Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Speciaal voor vandaag, om te vieren dat het bijna weekend is (woehoee!), een lekker recept dat je kan eten als hoofdgerecht maar óók als hapje bij de borrel. Een beetje keuze is nooit mis dacht ik zo. In Spaanse restaurants vliegen deze lekkere balletjes je om de oren, maar wist je dat je ze echt binnen no time  zelf op tafel zet? Je neemt wat goed gehakt, verse knoflook, tomatenblokjes en tadaa! Feestje op je bord. Of schaaltje.

 

Dit heb je nodig voor 8 tot 10 albondigas

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook – fijn gesneden
  • 2 el gedroogde oregano
  • Snuf grofgemalen zeezout
  • scheutje olie om in te bakken

 

 

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

 

Zo maak je het

Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel oregano, paprikapoeder, peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Maak er kleine balletjes van en bak de gehaktballetjes gaar.

Verhit een klein scheutje olie in een andere pan en bak de knoflook lichtjes aan. Schep de tomatenblokjes erbij. Verdun de saus eventueel met een scheutje water. Breng alles op smaak met de overgebleven oregano en een beetje peper.

Haal de balletjes van het vuur als ze bijna gaar zijn en schep de bij de saus. Laat nog tien minuutjes zachtjes doorkoken tot alle smaken zijn ingetrokken.

 

Serveertips: Serveer de balletjes met (glutenvrije) pasta, groene salade en verse basilicum als avondmaaltijd. Of serveer de albondigas bij de borrel in een mooie schaal, op een plank met vers knapperig brood. Zet een paar prikkertjes als bestek ernaast

 

 

 

 

 

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!