Speciaal voor vandaag, om te vieren dat het bijna weekend is (woehoee!), een lekker recept dat je kan eten als hoofdgerecht maar óók als hapje bij de borrel. Een beetje keuze is nooit mis dacht ik zo. In Spaanse restaurants vliegen deze lekkere balletjes je om de oren, maar wist je dat je ze echt binnen no time zelf op tafel zet? Je neemt wat goed gehakt, verse knoflook, tomatenblokjes en tadaa! Feestje op je bord. Of schaaltje.
Dit heb je nodig voor 8 tot 10 albondigas
- 250 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 el paprikapoeder
- snufje versgemalen zwarte peper
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook – fijn gesneden
- 2 el gedroogde oregano
- Snuf grofgemalen zeezout
- scheutje olie om in te bakken
Zo maak je het
Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel oregano, paprikapoeder, peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Maak er kleine balletjes van en bak de gehaktballetjes gaar.
Verhit een klein scheutje olie in een andere pan en bak de knoflook lichtjes aan. Schep de tomatenblokjes erbij. Verdun de saus eventueel met een scheutje water. Breng alles op smaak met de overgebleven oregano en een beetje peper.
Haal de balletjes van het vuur als ze bijna gaar zijn en schep de bij de saus. Laat nog tien minuutjes zachtjes doorkoken tot alle smaken zijn ingetrokken.
Serveertips: Serveer de balletjes met (glutenvrije) pasta, groene salade en verse basilicum als avondmaaltijd. Of serveer de albondigas bij de borrel in een mooie schaal, op een plank met vers knapperig brood. Zet een paar prikkertjes als bestek ernaast
0 reacties