...

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

door | jun 27, 2023 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Abrikozen salade

De winkels liggen er weer vol mee. Prachtige oranje-roze sappige abrikozen! Ik maakte er een gezonde salade mee. Zonder sla dit keer (ik kocht een krop maar die was bij thuiskomst vervolgens nérgens meer te bekennen), dus dan maar met een blik Italiaanse cannellini bonen die ik nog in de kast had staan. Je weet wel, die boterzachte witte boontjes. Abrikozen, bonen, romige burrata, verse munt, basilicum en honingsalsa. Het bleek een gouden combi te zijn!

Salade met abrikozen

Abrikozen en burrata

Abrikozen en burrata 

Ik weet niet wat het is met de combinatie fruit en kaas maar dit zijn echt hele, héle dikke smaakvrienden. Perzik en geitenkaas, peer en gorgonzola, geroosterde druiven en camembert (of brie) en zo ook met abrikozen en burrata. Goddelijk kan ik je vertellen. Maak daar een friszoete honingsalsa bij gemaakt van honing, olijfolie, verse munt & basilicum en je hebt een supergezonde salade. Die ook nog eens lekker vullend is door het gebruik van bonen! Je kunt de cannellini bonen ook vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of (wat in de de eerste instantie mijn idee was) door botersla of veldsla.

Geniet van deze gezonde abrikozen salade!

Abrikozen recept

Zin in nog meer gouden fruit & kaas combinaties?

Abrikozen recept

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

Een zomerse en voedzame salade gemaakt van abrikozen en romige burrata. Overgoten met een heerlijke salsa gemaakt van honing en verse munt en basilicum!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salade, Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr abrikozen
  • 600 gr cannellini bonen - gekookt
  • 1 bol burrata
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse basilicum

Honingsalsa

  • 2 el honing
  • 40 ml olijfolie - extra vierge
  • 1 klein handje verse munt
  • 1 limoen
  • 1 klein handje verse basilicum
  • optioneel: snufje gedroogde chilivlokken

Instructies
 

  • Maak eerst de honingsalsa. Hak de verse kruiden fijn en meng met honing, olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Optioneel chilipeper voor een beetje pit. Zet weg tot gebruik.
  • Giet de bonen af en spoel na met water. Verzamel op één groot bord of twee kleinere borden.
  • Bestrooi de bonen met blaadjes munt en basilicum.
  • Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd vervolgens in partjes en verdeel over de salade.
  • Schep de salsa over de salade en sluit af met burrata.
Trefwoord Abrikozen, Burrata, Salade
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Abrikozen salade

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept