...

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

door | sep 22, 2016 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 2 reacties

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

Toast van zoete aardappel is misschien wel een van de raarste ingrediënten die ik ooit heb gebruikt om toast te maken. En meteen ook met stipt de makkelijkste. Verschillende broodsoorten, oké. Crackers van lijnzaad en pitten, oké. (Al is dit niet echt toast maar het gaat even over wat je kunt beleggen). En nu dus ook zoete aardappel. Ik heb dit recept ongeveer vier keer gemaakt en pas de laatste keer dacht ik JA. Dit is ‘m. Ik probeerde de aardappel plakken te toasten in de oven maar dat werd een slappe bedoeling. Ietsje langer in de oven zorgde ervoor dat ze iets knapperiger werden, maar dan ben je ook wel een klein uur kwijt. Ennnnn dat vond ik te lang.

Toen bedacht ik me dat ik de plakken natuurlijk ook gewoon even tussen mijn tosti ijzer kon stoppen?! Zoete aardappel heeft een lekkere bite van zichzelf en het meest gezond is om hem zo kort mogelijk te bereiden zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. Dus vier minuten onder een tosti of grill ijzer is the trick.  En zeg nou zelf, gezonder kun je toast of een cracker toch niet maken? Ik zette mijn drie favoriete zoete aardappel toast met healthy toppings voor jullie op een rijtje!

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

 

Beleg je zoete aardappel toast met Hüttenkäse, zongedroogde tomaten en een snuf peper. Eventueel een takje groen erbij voor de gezelligheid. Heeeerlijk als lunch.

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

 

Oké beetje een rare dit, maar wel onwijs lekker. Besmeer je toast met notenpasta, plakjes banaan en kaneel. Lekker als tussendoortje.

 

3 x toast van zoete aardappel (met healthy toppings)

Als ik zou moeten kiezen zou ik dit toch wel de lekkerste vinden. Zoete aardappel + gepocheerd ei + avocado = een stukje hemel. Met misschien nog een beetje geitenkaas erbij..

 

Dit heb je nodig voor de toast

  • 1 grote zoete aardappel

 

Zo maak je het

Boen de aardappel schoon en snijd hem met een scherp mes in plakken van 1.5 cm. Gril de plakken een minuut of vier in een tosti ijzer.

 

 

Wist je dat.. Je zoete aardappel ook gewoon rauw kunt eten? Ze zitten bomvol vitamine C en door de vezels heb je een langdurig verzadigd gevoel zonder dat je al te veel calorieën binnenkrijgt. Rauw is je toast misschien wel heel knapperig, maar het is zeker een optie voor wanneer je niet beschikt over een tosti ijzer of grill

 

 

Wat vinden jullie van dit recept? En waar ik nog nieuwsgieriger naar ben is waarmee jullie ze zouden beleggen? Zoet, hartig? Let me know below of kom gezellig even babbelen op Facebook of Insta!

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Elize

    Oh yammie! Wat een leuk en lekker idee om het ook zo te eten.. De combi met Avocado & ei ben ik ook groot fan van. Of met pikant gebakken tempeh, ook fijn!

    Antwoord
  2. Roos

    Dit ziet er héél goed uit, thanks for sharing! X

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *