...

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

door | sep 22, 2016 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 2 reacties

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

Toast van zoete aardappel is misschien wel een van de raarste ingrediënten die ik ooit heb gebruikt om toast te maken. En meteen ook met stipt de makkelijkste. Verschillende broodsoorten, oké. Crackers van lijnzaad en pitten, oké. (Al is dit niet echt toast maar het gaat even over wat je kunt beleggen). En nu dus ook zoete aardappel. Ik heb dit recept ongeveer vier keer gemaakt en pas de laatste keer dacht ik JA. Dit is ‘m. Ik probeerde de aardappel plakken te toasten in de oven maar dat werd een slappe bedoeling. Ietsje langer in de oven zorgde ervoor dat ze iets knapperiger werden, maar dan ben je ook wel een klein uur kwijt. Ennnnn dat vond ik te lang.

Toen bedacht ik me dat ik de plakken natuurlijk ook gewoon even tussen mijn tosti ijzer kon stoppen?! Zoete aardappel heeft een lekkere bite van zichzelf en het meest gezond is om hem zo kort mogelijk te bereiden zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. Dus vier minuten onder een tosti of grill ijzer is the trick.  En zeg nou zelf, gezonder kun je toast of een cracker toch niet maken? Ik zette mijn drie favoriete zoete aardappel toast met healthy toppings voor jullie op een rijtje!

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

 

Beleg je zoete aardappel toast met Hüttenkäse, zongedroogde tomaten en een snuf peper. Eventueel een takje groen erbij voor de gezelligheid. Heeeerlijk als lunch.

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

 

Oké beetje een rare dit, maar wel onwijs lekker. Besmeer je toast met notenpasta, plakjes banaan en kaneel. Lekker als tussendoortje.

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

Als ik zou moeten kiezen zou ik dit toch wel de lekkerste vinden. Zoete aardappel + gepocheerd ei + avocado = een stukje hemel. Met misschien nog een beetje geitenkaas erbij..

 

Dit heb je nodig voor de toast

  • 1 grote zoete aardappel

 

Zo maak je het

Boen de aardappel schoon en snijd hem met een scherp mes in plakken van 1.5 cm. Gril de plakken een minuut of vier in een tosti ijzer.

 

 

Wist je dat.. Je zoete aardappel ook gewoon rauw kunt eten? Ze zitten bomvol vitamine C en door de vezels heb je een langdurig verzadigd gevoel zonder dat je al te veel calorieën binnenkrijgt. Rauw is je toast misschien wel heel knapperig, maar het is zeker een optie voor wanneer je niet beschikt over een tosti ijzer of grill

 

 

Wat vinden jullie van dit recept? En waar ik nog nieuwsgieriger naar ben is waarmee jullie ze zouden beleggen? Zoet, hartig? Let me know below of kom gezellig even babbelen op Facebook of Insta!

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Elize

    Oh yammie! Wat een leuk en lekker idee om het ook zo te eten.. De combi met Avocado & ei ben ik ook groot fan van. Of met pikant gebakken tempeh, ook fijn!

    Antwoord
  2. Roos

    Dit ziet er héél goed uit, thanks for sharing! X

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *