...

Amandel crackers uit de oven

Amandel crackers uit de oven

door | jun 10, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 13 reacties

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Dit is weer een toppertje hoor! Ik heb het over het recept voor deze voedzame, licht krokante crackers uit de oven. Ze zijn gemaakt van amandelen en je kunt ze zowel zoet als hartig eten. Ze zijn super eenvoudig te maken en perfect als lunch of als ontbijt. Ik weet niet hoe ik ze het lekkerst vind: hartig met verse rozemarijn door het deeg en gerookte zalm erop of de zoete variant met stukjes pure chocolade en een lik notenpasta erop.. Allebei súper lekker. Kortom, probeer ze zeker allebei :D Deze crackers zijn glutenvrij, zitten vol gezonde vetten en bevatten geen suiker of andere troep.

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Dit heb je nodig voor deze amandelcrackers uit de oven / 5 stuks

  • 200 gr amandelen
  • 1 eiwit
  • 40 gr volle kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zeezout
  • optioneel hartige crackers: fijngehakte verse rozemarijn of tijm
  • optioneel zoete crackers: stukjes pure chocolade of een snuf kaneel

 

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de ovenplaat met een vel bakpapier.

Hak de amandelen in je keukenmachine tot een korrelig meel. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Roer de overige ingrediënten erdoor en stort het deeg op de bakplaat.

Vorm met de hand een langwerpige vorm van ongeveer een centimeter dik. Druk het deeg goed aan en schuif de plaat 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de crackers (als is het nu meer één grote cracker) en snijd de plak met een groot mes in repen. Laat de amandel crackers even afkoelen. Ze zijn nu op hun lekkerst! Je kunt ze ook prima drie dagen bewaren in een luchtdichte trommel, maar dan worden ze wel wat minder knapperig. Niet minder lekker :)

Amandel crackers uit de oven, Gezonde crackers, Glutenvrije crackers maken, Zelf crackers maken, Voedzame crackers, Suikervrije crackers maken, Beaufood recepten, Gezond lunchen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Hendriks

    Wat is nog meer lekker om op de hartige te doen

    Antwoord
  2. Jenny

    Drie combinaties gemaakt. Ze zijn lekker maar wel machtig. Nu is mijn vraag kan ik ze ook in de vriezer doen

    Antwoord
  3. Liesbeth

    Moet je het eiwit eerst stijf kloppen?

    Antwoord
    • Bo

      Nope :)

      Antwoord
  4. Muk Gerlach

    Is het de bedoeling het eiwit er zo door te roeren zonder het eerst stijf te kloppen?

    Antwoord
  5. Lenneke Reinders

    Kan het ook met lactose vrije kwark..???

    Antwoord
    • Bo

      Oehh dat weet ik niet.. Nog niet geprobeerd :)

      Antwoord
  6. Maria

    Kanhet ook met amandelmeel i.p.v. Gemalen noten of een combi daarvan ?

    Antwoord
    • Bo

      Voor de bite zou ik echt hele amandelen gebruiken, maar je kunt het ook altijd proberen met amandelmeel. Heb ik zelf nog niet gedaan dus ik ben benieuwd :)

      Antwoord
  7. Jolanda

    Ik zie wel de foto’s met de gerechten, maar waar is het recept????, hoe je het moet maken?

    Antwoord
    • Bo

      Ehh, geen idee wat er mis gaat.. Op deze pagina vind je het recept inclusief foto’s :)

      Antwoord
  8. mar

    kan dit ook met bv cashewnoten ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *