...

6 x tips voor meer ruimte in je keuken

6 x tips voor meer ruimte in je keuken

door | okt 3, 2015 | Culi inspiratie | 0 Reacties

Tips voor een kleine keuken

Ik denk dat iedereen die een klein beetje van koken houdt droomt van een mooie, stijlvolle keuken. En dan graag een open keuken als het even kan, want anders sta je als foodie de hele avond verstopt terwijl je gasten gezellig aan het kletsen zijn. Jammer genoeg zijn de ideale keukens die je ziet in magazines vaak nét even iets groter dan die van jezelf. Veel ruimte, fijne lichtval, verstopplekken voor potten en  pannen en genoeg plek om te kokkerellen. Maar hé! Dat kun jij natuurlijk ook. Met deze tips tover je jouw eigen keuken zo om in een fijne plek om je in uit te leven.

 

Tips voor een kleine keuken

 

De muur achter het aanrecht kun je op een simpele manier benutten door er een mooie plank aan op te hangen. Op deze manier kun je zoveel meer servies, kookspullen of kookboeken kwijt.

 

Of meerdere plankjes als je heeeel veel spullen hebt en te weinig ruimte ;) En zie je dat wijnglazenrekje? Super handig toch?! Hang ze alleen niet te dicht bij het gasfornuis zodat je geen instant waas hebt in je glazen.

 

Tips voor een kleine keuken

 

Staan die snijplanken jou ook altijd zo in de weg? Neem een mooie houten bak en verzamel je snijplanken hierin. Je kunt er ook kleine potten (leuk met havermout en noten) en verse kruiden in kwijt.

 

Tips voor een kleine keuken

 

Zelfs in de kleinste keukens is er plek voor gezelligheid tijdens het koken. En hoe leuk is het om samen te ontbijten aan deze mini bar? Twee kleine krukken en een wandje doen wonderen.

 

Tips voor een kleine keuken

 

Puilen je lades uit van de potten, lepels en messen? Sorteer ze dan bij elkaar in een mooie vaas. Je kunt er zo makkelijk bij en het staat ook nog eens lekker stylish. Ook in deze keuken zie je weer hoe handig een paar planken aan de muur zijn. Je kunt zo een heleboel potten kwijt die je normaal in je kast zou zetten.

Psst.. Koop van die leuke krijtstickers en plak die op de potten. Zo kun je opschrijven wat er in de pot zit. Leuk!

In zo’n karretje kun je meer kwijt dan je denkt. De wieltjes eronder zijn súper handig, want daardoor rol je hem zo aan kant als hij in de weg staat. Geef je een feestje? Dan kun je er een mini cocktailbar van maken. Paar flessen drank erop, emmertje ijs, schaal bevroren fruit en mooie glazen. Met een beetje fantasie kom jij hartstikke chic voor de dag.

 

 

Bron: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *