...

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

door | jun 27, 2023 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Abrikozen salade

De winkels liggen er weer vol mee. Prachtige oranje-roze sappige abrikozen! Ik maakte er een gezonde salade mee. Zonder sla dit keer (ik kocht een krop maar die was bij thuiskomst vervolgens nérgens meer te bekennen), dus dan maar met een blik Italiaanse cannellini bonen die ik nog in de kast had staan. Je weet wel, die boterzachte witte boontjes. Abrikozen, bonen, romige burrata, verse munt, basilicum en honingsalsa. Het bleek een gouden combi te zijn!

Salade met abrikozen

Abrikozen en burrata

Abrikozen en burrata 

Ik weet niet wat het is met de combinatie fruit en kaas maar dit zijn echt hele, héle dikke smaakvrienden. Perzik en geitenkaas, peer en gorgonzola, geroosterde druiven en camembert (of brie) en zo ook met abrikozen en burrata. Goddelijk kan ik je vertellen. Maak daar een friszoete honingsalsa bij gemaakt van honing, olijfolie, verse munt & basilicum en je hebt een supergezonde salade. Die ook nog eens lekker vullend is door het gebruik van bonen! Je kunt de cannellini bonen ook vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of (wat in de de eerste instantie mijn idee was) door botersla of veldsla.

Geniet van deze gezonde abrikozen salade!

Abrikozen recept

Zin in nog meer gouden fruit & kaas combinaties?

Abrikozen recept

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

Een zomerse en voedzame salade gemaakt van abrikozen en romige burrata. Overgoten met een heerlijke salsa gemaakt van honing en verse munt en basilicum!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salade, Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr abrikozen
  • 600 gr cannellini bonen - gekookt
  • 1 bol burrata
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse basilicum

Honingsalsa

  • 2 el honing
  • 40 ml olijfolie - extra vierge
  • 1 klein handje verse munt
  • 1 limoen
  • 1 klein handje verse basilicum
  • optioneel: snufje gedroogde chilivlokken

Instructies
 

  • Maak eerst de honingsalsa. Hak de verse kruiden fijn en meng met honing, olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Optioneel chilipeper voor een beetje pit. Zet weg tot gebruik.
  • Giet de bonen af en spoel na met water. Verzamel op één groot bord of twee kleinere borden.
  • Bestrooi de bonen met blaadjes munt en basilicum.
  • Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd vervolgens in partjes en verdeel over de salade.
  • Schep de salsa over de salade en sluit af met burrata.
Trefwoord Abrikozen, Burrata, Salade
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Abrikozen salade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept