Afrikaanse boboti met perzik

Afrikaanse boboti met perzik

Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst Afrikaanse boboti maakte, maar ik weet wel dat ik er meteen weg van was. De kruidige smaak van kerrie, de zoete smaak van rozijnen en het friszure tintje van appel. Love love love! Vroeger maakte ik het met behulp van een pakje, maar tegenwoordig doen we dit natuurlijk zonder ;) En ik vervang de appel door perziken!

Dit fijne gerecht is vriendelijk voor je portemonnee, gezinsproof én zo gemaakt. De mensen die mij kennen moeten nu vast een beetje lachen, maar deze boboti is ook koud lekker.. Ik heb iets met koud eten, geen idee waarom haha. De smaken zijn gewoon zo lekker ingetrokken na een nachtje te hebben gestaan?! Dus heb je wat over? Dan is dat restje een echte aanrader voor mee naar werk.

 

Afrikaanse boboti met perzik

 

Nodig voor een kleine ovenschaal voor twee personen (verdubbel het recept als je een grote ovenschaal wil vullen)

  • 200 gr boontjes
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 perziken in blokjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 ui
  • 2 el parmezaanse kaas (niet erg Afrikaans, wel erg lekker!)
  • Scheutje water

Boboti kruiden (poeder)

  • 1 el kerrie
  • 1 tl paprika
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden.

Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak hierin het gehakt gaar. Voeg de kruiden, boontjes en de ui toe en schep goed om. Bak dit zo’n drie minuutjes mee. Voeg in de laatste minuut de perzik toe.

Schep alles in een ovenschaal. Verdun de crème fraiche met 4 el water en verdeel over de boboti. Top af met de kaas en zet 10 tot 15 minuten in de oven.

 

Afrikaanse boboti met perzik

 

Lekker voor erbij: een portie zilvervliesrijst met twee eetlepels rozijnen. Of een portie gierst met stukjes gedroogde abrikoos. De combinatie van zoet en hartig is echt onwijs lekker!

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!