Op de valreep heb ik vandaag nog even 10 x lekkere en verantwoorde hapjes voor oud&nieuw voor je. Naast een grote schaal met oliebollen mogen homemade snacks natuurlijk niet ontbreken. In dit overzicht vind je Beaufood hapjes maar ook recepten van mijn lieve foodie collega’s. Fles bubbels erbij, cocktails, een goede fles wijn en HAPPY NEW YEAR :D Klik op de titel om naar het recept te gaan.
1. Filodeeghapjes met spinazie en feta
Filodeeghapjes a la Little Spoon met een heerlijk zoutige vulling van spinazie en feta. Warm én koud lekker. Tip: serveer met tzatziki.
2. Vitello tonnato in een glaasje
Alles staat zoveel leuker als je het in een glaasje serveert. Lekker eten met Linda draaide de klassieke combinatie van vitello tonnato om en maakt hem met saus van kalfsfricandeau en kortgebakken tonijn. JUM!
3. Vegan cranberry paté
Een groot succes op Beaufood.nl en niet zo gek ook. Deze vegan paté is belachelijk makkelijk te maken en heeft écht wat weg van gewone cranberry paté. Promise. Heerijk op een toastje!

4. Kip-mango spiesjes
Deze hapjes van Brenda Kookt vallen gegarandeerd in de smaak. Zoutige kip + zoete mango = een topcombi.
5. Zoete aardappeltoastjes met camembert
Weer eens wat anders: toastjes van zoete aardappel. Plakje camembert erop, een walnootje, zoete jam en niets meer aan doen. Of toch wel, een takje groen, want dat staat zo lekker feestelijk ;)
6. Champignon-truffel tapenade
Dit hapje is binnen tien minuten klaar en echt super lekker. Serveer deze champignon-truffel tapenade van Puur Suzanne op toastjes of maak er bruschetta’s van.
7. Perzikhapjes met serranoham en balsamicostroop
Ik ben fan van de combinatie zoet-zuur-zout en met die gedachte in mijn achterhoofd ontstonden deze perzikhapjes. Je kunt ze direct uit de 0ven serveren, maar ze zijn misschien nog wel lekkerder nadat je ze even laat afkoelen..
8. honing geitenkaas bonbons op drie manieren
Zien ze er niet leuk uit? Ik en mijn vriendinnen zijn gek op geitenkaas en met verschillende kruiden en zaadjes maak je er binnen een handomdraai iets origineels van!
9. Wortelfrietjes uit de oven met parmezaan
Voor iedereen die gek is op patatjes, meet my carrotfries. Met een knapperig laagje parmezaan eromheen en bereid in de oven. Heerlijk met een pittig dipje erbij.
10. Zalmrolletjes met chili gember saus
Het blijft een fantastische combi. Zalm en roomkaas. Maar Simone’s Kitchen geeft er een lekkere draai aan met deze fantastische chili gember saus. Favorietje!
WAT een mooie hapjes ik ga alles uit proberen TOP