je kunt van bijna alle noten zelf een lekkere pasta maken door de noten simpelweg in je keukenmachine te stoppen. Ik moet zeggen dat ik dat voorheen in mijn blender deed maar dat was een aardig klusje, met de keukenmachine gaat dit een stúk sneller en makkelijker.

Ik kocht vorige week een zak geroosterde amandelen, draaide de keukenmachine tot er een mooie pasta ontstond en besloot er op het laatste moment wat vanille poeder bij te doen. En dat was ZO lekker! Ik denk dat dit de allerlekkerste notenpasta is die ik ooit heb gemaakt. Hij is vol van smaak, smeuïg en boterzacht. Ik smeer deze amandelpasta op crackertjes met banaan, schep een theelepel door mijn smoothie met peer en kwark of ik dip er partjes appel in. YUM!

 

Dit heb je nodig voor deze amandelpasta met vanille

 • 200 gr geroosterde amandelen
 • snufje zeezout
 • 1/2 tl vanille poeder

 

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je hem

Stop de amandelen in de keukenmachine en zet deze aan totdat er een mooie pasta ontstaat. Geduld is een schone zaak in dit recept. Ik liet mijn machine in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten draaien. Ik zette hem zo nu en dan uit om de zijkanten naar beneden te schrapen.

Hoe langer je blend, hoe romiger de pasta zal worden.

Voeg in de laatste paar minuten de vanille en een snuf zeezout toe.

 

 

Op de foto zit de amandelpasta in een schaaltje (stond zo leuk op de fot0), maar je kunt de boter het beste bewaren in een schoon potje met een deksel. Je kunt het zo’n drie weken bewaren

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sheila

  Zijn dit gepelde amandelen of met velletje en al?

  Antwoord
  • Bo

   Ik heb ze geroosterd en met velletje en al gebruikt. Maar zonder kan natuurlijk ook. Liefs en geniet ervan!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *