3 x mijn lievelings gin & tonic’s + win een G&T sloepvaart door de Amsterdamse grachten met The best DAM boat!

3 x mijn lievelings gin & tonic’s + win een G&T sloepvaart door de Amsterdamse grachten met The best DAM boat!, Sloepvaren Amsterdam, Sloepvaart met gin & tonic, Amsterdam gin boot, Nice boattrips Amsterdam

Gin & tonics zijn hot en naast een goed glas wijn kies ik ook graag voor een G&T. Op verjaardagen of borrels zijn gin & tonic’s vaste prik hier in huis en het liefst serveer ik ze op een apart tafeltje, inclusief verschillende soorten ingrediënten voor in je drankje. Naast dat zo’n tafel er super tof uitziet is het ook gewoon leuk om je gasten zelf te laten mixen. Gin & tonic kun je namelijk op héél veel verschillende manieren klaarmaken en daarnaast zijn er ook nog eens verschillende soorten tonic én gin. Neem bijvoorbeeld Damrak Gin. Deze ras-Amsterdamse gin is lekker zacht van smaak en bestaat uit zeventien botanische extracten waaronder citroenschil, sinaasappelschil, kaneel en kamperfoelie. Perfect te combineren met andere smaken. Hieronder geef ik je mijn drie favoriete combinaties met Damrak Gin :D

 

G&T met elderflower tonic, een sinaasappelschijfje en een takje verse lavendel.

Negroni! Damrak gin, Galliano, l’Aperitivo en zoete rode vermouth.

G&T met elderflower tonic, schijfje citroen en een takje verse rozemarijn (mijn lievelings!)

 

3 x mijn lievelings gin & tonic’s + win een G&T sloepvaart door de Amsterdamse grachten met The best DAM boat!, Sloepvaren Amsterdam, Sloepvaart met gin & tonic, Amsterdam gin boot, Nice boattrips Amsterdam

 

Gin voor dummies

Even een korte uitleg over gin want waar komt gin vandaan en hoe wordt het gemaakt? Leuk feitje is dat gin vroeger werd gebruikt als kruidenmedicijn. Deze sterk alcoholische drank werd gemaakt door het destilleren van vergist graanbeslag waaraan vervolgens jeneverbessen werden toegevoegd. Het wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als wodka met als verschil dat er aan gin natuurlijke kruiden worden toegevoegd. En dat vinden we lekker! Door de verschillende botanische kruiden in de gin is het goed te combineren met verschillende verse kruiden of fruitsoorten. Houd je van kruidig? Voeg dan verse kruiden als koriander, tijm of rozemarijn toe. Ga je liever voor zoet? Voeg dan zoete frambozen, aardbeien of schijfjes mango toe. Kortom, een veelzijdig drankjes met voor ieder wat wils. Damrak gin is de perfecte ‘instap’ gin door zijn lekkere zachte smaak.

 

WINNEN!

Ik heb iets leuks voor Gin & Tonic lovers! Ik dobberde namelijk een paar weken geleden met G&T in mijn hand door de Amsterdamse grachten met Damrak’s The best DAM boat en dat vond ik zó leuk dat ik twee kaarten mag weggeven. De Damrak sloep is volledig af te huren met een groep vrienden, maar het is ook mogelijk om losse tickets te bestellen. De opstapplek is bij de Pijlsteeg (tevens de plek waar de gin gemaakt wordt) en hier kun je elk uur opstappen. Met genoeg vrienden huur je dus gewoon de hele boot maar je kunt ook gezellig met zijn tweetjes door de grachten varen.

Dus.. Heb jij zin in een middagje sloepen met je moeder of je bestie door de grachten van Amsterdam inclusief een lekkere G&T? Doe dan hier mee op mijn Facebookpagina door een reactie achter te laten :D

 

3 x mijn lievelings gin & tonic’s + win een G&T sloepvaart door de Amsterdamse grachten met The best DAM boat!

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Ik zou super graag deze actie willen winnen voor mij en me allerbeste vriendinnetje Sanne-lies! Ze staat altijd voor me klaar, heeft altijd een luisterend oor en is bij me gebleven in moeilijke tijden! Zij is een van de mensen die me heeft geholpen me eetstoornis te overwinnen en me weer leert genieten van het leven! Samen drankjes doen (vooral gin-tonic met framboos, munt, pepertje en komkommer) hoort daar geregeld bij! Ik zou het super vinden als ik haar op deze manier kan bedanken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.