...

Affogato met meringue en advocaat

Affogato met meringue en advocaat

door | mrt 23, 2024 | Desserts, Paasrecepten, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Affogato met meringue en advocaat

Ohhh lieve mensen, dit is wat mij betreft hét paasrecept van het jaar. Affogato met meringue en advocaat.. Affogato is een Italiaans koffie recept. Hierbij doe je een bolletje vanille ijs in een kopje en schenk je daar vervolgens espresso over. Gewéldig als afsluiter van een etentje. Ik trakteer mijn gasten er altijd graag op want deze Italiaanse topper valt al-tijd in de smaak. Nu was ik voor Pasen aan het experimenteren met recepten en kwam ik op het idee om de affogato uit te breiden met advocaat en homemade meringue. En WAUW, wat was dit lekker.. Ideaal voor in je paas menu! Bijvoorbeeld bij de brunch of lunch. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze affogato met meringue en advocaat, maar het belangrijkst is: goede koffie! Hieronder vertel ik je alles over mijn lievelingskoffie. 

Affogato recept

Affogato met meringue en advocaat

Affogato met meringue

Goede koffie is zeer belangrijk in dit recept. Gebruik je een slappe bak, dan zal de smaak van koffie overheerst worden door de zoete smaken van advocaat en meringue. En dat willen we natuurlijk niet. Zelf ben ik al jaren fan van deze Fairtrade koffiebonen van Café Intención en dan met name hun Intensivo espresso bonen. Ik vind het een eer dat ik al een paar jaar op rij mooie recepten mag ontwikkelen met de bonen van Café Intención! De biologische koffiebonen van Café Intención komen van de beste plantages ter wereld en worden langzaam en met zorg gebrand en verwerkt. Naast dat de bonen op een eerlijke manier gewonnen worden (de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun mooie bonen) zijn ze gewoon ontzettend goed van smaak. De espresso melange heeft een pittig aroma, een krachtige body en een fluweelachtige crèmelaag. Perféct voor dit Italiaanse koffie recept. Enkel nog wat biologische eitjes, advocaat en roomijs en je bent ready to go voor deze heerlijke affogato! 

Affogato recept met meringue en advocaat

Hieronder nog een paar heerlijke tips voor op je paastafel:

Affogato recept

Affogato met meringue en advocaat

Italiaanse affogato! Een heerlijk koffie recept met espresso en vanille roomijs. Én speciaal voor Pasen met advocaat en meringue!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kopjes espresso - Café Intención Intensivo
  • 2 bolletjes vanille roomijs
  • 2 el advocaat
  • 1 eiwit - zorg ervoor dat je een kakelvers eitje gebruikt
  • 45 gr suiker
  • 1/2 tl maïzena
  • 1/2 tl appelazijn

Instructies
 

  • Begin met de meringue. Doe het eiwit in een vetvrije kom (erg belangrijk) en klop op hoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker in delen toe (1 flinke eetlepel per keer) en voeg steeds nieuwe suiker toe als de vorige eetlepel is opgenomen. Klop tot het mengsel dik en glanzend is. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten.
  • Doe de maïzena en azijn in een kommetje en meng tot een gladde massa. Voeg het maïzenamengsel toe aan het eiwitmengsel en klop kort door tot alles goed gemengd is. Schep in een spuitzakje tot gebruik. Dit is geen must, maar hier maak je de mooiste toefjes mee straks.
  • Verdeel het vanille roomijs en advocaat over twee kleine glaasjes.
  • Schenk de hete espresso erover en sluit af met een flinke toef meringue. Het liefst haal kort een brander over de meringue voor een mooi goudbruin geroosterd laagje, maar dit hoeft niet perse.
  • Serveer direct en geniet!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Affogato - Italiaans koffie recept

 

(In samenwerking met Café Intención)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept