De winkels liggen er weer vol mee. Prachtige oranje-roze sappige abrikozen! Ik maakte er een gezonde salade mee. Zonder sla dit keer (ik kocht een krop maar die was bij thuiskomst vervolgens nérgens meer te bekennen), dus dan maar met een blik Italiaanse cannellini bonen die ik nog in de kast had staan. Je weet wel, die boterzachte witte boontjes. Abrikozen, bonen, romige burrata, verse munt, basilicum en honingsalsa. Het bleek een gouden combi te zijn!
Abrikozen en burrata
Ik weet niet wat het is met de combinatie fruit en kaas maar dit zijn echt hele, héle dikke smaakvrienden. Perzik en geitenkaas, peer en gorgonzola, geroosterde druiven en camembert (of brie) en zo ook met abrikozen en burrata. Goddelijk kan ik je vertellen. Maak daar een friszoete honingsalsa bij gemaakt van honing, olijfolie, verse munt & basilicum en je hebt een supergezonde salade. Die ook nog eens lekker vullend is door het gebruik van bonen! Je kunt de cannellini bonen ook vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of (wat in de de eerste instantie mijn idee was) door botersla of veldsla.
Geniet van deze gezonde abrikozen salade!
Zin in nog meer gouden fruit & kaas combinaties?
- Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast
- Geroosterde druiven met ricotta op toast
- Carpaccio van vijgen met burrata
- Hartige cheesecake van oude kaas met fruit
- Clafoutis (hartige taart) met druiven
Abrikozen salade met burrata en honingsalsa
Ingrediënten
- 250 gr abrikozen
- 600 gr cannellini bonen - gekookt
- 1 bol burrata
- 1 handje verse munt
- 1 handje verse basilicum
Honingsalsa
- 2 el honing
- 40 ml olijfolie - extra vierge
- 1 klein handje verse munt
- 1 limoen
- 1 klein handje verse basilicum
- optioneel: snufje gedroogde chilivlokken
Instructies
- Maak eerst de honingsalsa. Hak de verse kruiden fijn en meng met honing, olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Optioneel chilipeper voor een beetje pit. Zet weg tot gebruik.
- Giet de bonen af en spoel na met water. Verzamel op één groot bord of twee kleinere borden.
- Bestrooi de bonen met blaadjes munt en basilicum.
- Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd vervolgens in partjes en verdeel over de salade.
- Schep de salsa over de salade en sluit af met burrata.
0 reacties