...

6 x recepten voor lekkere en gezonde soepen

6 x recepten voor lekkere en gezonde soepen

door | apr 26, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

6 x recepten voor lekkere en gezonde soepen

Wat een kou he? Door dit weer krijg ik echt zin in soep. Gezond en met lekker veel smaak. Soep is een van de makkelijkste manieren om op een smaakvolle manier veel groenten te eten. Vaak maak ik extra veel zodat ik de volgende dag wat over heb om mee te nemen naar werk, samen met een crackertje met geitenkaas bijvoorbeeld. Na een nachtje zijn de smaken in de soep extra goed ingetrokken en is ie vaak ook nóg lekkerder. Je kunt hem even opwarmen, maar als je nergens een magnetron, oven of kampvuur bij de hand hebt kun je het ook prima koud eten. Ik snuffelde rond op de blogs van mijn lieve mede foodies en kwam een paar heeerlijke soepen tegen. Hieronder vind je ze! Klik op de titel of op de foto om naar het recept te gaan.

 

1. Zoete aardappel paprika soep 

Zoete aardappels zitten vol goede voedingsstoffen en zijn een bron van langzame koolhydraten waardoor je lekker lang verzadigd bent. Suzanne maakte er samen met paprika en kokos een heerlijke soep van.

Zoete aardappel paprika soep

2. Courgette prei soep

Reny kookt zonder pakjes en zakjes en persoonlijk vind ik het ook meer dan zonde om soep met behulp van een pakje te bereiden. En al helemaal niet kant en klaar uit een zak, shame on you als je dit stiekem wel eens doet! Maar het feit dat je op mijn blog rond snuffelt betekent dat je op zoek bent naar lekkere recepten :) Reny heeft een lekker recept van courgette prei soep voor jullie op haar blog.

Courgette prei soep

3. Vegetarische noodlesoep (Ramen) met paddestoelen

Daisy maakte een super lekkere vegetarische versie van Japanse noodlesoep met paddestoelen en tofu. En dat vind ik leuk want ik zit hélemaal in mijn tofu en tempeh fase!

Vegetarische noodlesoep (Ramen) met paddestoelen

4. Pastinaaksoep met appel, groene asperges en spekjes

Soep naar mijn hart dit. Eens even wat anders, pastinaak en lekker fris met stukjes appel! En zoals Arno en Mireille al zeggen, maak gewoon een (paar) liter soep, vries het in en je hebt altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik.

PASTINAAKSOEP MET APPEL, GROENE ASPERGES EN SPEKJES

5. Pittige tomatensoep met paprika

Daar is ie weer, de paprika! Dit keer in combinatie met pittige tomatensoep. Het blijft een fijne klassieker, tomatensoep maar Linda geeft er een draai aan met een beetje pit. Love it.

Pittige tomaten paprikasoep

6. Pittige pompoensoep

Betty maakte een heerlijke lobbige soep met een van mijn favo ingrediënten, pompoen! Lekker met een beetje rode peper. En gooi de pompoenpitjes niet weg. Spoel ze even goed af, rooster ze op laag vuur in een koekenpan knapperig en strooi ze over de soep.

Pittige pompoensoep

Nog niet uitgekeken op al die lekkere soepen? Neem dan een kijkje tussen mijn eigen soeprecepten!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *