...

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

door | jul 3, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

Zoals jullie weten ben ik gék op gezonde cakes. Ze zijn zo makkelijk te maken en je hebt er wel een paar dagen plezier van. Met de juiste ingrediënten maak je ze gezond en voedzaam en kun je zonder schuldgevoel genieten van een mega lekker tussendoortje. Vergeet tarwebloem en kies voor havermout! Havermout zit vol goede vezels en andere voedingsstoffen. En het geeft je een langdurig verzadigd gevoel. Fijn voor de buzzy bees onder ons.

Ik zette mijn favoriete recepten voor jullie op een rijtje.

 

5 x gezonde en lekkere cakes van havermout

Een van de best bezochte recepten op beaufood.nl! Deze havermout honingcake met bosbessen is ook een van mijn lievelings.

5 x gezonde en lekkere cakes van havermout

Reny van Mind Your Feed maakte deze havermout yoghurt cake met perzikEn ja, die smaakt net zo lekker als hij klinkt en eruit ziet.

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

Geen cake blik in huis? Dan maak je gewoon een lekkere havermout mug cake met banaan in een kopje net zoals Mirjam van Eat Pure Love deed. Je kunt ze in de oven maar ook in de magnetron bereiden. Leuk voor wanneer je een makkelijk en origineel ontbijtje op tafel wilt zetten.

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

 Voor wie zin heeft in een vers brood maar geen tijd om te wachten op het deeg maakte Linda van Lekker Eten Met Linda een havermoutbrood met spelt, hazelnoten en rozijnen. Nu kan ik zelf niet goed tegen gluten dus verving ik het speltmeel door boekweitmeel. Beiden erg lekker. Je kunt het brood zonder beleg eten als gezond ontbijt of tussendoortje, maar extra lekker is ie met een beetje notenpasta, nutella, roomboter of plakjes banaan erop..

5 x de lekkerste en gezonde cakes van havermout

Havermout en chocolade. Heaven. En waar kan dit goddelijke recept voor havercake met chocolade anders vandaan komen dan bij Havermoutje? Must make!


Ik ben super benieuwd welke van deze cake jullie het lekkerst vinden én natuurlijk wat je van de cake vond die je maakte. Laat je het me weten op Facebook of Instagram? Dat vind ik leuk :)
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Rosa Zantingh

  Ik vind het zo leuk om gezonde dingen te bakken, ook voor onze moeder van 96 jaar.😊

  Antwoord
  • Bo

   Ahh wat lief dat je dat doet.. Ze mag blij zijn met iemand als jij :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *