Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Speciaal voor vandaag, om te vieren dat het bijna weekend is (woehoee!), een lekker recept dat je kan eten als hoofdgerecht maar óók als hapje bij de borrel. Een beetje keuze is nooit mis dacht ik zo. In Spaanse restaurants vliegen deze lekkere balletjes je om de oren, maar wist je dat je ze echt binnen no time  zelf op tafel zet? Je neemt wat goed gehakt, verse knoflook, tomatenblokjes en tadaa! Feestje op je bord. Of schaaltje.

 

Dit heb je nodig voor 8 tot 10 albondigas

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook – fijn gesneden
  • 2 el gedroogde oregano
  • Snuf grofgemalen zeezout
  • scheutje olie om in te bakken

 

 

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

 

Zo maak je het

Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel oregano, paprikapoeder, peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Maak er kleine balletjes van en bak de gehaktballetjes gaar.

Verhit een klein scheutje olie in een andere pan en bak de knoflook lichtjes aan. Schep de tomatenblokjes erbij. Verdun de saus eventueel met een scheutje water. Breng alles op smaak met de overgebleven oregano en een beetje peper.

Haal de balletjes van het vuur als ze bijna gaar zijn en schep de bij de saus. Laat nog tien minuutjes zachtjes doorkoken tot alle smaken zijn ingetrokken.

 

Serveertips: Serveer de balletjes met (glutenvrije) pasta, groene salade en verse basilicum als avondmaaltijd. Of serveer de albondigas bij de borrel in een mooie schaal, op een plank met vers knapperig brood. Zet een paar prikkertjes als bestek ernaast

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.