Wie er wel eens zelf pasta van noten maakt weet hoe super lekker een pot home made nutbutter is. En hoe makkelijk! Je kunt van bijna alle noten zelf een lekkere pasta maken door de noten simpelweg in je keukenmachine te stoppen. Ik moet zeggen dat ik dat voorheen in mijn blender deed maar dat was een aardig klusje, met de keukenmachine gaat dit een stúk sneller en makkelijker.
Ik kocht vorige week een zak geroosterde amandelen, draaide de keukenmachine tot er een mooie pasta ontstond en besloot er op het laatste moment wat vanille poeder bij te doen. En dat was ZO lekker! Ik denk dat dit de allerlekkerste notenpasta is die ik ooit heb gemaakt. Hij is vol van smaak, smeuïg en boterzacht. Ik smeer deze amandelpasta op crackertjes met banaan, schep een theelepel door mijn smoothie met peer en kwark of ik dip er partjes appel in. YUM!
Dit heb je nodig voor deze amandelpasta met vanille
- 200 gr geroosterde amandelen
- snufje zeezout
- 1/2 tl vanille poeder
Zo maak je hem
Stop de amandelen in de keukenmachine en zet deze aan totdat er een mooie pasta ontstaat. Geduld is een schone zaak in dit recept. Ik liet mijn machine in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten draaien. Ik zette hem zo nu en dan uit om de zijkanten naar beneden te schrapen.
Hoe langer je blend, hoe romiger de pasta zal worden.
Voeg in de laatste paar minuten de vanille en een snuf zeezout toe.
Op de foto zit de amandelpasta in een schaaltje (stond zo leuk op de fot0), maar je kunt de boter het beste bewaren in een schoon potje met een deksel. Je kunt het zo’n drie weken bewaren
Zijn dit gepelde amandelen of met velletje en al?
Ik heb ze geroosterd en met velletje en al gebruikt. Maar zonder kan natuurlijk ook. Liefs en geniet ervan!