...

Amandelpasta met vanille

Amandelpasta met vanille

door | mrt 6, 2017 | Lunch, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Wie er wel eens zelf pasta van noten maakt weet hoe super lekker een pot home made nutbutter is. En hoe makkelijk! Je kunt van bijna alle noten zelf een lekkere pasta maken door de noten simpelweg in je keukenmachine te stoppen. Ik moet zeggen dat ik dat voorheen in mijn blender deed maar dat was een aardig klusje, met de keukenmachine gaat dit een stúk sneller en makkelijker.

Ik kocht vorige week een zak geroosterde amandelen, draaide de keukenmachine tot er een mooie pasta ontstond en besloot er op het laatste moment wat vanille poeder bij te doen. En dat was ZO lekker! Ik denk dat dit de allerlekkerste notenpasta is die ik ooit heb gemaakt. Hij is vol van smaak, smeuïg en boterzacht. Ik smeer deze amandelpasta op crackertjes met banaan, schep een theelepel door mijn smoothie met peer en kwark of ik dip er partjes appel in. YUM!

 

Dit heb je nodig voor deze amandelpasta met vanille

 • 200 gr geroosterde amandelen
 • snufje zeezout
 • 1/2 tl vanille poeder

 

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Amandelpasta met vanille, Recept notenpasta, Notenpasta keukenmachine maken, Glutenvrij broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je hem

Stop de amandelen in de keukenmachine en zet deze aan totdat er een mooie pasta ontstaat. Geduld is een schone zaak in dit recept. Ik liet mijn machine in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten draaien. Ik zette hem zo nu en dan uit om de zijkanten naar beneden te schrapen.

Hoe langer je blend, hoe romiger de pasta zal worden.

Voeg in de laatste paar minuten de vanille en een snuf zeezout toe.

 

 

Op de foto zit de amandelpasta in een schaaltje (stond zo leuk op de fot0), maar je kunt de boter het beste bewaren in een schoon potje met een deksel. Je kunt het zo’n drie weken bewaren

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sheila

  Zijn dit gepelde amandelen of met velletje en al?

  Antwoord
  • Bo

   Ik heb ze geroosterd en met velletje en al gebruikt. Maar zonder kan natuurlijk ook. Liefs en geniet ervan!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *