Amandel muffins met frambozentopping

Amandel muffins met frambozentopping, Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Muffin van amandelmeel, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezond snacken, Glutenvrije foodblogs

Alstublieft! Een paar heerlijke amandel muffins met een topping gemaakt van hangop en verse frambozen. Perfect voor bij de koffie of als toetje. De muffins zijn glutenvrij en doordat je amandelmeel gebruikt krijgen ze een lekker nootachtig smaakje en een fijne structuur. En zonder bergen suiker of bakken boter! In mijn bakrecepten gebruik ik negen van de tien keer havermout, maar door havermout kan je baksel wat droog worden. Doordat amandelmeel (goede) vetten bevat heb je hier veel minder snel last van.

Het liefst wilde ik een mooie toef als frosting op de muffins, maar daar gebruik je vaak een flinke hoeveelheid boter en suiker voor en daar worden mijn billen niet blij van. Daarom prakte ik voor dit recept simpelweg een paar zoete frambozen die ik vervolgens mengde met hangop. Hangop is dikke, uitgelekte yoghurt en is vol en romig van smaak. Het resultaat is een licht zoete en romige topping die stukken gezonder is dan een normale frosting. Binnenkort ga ik aan de slag met een recept voor een gezonde topping waar je ook een mooie toef mee kunt maken. Iemand ideetjes?

 

Amandel muffins met frambozentopping, Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Muffin van amandelmeel, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezond snacken, Glutenvrije foodblogs

Amandel muffins met frambozentopping, Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Muffin van amandelmeel, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezond snacken, Glutenvrije foodblogs

Amandel muffins met frambozentopping, Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Muffin van amandelmeel, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezond snacken, Glutenvrije foodblogs

Dit heb je nodig voor deze amandel muffins met frambozentopping / 6 stuks

  • 100 gr amandelmeel
  • 70 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel – Geen probleem met gluten? Gebruik dan gewoon meel plus een halve tl bakpoeder!
  • 1 ei + 2 eiwitten
  • 2 el agavesiroop
  • 3 el olijfolie
  • snuf kaneel

Voor de frambozentopping

  • 140 gr verse frambozen
  • 4 flinke el hangop – of kwark
  • Optioneel: in de zomer zijn frambozen lekker zoet, maar in de winter kunnen ze wat zuur zijn. Voeg in dat laatste geval ook wat agavesiroop naar smaak aan de topping toe 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet zes holtes van een muffinvorm in met bakingspray, boter of olie.

Prak de frambozen in een schaaltje en meng de hangop erdoor. Zet weg in de koelkast.

Mix in een kom alle ingrediënten voor de muffins. Voeg ook een snuf zout toe. Proef een klein beetje van het beslag en voeg naar smaak nog wat agave of kaneel toe. Ik ben zelf geen enorme zoetekauw dus voor mij waren twee eetlepels agave genoeg, maar voeg gerust nog wat toe als je het beslag wat flauw vindt.

Vul de holtes van de muffinvorm met het beslag. Schuif de vorm voor 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.

Laat de muffins een paar minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Ik gebruik altijd een theelepel om de zijkantjes los te maken en ze vervolgens uit de vorm te wippen.

Schep voor het serveren hoopjes van de frambozentopping op de muffins en genieten maar!

 

Amandel muffins met frambozentopping, Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Muffin van amandelmeel, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezond snacken, Glutenvrije foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.