...

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Speciaal voor vandaag, om te vieren dat het bijna weekend is (woehoee!), een lekker recept dat je kan eten als hoofdgerecht maar óók als hapje bij de borrel. Een beetje keuze is nooit mis dacht ik zo. In Spaanse restaurants vliegen deze lekkere balletjes je om de oren, maar wist je dat je ze echt binnen no time  zelf op tafel zet? Je neemt wat goed gehakt, verse knoflook, tomatenblokjes en tadaa! Feestje op je bord. Of schaaltje.

 

Dit heb je nodig voor 8 tot 10 albondigas

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook – fijn gesneden
  • 2 el gedroogde oregano
  • Snuf grofgemalen zeezout
  • scheutje olie om in te bakken

 

 

albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

 

Zo maak je het

Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel oregano, paprikapoeder, peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Maak er kleine balletjes van en bak de gehaktballetjes gaar.

Verhit een klein scheutje olie in een andere pan en bak de knoflook lichtjes aan. Schep de tomatenblokjes erbij. Verdun de saus eventueel met een scheutje water. Breng alles op smaak met de overgebleven oregano en een beetje peper.

Haal de balletjes van het vuur als ze bijna gaar zijn en schep de bij de saus. Laat nog tien minuutjes zachtjes doorkoken tot alle smaken zijn ingetrokken.

 

Serveertips: Serveer de balletjes met (glutenvrije) pasta, groene salade en verse basilicum als avondmaaltijd. Of serveer de albondigas bij de borrel in een mooie schaal, op een plank met vers knapperig brood. Zet een paar prikkertjes als bestek ernaast

 

 

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *