...

Amandelpasta met vanille

Amandelpasta met vanille

door | mrt 6, 2017 | Lunch, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Wie er wel eens zelf pasta van noten maakt weet hoe super lekker een pot home made nutbutter is. En hoe makkelijk! Je kunt van bijna alle noten zelf een lekkere pasta maken door de noten simpelweg in je keukenmachine te stoppen. Ik moet zeggen dat ik dat voorheen in mijn blender deed maar dat was een aardig klusje, met de keukenmachine gaat dit een stúk sneller en makkelijker.

Ik kocht vorige week een zak geroosterde amandelen, draaide de keukenmachine tot er een mooie pasta ontstond en besloot er op het laatste moment wat vanille poeder bij te doen. En dat was ZO lekker! Ik denk dat dit de allerlekkerste notenpasta is die ik ooit heb gemaakt. Hij is vol van smaak, smeuïg en boterzacht. Ik smeer deze amandelpasta op crackertjes met banaan, schep een theelepel door mijn smoothie met peer en kwark of ik dip er partjes appel in. YUM!

 

Dit heb je nodig voor deze amandelpasta met vanille

 • 200 gr geroosterde amandelen
 • snufje zeezout
 • 1/2 tl vanille poeder

 

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je hem

Stop de amandelen in de keukenmachine en zet deze aan totdat er een mooie pasta ontstaat. Geduld is een schone zaak in dit recept. Ik liet mijn machine in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten draaien. Ik zette hem zo nu en dan uit om de zijkanten naar beneden te schrapen.

Hoe langer je blend, hoe romiger de pasta zal worden.

Voeg in de laatste paar minuten de vanille en een snuf zeezout toe.

 

 

Op de foto zit de amandelpasta in een schaaltje (stond zo leuk op de fot0), maar je kunt de boter het beste bewaren in een schoon potje met een deksel. Je kunt het zo’n drie weken bewaren

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sheila

  Zijn dit gepelde amandelen of met velletje en al?

  Antwoord
  • Bo

   Ik heb ze geroosterd en met velletje en al gebruikt. Maar zonder kan natuurlijk ook. Liefs en geniet ervan!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *