...

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner

door | mei 29, 2019 | Culi inspiratie | 2 reacties

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

Ik ben gék op het geven van etentjes. Sterker nog, Mike en ik dromen van een eigen restaurant. Ik ontferm me over de gerechten, Mike over de wijn en het liefst lopen we zelf in de bediening. Er zijn voorlopig nog geen concrete plannen voor een eigen restaurant dus tot die tijd spelen we thuis restaurantje ;) Naast uit eten gaan is dit een van onze grootste hobby’s. Lekker koken, liefst meerdere gangen, en lekker lang tafelen aan onze eigen eettafel in de keuken met een goed glas wijn. Of twee want tja, het voordeel van zo’n romantisch thuisdiner is dat niemand meer hoeft te rijden ;) Naast dat het eten en de wijnen goed moeten zijn, speelt sfeer ook een cruciale rol. Eerlijk, ziet er restaurantwaardig uit toch, onze eettafel? Hieronder geef ik jullie mijn zeven tafel tips voor romantisch thuisdiner :D

1. Zelfgeschreven menukaartjes

Oké, menukaartjes zijn misschien wat overbodig wanneer je samen kookt en dus beide weet wat er op tafel komt te staan, maar wanneer het een verrassing is voor een van jullie twee vind ik ze echt een must voor op tafel. Snor ergens een vel dik papier op, knip er twee langwerpige menukaarten uit en schrijf daar (liefst met goud want: dat staat zo leuk) de gerechten op. Hartje erbij, helemaal leuk!

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

2. Takjes groen

Je ziet ze regelmatig op Pinterest voorbijkomen, prachtig gedekte tafels op bruiloften of voor etentjes met vrienden. Negen van de tien keer ligt er een takje groen op of naast de borden, is dat je wel eens opgevallen? Zo’n eenvoudig takje groen fleurt per direct de hele tafel op.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

3. Stoffen servetten

Stoffen servetten hebben iets chics vind ik. Plus ze zijn ook nog eens handig natuurlijk aan tafel. Investeer eenmalig in een paar mooie stoffen servetten en je hebt er jaren plezier van.

4. Wijnglazen

Mensen die mij kennen zullen hier waarschijnlijk om moeten gniffelen, maar ik kan dus echt heel chagrijnig worden wanneer ik wijn in een limonadeglas krijg ;) Wijn hoort in een wijnglas! En dan het liefst wijnglazen van Zalto. Sterker nog, ook water of appelsap of iets dergelijks drink ik tijdens etentjes uit een wijnglas. Dat heb ik van mijn mams, die deed dat vroeger ook altijd.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

5. Goud bestek

Investeer in een mooi bestekset dat je speciaal tevoorschijn tovert met etentjes. Ik hoef niet perse elke avond met goud bestek te eten (waarom ook niet eigenlijk), maar met etentjes trek ik dit bestek steevast uit de kast.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

6. Mooie borden

Ik kan oprecht gelukkig worden van nieuwe borden. Ik heb ze voor mijn werk in alle soorten en maten. Mijn laatste aanwinst zijn deze groenige diner- en voorgerecht borden en de witte salade schaal. Love them! Het groene servies is van Riverdale en het witte servies van Vtwonen.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

7. Tafelloper in plaats van een tafelkleed

Aangezien ik een betonnen eettafel (handgemaakt door mijn vader, ZO blij mee) heb vind ik het wel zo leuk als dat prachtige blad te zien is tijdens etentjes. Om het geheel toch wat aankleding te geven kies ik voor een tafelloper in plaats van een tafelkleed. Deze heb ik in meerdere kleurtjes en van verschillende merken. Van de Ikea tot aan Dille & Kamille.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

8. Kaarsen en mooie verlichting

Verlichting is misschien wel een van de belangrijkste elementen wat betreft een romantisch etentje. Een mooi gedekte eettafel valt in het niet wanneer je er een tl balk boven hangt. Dus hop, doe dat felle licht uit en steek een paar mooie kaarsen aan. Mijn kaarsenstandaard is van Pols Potten en ik ben er helemaal verliefd op. Het is echt een mega eye catcher. Hij komt van de Bijenkorf! Ik koop trouwens heel veel van mijn servies bij Bijenkorf. Ik loop regelmatig een rondje over de kook & serviesafdeling of ik bestel het online.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

9. Peper & zout in schaaltjes

Last but not least: je hebt mensen die zoveel mogelijk zoutarm eten en mensen (zoals ik) die graag nog een extra snufje toevoegen. Op zo’n prachtig gedekte tafel zet je natuurlijk niet je lelijke zout- en pepervaatjes ;) Nu hoef je niet speciaal op pad voor een mooie zoutmolen (die krengen zijn rete duur) maar dit los je simpelweg op door zout en peper in kleine schaaltjes op tafel te zetten. Liefst met een ininimi lepepeltje erin.

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

9 x tafel tips voor romantisch thuisdiner, Eettafel tips, Thuis diner, Mooie tafelstyling, Beaufood tafelstyling, Originele tafelstyling, hoe geef je een thuisdiner

Zoals jullie zien staat er geen zwarte, maar roze peper op tafel. Stiekem is dit eigenlijk geen peper maar zijn het gedroogde roze bessen. Ik vind ze héérlijk. Je kunt ze in hun geheel eten (ze hoeven dus niet in een pepermolen) en de korrels geven je gerecht een milde zoete, smaak en kleur :D

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Mama

    Ahh wat leuk van die appelsap en water uit wijnglazen dat je dat nu zelf ook nog steeds doet. Zo word water en appelsap ineens een luxe drankje :)) en wijnglazen zijn zo lekker dun.

    Antwoord
  2. Rachel

    Wat een prachtige tafel zeg, wij hebben gisteren de sleutels gekregen van ons huis! En wat ben ik blij dat ik geïnvesteerd heb in mooi bestek en servies, ik heb ook een beetje dit soort handmade borden. Ook in deze kleur een beetje groen/bruin, love it!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *