Amandel crackers uit de oven

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Dit is weer een toppertje hoor! Ik heb het over het recept voor deze voedzame, licht krokante crackers uit de oven. Ze zijn gemaakt van amandelen en je kunt ze zowel zoet als hartig eten. Ze zijn super eenvoudig te maken en perfect als lunch of als ontbijt. Ik weet niet hoe ik ze het lekkerst vind: hartig met verse rozemarijn door het deeg en gerookte zalm erop of de zoete variant met stukjes pure chocolade en een lik notenpasta erop.. Allebei súper lekker. Kortom, probeer ze zeker allebei :D Deze crackers zijn glutenvrij, zitten vol gezonde vetten en bevatten geen suiker of andere troep.

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Dit heb je nodig voor deze amandelcrackers uit de oven / 5 stuks

  • 200 gr amandelen
  • 1 eiwit
  • 40 gr volle kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zeezout
  • optioneel hartige crackers: fijngehakte verse rozemarijn of tijm
  • optioneel zoete crackers: stukjes pure chocolade of een snuf kaneel

 

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de ovenplaat met een vel bakpapier.

Hak de amandelen in je keukenmachine tot een korrelig meel. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Roer de overige ingrediënten erdoor en stort het deeg op de bakplaat.

Vorm met de hand een langwerpige vorm van ongeveer een centimeter dik. Druk het deeg goed aan en schuif de plaat 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de crackers (als is het nu meer één grote cracker) en snijd de plak met een groot mes in repen. Laat de amandel crackers even afkoelen. Ze zijn nu op hun lekkerst! Je kunt ze ook prima drie dagen bewaren in een luchtdichte trommel, maar dan worden ze wel wat minder knapperig. Niet minder lekker :)

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
    1. Voor de bite zou ik echt hele amandelen gebruiken, maar je kunt het ook altijd proberen met amandelmeel. Heb ik zelf nog niet gedaan dus ik ben benieuwd :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.